Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremauglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši;
- tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom;
- kuvajte ribu ne više od 20 minuta;
- proverite da li je gotova čačkalicom...
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije....
Sos od koprive za jela od povrćaOvaj sos odgovara uz pečeni krompir, različite ćuftice od povrća ili šta god volite.
Sos od koprive za jela od povrća je gotov....
Saveti za pripremu bujona od mesaJaki bujoni se pripremaju obično od kostiju i mesa, a kod slabih je ideja da se koriste kosti sa manjim sadržajem kičmene moždine....
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema štrudla?Zamislite kako ulazite u kuću, a iz kuhinje se širi miris jabuka i cimeta, sveže pečenog testa i slatkoća, koja tera da vam krene voda na usta....
Kako se priprema bamijaUkusna jela se dobijaju kada se bamja kombinuje sa paprikama i paradajzom, sa teletinom, svinjetinom, jagnjetinom i ribom. Bamja dobro ide sa karijem, čilijem, kuminom, belim lukom, bosiljkom....
Kako se peče ceo komad mesaMeso može da se utrlja ili špukuje biberom, lovorovim listom, belim lukom, lukom itd.
Osim što se servira kao glavno jelo, od njega se pripremaju i sjajni sendviči, nakon što se ohladi i iseče na kriške....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta je proizvod sličan slanini, ali se pravi po veoma starom italijanskom receptu i pravi se od posebno odabranih italijanskih svinja. Strogo se prate i starost životinja i kvalitet samog mesa....
Kako se priprema pileća supa?U veći lonac stavite oko pola kilograma pilećeg mesa u 2 litra vode i pola kašičice soli. Količina mesa zavisi od toga koliko će bujon biti jak, a što se meso više kuva, supa postaje ukusnija i aromatičnija....
Kako se priprema klasični žilijen?Izraz žilijen (julienne) opisuje ne samo jedno od najukusnijih jela od mesa i pečuraka, već se koristi i za imenovanje tehnike za sečenje mesa, povrća i voća na veoma tanke trake....
Kako se priprema crveno sočivo?U nekim državama, na primer, je klasika da se uz jela od ribe servira pire od crvenog sočiva kao prilog.
5. Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
Kako se priprema dijetalni pirinač?Ako želite da pripremite dijetalni pirinač, treba sebi da pripremite smeđi ili integralni pirinač. Čak i beli pirinač može da bude dijetalan....
Kako napraviti dijetalne palačinke?Mešate smesu dok ne postane glatka i homogena, a zatim počnete da pečete dijetalne palačinke.
Pogledajte kako da napravite ovsene palačinke sa bananom ili palačinke sa skyrom i ovsenim pahuljicama za tanak struk....
Kako se pravi tahini od susama?Preporučuje se da svako domaćinstvo u svojoj kuhinji ima teglu susamovog tahinija. Istina je da njegova priprema nije nimalo teška, a domaći tahini od susama je još ukusniji....
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos....
Koristi od masnog mesaSmatra se jednim od najukusnijih mesa. U kombinaciji sa upotrebom maslinovog ulja u kuvanju i umerenom ishranom, njegova konzumacija nam daje veliku dozu "hormona sreće"....
Kako se priprema ukusna piletina sa povrćemTehnika kuvanja: Tajne savršenog jela
Jedna od najpopularnijih tehnika za pripremu piletine sa povrćem je pečenje u rerni. Ovaj metod omogućava da se svi ukusi spoje i stvori harmonično jelo....
Suvlaki - kako se priprema i pogodni začiniAko vam se ne sviđa neki od sastojaka, samo ga nemojte dodavati. Dobro je da se meso namače bar nekoliko sati, najbolje preko noći.
Poslednji trenutak u pripremanju suvlakija je pečenje....