Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se lako ljušti jabuka?Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
21. april
Pire od celera i krompiraOgulite i isecite glavicu celera na kockice. Ogulite i isecite krompir.
Stavite ih u šerpu, sipajte otprilike 1 litar vode i posolite. Kuvajte dok povrće ne omekša....
16. feb.
Pire od celera i pavlakeDodaje celer i malo soli.
Kuvajte dok povrće ne bude gotovo.
Izvadite celer i pasirajte pasatorom da biste se uverili da neće ostati komadići. Krompir ocedite od vode i stavite u posudu....
12. jul
Salata od celera i cvekleOperite povrće i narendajte ga na sitno rende. Pomešajte sa sitno isečenim peršunom.
Začinite salatu uljem i sokom od limuna i ukrasite grančicama peršuna....
31. avgust
Krem supa od celera i karfiolaU bujon od karfiola stavljamo 1/2 glavice karfiola, iskidanu na ružice, krompir iseckan na kockice, šargarepu, mirođiju, celer, crni biber, beli luk, maslinovo ulje. Kuvamo povrće za supu otprilike 30-40 minuta....
29. nov.
Zdrava salata od celera i zelene jabukeStabljike celera se takođe očiste i iseku na sitne komade.
U posudi pomešajte sajder od jabuke, maslinovo ulje i sirće i dobro umutite.
Stavite jabuke, celer i dresing u posudu....
23. mart
Čorba od celera i krompira sa pikantnim krutonimaOljuštite i isecite na krupno glavicu celera. Sipajte bujon od povrća u šerpu na ringli i sačekajte da provri. Dodajte celer.
Isecite na krupno krompir, glavicu luka i šaragrepe....
04. maj
Aromatični celer sa pečurkama i ječmomUmotajte celer u foliju, ostavljajući mali otvor na vrhu.
Stavite maslac na celer tako da se istopi i oko njega, i poklopite. Peći na 190 stepeni oko 2 sata ili dok ne omekša....
21. okt.
Salata od šargarepa, celera i jabuke sa medenim dresingomIsecite šargarepe i strukove celera na fine lente. Isecite i jabuku na isti način. Prebacite povrće u posudu.
Napravite dresing za salatu, tako što promešate senf, med i maslinovo ulje....
20. maj
Kuvana jagnjeća glavicaOperite jagnjeće glavice i stavite ih u veliku šerpu da se kuvaju. Kad se stvori pena, skinite je.
Prebacite u ekspres lonac sa čistom vodom i malo soli i kuvajte i kuvajte određeno vreme, zavisi od vašeg lonca....
30. jun
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Krem čorba od šargarepe i celera na provansalski načinServirajte krem čorbu od šargarepe i celera na provansalski način vruću.
Prijatno!...
27. mart
1
Ražena glavnicaKoristi ražene glavnice
Ražena glavnica sadrži materije koje imaju čudotvorna i lekovita svojstva....
06. feb.
Jagnjeća glavica u maslacuPosipa se sitno isečenim peršunom i servira se toplo.
Jagnjeća glavica u maslacu se servira sa istucanim belim lukom i sirćetom.
Prijatno!...
06. jun
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se ljušti kesten?Kora se ljušti mnogo lakše ako u vodu u kojoj se kuvaju dodate malo ulja - kao što se dodaje prilikom kuvanja špageta kako se ne bi slepile....
19. mart
Kako se ljušti patlidžan?Kako se ljušti patlidžan?
Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre. To znači da se ne ljušti kopmletno, već se pravi šara, tako što se ljušti svaka druga traka....
19. jun
Kako se ljušti lešnik?Da li i vama kao veoma dosadan posao zvuči ljuštenje lešnika? Evo ideje kako taj posao možete završiti brzo. Potrebno vam je:
- 900 ml filtrirane vode (destilisane)
- 1 i 1/2 do 2 šolje lešnika
- 4 kašike (oko 58 g)...
02. maj
Kako se ljušti kivi?Procedura je jasna - sečemo koru i jedemo voće...ili bar ono što nam je ostalo od njega, zato što ljušteći nižem rizikujemo da odsečemo i mesnati deo....
17. feb.
Kako se ljušti keleraba?Keleraba nije među najomiljenijim jesenjim vrstama povrća, ali nećete pogrešiti ako je uvrstite u svoj jelovnik, jer je veoma korisna za organizam. Ako odlučite da to uradite, verovatno ćete se suočiti sa problemom da...
05. januar
Kako se ljušti bundeva?Postoje dva načina da oljuštite bundevu - ljuštilicom ili nožem. Pošto bundeva ima tvrdu koru, ljuštilica mora biti jaka, inače će se slomiti.
Druga opcija - nožem je praktičnija, jer se nećete brinuti da ćete bilo...
06. sep.