Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića. Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
Pire od celera i krompiraPire od celera i krompira
16. feb.
Ogulite i isecite glavicu celera na kockice. Ogulite i isecite krompir. Stavite ih u šerpu, sipajte otprilike 1 litar vode i posolite. Kuvajte dok povrće ne omekša....
Pire od celera i pavlakePire od celera i pavlake
12. jul
Dodaje celer i malo soli. Kuvajte dok povrće ne bude gotovo. Izvadite celer i pasirajte pasatorom da biste se uverili da neće ostati komadići. Krompir ocedite od vode i stavite u posudu....
Salata od celera i cvekleSalata od celera i cvekle
31. avgust
Operite povrće i narendajte ga na sitno rende. Pomešajte sa sitno isečenim peršunom. Začinite salatu uljem i sokom od limuna i ukrasite grančicama peršuna....
Krem supa od celera i karfiolaKrem supa od celera i karfiola
29. nov.
U bujon od karfiola stavljamo 1/2 glavice karfiola, iskidanu na ružice, krompir iseckan na kockice, šargarepu, mirođiju, celer, crni biber, beli luk, maslinovo ulje. Kuvamo povrće za supu otprilike 30-40 minuta....
Zdrava salata od celera i zelene jabukeZdrava salata od celera i zelene jabuke
23. mart
Stabljike celera se takođe očiste i iseku na sitne komade. U posudi pomešajte sajder od jabuke, maslinovo ulje i sirće i dobro umutite. Stavite jabuke, celer i dresing u posudu....
Čorba od celera i krompira sa pikantnim krutonimaČorba od celera i krompira sa pikantnim krutonima
04. maj
Oljuštite i isecite na krupno glavicu celera. Sipajte bujon od povrća u šerpu na ringli i sačekajte da provri. Dodajte celer. Isecite na krupno krompir, glavicu luka i šaragrepe....
Aromatični celer sa pečurkama i ječmomAromatični celer sa pečurkama i ječmom
21. okt.
Umotajte celer u foliju, ostavljajući mali otvor na vrhu. Stavite maslac na celer tako da se istopi i oko njega, i poklopite. Peći na 190 stepeni oko 2 sata ili dok ne omekša....
Salata od šargarepa, celera i jabuke sa medenim dresingomSalata od šargarepa, celera i jabuke sa medenim dresingom
20. maj
Isecite šargarepe i strukove celera na fine lente. Isecite i jabuku na isti način. Prebacite povrće u posudu. Napravite dresing za salatu, tako što promešate senf, med i maslinovo ulje....
Kuvana jagnjeća glavicaKuvana jagnjeća glavica
30. jun
Operite jagnjeće glavice i stavite ih u veliku šerpu da se kuvaju. Kad se stvori pena, skinite je. Prebacite u ekspres lonac sa čistom vodom i malo soli i kuvajte i kuvajte određeno vreme, zavisi od vašeg lonca....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Krem čorba od šargarepe i celera na provansalski načinKrem čorba od šargarepe i celera na provansalski način
27. mart
1
Servirajte krem čorbu od šargarepe i celera na provansalski način vruću. Prijatno!...
Ražena glavnicaRažena glavnica
06. feb.
Koristi ražene glavnice Ražena glavnica sadrži materije koje imaju čudotvorna i lekovita svojstva....
Jagnjeća glavica u maslacuJagnjeća glavica u maslacu
06. jun
Posipa se sitno isečenim peršunom i servira se toplo. Jagnjeća glavica u maslacu se servira sa istucanim belim lukom i sirćetom. Prijatno!...
Glavica kupusa punjena svinjetinomGlavica kupusa punjena svinjetinom
29. sep.
Punjena glavica kupusa sa svinjetinom je mnogo ukusna....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se ljušti kesten?Kako se ljušti kesten?
19. mart
Kora se ljušti mnogo lakše ako u vodu u kojoj se kuvaju dodate malo ulja - kao što se dodaje prilikom kuvanja špageta kako se ne bi slepile....
Kako se ljušti patlidžan?Kako se ljušti patlidžan?
19. jun
Kako se ljušti patlidžan? Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre. To znači da se ne ljušti kopmletno, već se pravi šara, tako što se ljušti svaka druga traka....
Kako se ljušti lešnik?Kako se ljušti lešnik?
02. maj
Da li i vama kao veoma dosadan posao zvuči ljuštenje lešnika? Evo ideje kako taj posao možete završiti brzo. Potrebno vam je: - 900 ml filtrirane vode (destilisane) - 1 i 1/2 do 2 šolje lešnika - 4 kašike (oko 58 g)...
Kako se ljušti kivi?Kako se ljušti kivi?
17. feb.
Procedura je jasna - sečemo koru i jedemo voće...ili bar ono što nam je ostalo od njega, zato što ljušteći nižem rizikujemo da odsečemo i mesnati deo....
Kako se ljušti keleraba?Kako se ljušti keleraba?
05. januar
Keleraba nije među najomiljenijim jesenjim vrstama povrća, ali nećete pogrešiti ako je uvrstite u svoj jelovnik, jer je veoma korisna za organizam. Ako odlučite da to uradite, verovatno ćete se suočiti sa problemom da...
Kako se ljušti bundeva?Kako se ljušti bundeva?
06. sep.
Postoje dva načina da oljuštite bundevu - ljuštilicom ili nožem. Pošto bundeva ima tvrdu koru, ljuštilica mora biti jaka, inače će se slomiti. Druga opcija - nožem je praktičnija, jer se nećete brinuti da ćete bilo...