Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se lako ljušti jabuka?Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu svi da zamisle kako je lako oljuštiti jabuku....
Pire od celera i pavlakeDodaje celer i malo soli.
Kuvajte dok povrće ne bude gotovo.
Izvadite celer i pasirajte pasatorom da biste se uverili da neće ostati komadići. Krompir ocedite od vode i stavite u posudu....
Pire od celera i krompiraOgulite i isecite glavicu celera na kockice. Ogulite i isecite krompir.
Stavite ih u šerpu, sipajte otprilike 1 litar vode i posolite. Kuvajte dok povrće ne omekša....
Salata od celera i cvekleOperite povrće i narendajte ga na sitno rende. Pomešajte sa sitno isečenim peršunom.
Začinite salatu uljem i sokom od limuna i ukrasite grančicama peršuna....
Krem supa od celera i karfiolaU bujon od karfiola stavljamo 1/2 glavice karfiola, iskidanu na ružice, krompir iseckan na kockice, šargarepu, mirođiju, celer, crni biber, beli luk, maslinovo ulje. Kuvamo povrće za supu otprilike 30-40 minuta....
Zdrava salata od celera i zelene jabukeStabljike celera se takođe očiste i iseku na sitne komade.
U posudi pomešajte sajder od jabuke, maslinovo ulje i sirće i dobro umutite.
Stavite jabuke, celer i dresing u posudu....
Aromatični celer sa pečurkama i ječmomUmotajte celer u foliju, ostavljajući mali otvor na vrhu.
Stavite maslac na celer tako da se istopi i oko njega, i poklopite. Peći na 190 stepeni oko 2 sata ili dok ne omekša....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Jagnjeća glavica u maslacuPosipa se sitno isečenim peršunom i servira se toplo.
Jagnjeća glavica u maslacu se servira sa istucanim belim lukom i sirćetom.
Prijatno!...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore.
Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
Kako se ljušti kesten?Mogu se kuvati na pari ili u ekspres loncu. Kora se ljušti mnogo lakše ako u vodu u kojoj se kuvaju dodate malo ulja - kao što se dodaje prilikom kuvanja špageta kako se ne bi slepile....
Kako se ljušti patlidžan?Kako se ljušti patlidžan?
Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre. To znači da se ne ljušti kopmletno, već se pravi šara, tako što se ljušti svaka druga traka....
Kako se ljušti nar?Mnogo puta sam gledao majstore kuvare kako samouvereno kuckaju po polovini voća i sočne, cele i sveže bobice padaju između njihovih prstiju. Ali kada pokušam da uradim isto, rezultat je žalostan....
Kako se ljušti jezik?Jedini uslov da se teleći jezik lako oljušti je da se mora kuvati dok ne bude gotov.
Mnoge domaćice ljušte samo kuvani teleći jezik, dok druge više vole da ljušte i svinjski.
Dakle - kako se ljušti jezik?...
Kako se ljušti keleraba?Daćemo vam nekoliko ideja kako da olakšate sebi ovaj posao kako vas ova manipulacija ne bi sprečila da je konzumirate u budućnosti.
Prvo dobro operite kelerabu pod tekućom vodom....