Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremauglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši;
- tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom;
- kuvajte ribu ne više od 20 minuta;
- proverite da li je gotova čačkalicom...
07. avgust
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Saveti za pripremu bujona od mesaJaki bujoni se pripremaju obično od kostiju i mesa, a kod slabih je ideja da se koriste kosti sa manjim sadržajem kičmene moždine....
06. jun
Sos od koprive za jela od povrćaOvaj sos odgovara uz pečeni krompir, različite ćuftice od povrća ili šta god volite.
Sos od koprive za jela od povrća je gotov....
30. avgust
Ideje za dijetalna jela od krompira sa malo kalorijaPrevrnuti krompir
Drugi način za pripremu dijetalnih krompira je da ih zapečete u rerni....
26. feb.
Kako se priprema heljdaTo uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju
Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
07. mart
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se peče ceo komad mesaOsim što se servira kao glavno jelo, od njega se pripremaju i sjajni sendviči, nakon što se ohladi i iseče na kriške. Za pripremu mesa neophodno je nekoliko sati, ali rezultat vredi truda i čekanja....
01. maj
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoKako kod upotrebe mesa u svakodnevnoj ishrani, tako i u dijetalnoj kuhinji treba izbegavati brzo razmrzavanje. U pripremu mesa spada i otklanjanje kostiju i skidanje žilica. Meso se tuca čekićem, da bi bilo mekše....
26. feb.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
17. jun
Kako se priprema dijetalni pirinač?Ako želite da pripremite dijetalni pirinač, treba sebi da pripremite smeđi ili integralni pirinač. Čak i beli pirinač može da bude dijetalan....
24. nov.
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos....
14. avgust
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako napraviti dijetalne palačinke?Mešate smesu dok ne postane glatka i homogena, a zatim počnete da pečete dijetalne palačinke....
13. okt.
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Koristi od masnog mesaDnevni unos masti ne bi trebalo da prelazi 25%-35%. Masno meso je bogat izvor zasićenih masti, koje se ne smatraju posebno zdravim. Međutim, dnevni unos zasićenih masnih kiselina treba da čini oko 20 grama unesenih kalorija...
25. april
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
03. jun
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Glavna prednost torti sa keksom jeste da im nije potrebno pečenje. Takođe, za njihovo pravljenje je potrebno koristiti jednostavne sastojke, koji se uvek nađu pri ruci. Takva torta se može napraviti i sa detetom, a tada...
01. okt.
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo.
Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
28. feb.
Kako se hrani beba od 8 meseciU osmom mesecu beba je ušla u zreliji period. Prvi zubi su već izbili i ona već ima izgrađen ukus. Teško je možete prevariti da uzme hranu koja joj se ne dopada. Ako ipak želi majčino mleko, nemojte je lišiti o osbzirom na...
21. mart