Facebook
Omiljeno
Pinterest
Najskuplji francuski sireviSvaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
Najpopularniji švajcarski sireviEvo najpopularnijih švajcarskih sireva koje treba da probate:
Ementaler (Emmental) – ovo je svakako najpopularniji švajcarski mlečni proizvod. Sir je prepun rupa i ima karakterističnu žutu boju....
Najpopularniji sirevi na svetuNajpopularniji sirevi na svetu
Vrste sireva su brojne i svako geografsko područje ima svoj omiljeni, lokalni ponos i omiljeni izbor za ljude....
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Najpopularniji meki sirevi na svetuSir je najpopularniji mlečni proizvod na svetu. Tokom svog dugog postojanja ona je pretrpela niz promena i kao rezultat imamo sireve različite konzistencije. Ozbiljno mesto među njima zauzimaju meki sirevi....
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomSir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm.
Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks.
Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomDva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg.
U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne.
U...
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati.
Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati...
Pohovani topljeni sirevi po receptu BenijaKada smo napravili sve pohovane sireve, stavite ih u frižider na 20-ak minuta.
Uzimamo tiganj sa nelepljivim keramičkim premazom.
Sipamo ulje, koje zagrejemo, a zatim stavimo sireve....
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaOvaj recept se pretvorio u umetničku kulinarsku terapiju za mene.
Pošto nemam spravu za oblikovanje špageta od povrća, igram se sa ljuštilicom i oštrim nožem.
Opranu i osušenu tikvicu sečemo na trake i svaku traku na...
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomSipajte isečene komade sireva i mešajte dok se ne pomešaju i rastope.
Dodajte pavlaku i ponovo pomešajte da se pavlaka i sirevi dobro pomešaju....
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi.
Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
Osnovni francuski soseviOdgovarajuć je i za niz jela sa mesom i povrćem, kao i za zgušnjavanje različitih jela na osnoi naših omiljenih sireva....
Najskuplji sireviNa pozadini ostalih sireva, postoji nekoliko koji se definitivno izdvajaju od svih. Ovi sirevi spadaju u izvanrednu listu najskupljih sireva na svetu....
Najpopularniji mediteranski začiniAmo pomislimo na francusku kuhinju, najverovatnije će nam zamirisati na žalfiju ili blagotvorni estragon koji unikatno dopunjava ukus piletine, rube, čak i variva....
Najpopularniji azijski začiniAzijska kuhinja je mešavina aroma i ukusa koja se retko može naći bilo gde drugde u svetu. Teško da postoji osoba, koja nije probala japanski specijalitet suši, kineski pirinač ili delikatese indijske kuhinje. Jedinstveni...
Najpopularniji indijski začiniSaznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom.
Kari
Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
Pohovani sireviGotove pohovane sireve stavite na ubrus, pa na rešetku da se ocede....