Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U koja jela se dodaje kardamom?Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu.
Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva....
22. nov.
U koja jela treba dodati ruzmarin?Dodajte bujon i kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Dodajte maslac i umutite blenderom. Začinite solju i biberom....
20. april
Na koja jela se dodaje parmezan?U kuvan rižoto se dodaje pre serviranja, što daje kremastu teksturu i bogatstvo ukusa jela....
01. maj
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiZamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
18. mart
Za koja jela se koristi majoran?Dodaje se u dimljenu hranu, takođe ide uz hranu od pasulja, supe od graška i supe od krompira, pečeni krompir i razna jela od povrća....
07. mart
U koja jela treba dodati kajensku papriku?Kada se doda, svakom jelu daje poseban ukus i kiselu oštrinu. Može se koristiti sušena i mlevena kajenska paprika....
10. dec.
U koja jela treba da dodamo čubar?Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo. U 1. veku p.n.e drevni rimski pesnik Vergilije je gajio plantaže sa čubrom jer je tvrdio da je na taj način med pčela...
11. mart
Čokoladna torta koja se topi u ustimaU posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu.
Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje....
07. feb.
Kada se alkohol dodaje jelimaAlkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji.
Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
14. jun
Koja su omiljena jela Rumuna?Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt.
Rumuni u svojoj...
27. sep.
Koja jela ne mogu bez pimentaNekoliko zrnaca se takođe može dodati u Božićni punč. Uz kuvano vino prolazi kao opcioni začin, ali neizostavno donosi snažan i prijatan ukus....
21. januar
U koja jela se stavlja nana?Nana je široko rasprostranjen začin, posebno cenjen u balkanskoj kuhinji. Nezaboravni su aroma i ukus pasulja sa nanom, poznati od pamtiveka, a takođe su veličanstvene i ćuftice od govedine, koje nežno nagoveštavaju...
30. jun
U koja jela se stavlja đumbir?Đumbir je izuzetan koren čija su zdravstvena svojstva nebrojena. Široko se koristi u kuhinji azijskih zemalja, ali već počinje da stiče svoje mesto i u evropskoj kuhinji. Sveži đumbir ima ljut ukus. U tajlandskoj kuhinji...
25. jun
U koja jela se stavlja bosiljak?Bosiljak dodaje neverovatnu aromu čorbama od krompira. Bosiljak se koristi i kao sastojak u marinadama i to najviše za divljač. Može da se koristi u čitavom nizu jela od mesa i jaja....
21. januar
Uz koja jela se poslužuje humus?Pire krompir - za puniji ukus, dodajte humus običnom pire krompiru....
21. jun
U koja jela se stavlja kari?Obavezno dodajte kari u pikantnu čorbu od crvenog sočiva, jela od kukuruza ili u pikantni sos za meso....
02. dec.
U koja peciva možete dodati susam?Međutim, evo peciva u koje treba da dodate susam:
Đevrek
Pečeni đevrek jednostavno nije potpun bez posipanja susamom....
09. sep.
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašno je namirnica koja se dobija od mlevenih žitarica i mahunarki. Pogledajmo koja su to brašna, koja se preporučuju dijabetičarima.
Integralna brašna
Od zrna, koje se melje zajedno sa ljuspom, dobija se integralno...
29. mart
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiObično se dodaju krompir, šargarepa i kupus, ali ponekad se dodaju i praziluk, repa i boranija.
2. Huevos rotos je jelo koje se sastoji od nekoliko prženih jaja na pomfritu....
09. maj
U koja jela se stavlja soja sos?Najbolji način je da dodate nekoliko kapi kvalitetnog soja sosa po ukusu, a zatim prilagodite ukus u skladu sa tim. Uvek možete dodati još malo do kraja kuvanja....
13. jun
Sos za jela sa povrćemStavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri.
Nakon toga izgnječimo štapnim mikserom da sos za povrće bude gladak....
04. feb.
Pačija supa koja ugrevaStavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila.
Kuvamo pola sata i u batake stavljamo i 3 krompira, pažljivo očišćena i oprana. Šargarepu i luk oljuštimo, operemo i isečemo....
26. nov.
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
01. okt.
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Začini su sastavni deo svakog recepta i ako zaboravite da ih dodate, onda nemojte očekivati da vam se neko zahvali za jelo i da bude oduševljen.
Pirinač veoma lako apsorbuje začine i bilje koje mu dodate....
04. april