Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu. Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva....
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Dodajte bujon i kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Dodajte maslac i umutite blenderom. Začinite solju i biberom....
Na koja jela se dodaje parmezan?Na koja jela se dodaje parmezan?
01. maj
U kuvan rižoto se dodaje pre serviranja, što daje kremastu teksturu i bogatstvo ukusa jela....
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Zamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Dodaje se u dimljenu hranu, takođe ide uz hranu od pasulja, supe od graška i supe od krompira, pečeni krompir i razna jela od povrća....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Kada se doda, svakom jelu daje poseban ukus i kiselu oštrinu. Može se koristiti sušena i mlevena kajenska paprika....
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo. U 1. veku p.n.e drevni rimski pesnik Vergilije je gajio plantaže sa čubrom jer je tvrdio da je na taj način med pčela...
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
U posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu. Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
Koja su omiljena jela Rumuna?Koja su omiljena jela Rumuna?
27. sep.
Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt. Rumuni u svojoj...
Koja jela ne mogu bez pimentaKoja jela ne mogu bez pimenta
21. januar
Nekoliko zrnaca se takođe može dodati u Božićni punč. Uz kuvano vino prolazi kao opcioni začin, ali neizostavno donosi snažan i prijatan ukus....
U koja jela se stavlja nana?U koja jela se stavlja nana?
30. jun
Nana je široko rasprostranjen začin, posebno cenjen u balkanskoj kuhinji. Nezaboravni su aroma i ukus pasulja sa nanom, poznati od pamtiveka, a takođe su veličanstvene i ćuftice od govedine, koje nežno nagoveštavaju...
U koja jela se stavlja đumbir?U koja jela se stavlja đumbir?
25. jun
Đumbir je izuzetan koren čija su zdravstvena svojstva nebrojena. Široko se koristi u kuhinji azijskih zemalja, ali već počinje da stiče svoje mesto i u evropskoj kuhinji. Sveži đumbir ima ljut ukus. U tajlandskoj kuhinji...
U koja jela se stavlja bosiljak?U koja jela se stavlja bosiljak?
21. januar
Bosiljak dodaje neverovatnu aromu čorbama od krompira. Bosiljak se koristi i kao sastojak u marinadama i to najviše za divljač. Može da se koristi u čitavom nizu jela od mesa i jaja....
Uz koja jela se poslužuje humus?Uz koja jela se poslužuje humus?
21. jun
Pire krompir - za puniji ukus, dodajte humus običnom pire krompiru....
U koja jela se stavlja origano?U koja jela se stavlja origano?
16. feb.
Preporučujemo da ga dodate na kraju kuvanja....
U koja jela se stavlja kari?U koja jela se stavlja kari?
02. dec.
Obavezno dodajte kari u pikantnu čorbu od crvenog sočiva, jela od kukuruza ili u pikantni sos za meso....
U koja peciva možete dodati susam?U koja peciva možete dodati susam?
09. sep.
Međutim, evo peciva u koje treba da dodate susam: Đevrek Pečeni đevrek jednostavno nije potpun bez posipanja susamom....
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašna koja se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Brašno je namirnica koja se dobija od mlevenih žitarica i mahunarki. Pogledajmo koja su to brašna, koja se preporučuju dijabetičarima. Integralna brašna Od zrna, koje se melje zajedno sa ljuspom, dobija se integralno...
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
Obično se dodaju krompir, šargarepa i kupus, ali ponekad se dodaju i praziluk, repa i boranija. 2. Huevos rotos je jelo koje se sastoji od nekoliko prženih jaja na pomfritu....
U koja jela se stavlja soja sos?U koja jela se stavlja soja sos?
13. jun
Najbolji način je da dodate nekoliko kapi kvalitetnog soja sosa po ukusu, a zatim prilagodite ukus u skladu sa tim. Uvek možete dodati još malo do kraja kuvanja....
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri. Nakon toga izgnječimo štapnim mikserom da sos za povrće bude gladak....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Stavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila. Kuvamo pola sata i u batake stavljamo i 3 krompira, pažljivo očišćena i oprana. Šargarepu i luk oljuštimo, operemo i isečemo....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?
04. april
Začini su sastavni deo svakog recepta i ako zaboravite da ih dodate, onda nemojte očekivati da vam se neko zahvali za jelo i da bude oduševljen. Pirinač veoma lako apsorbuje začine i bilje koje mu dodate....