Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaTušt - koristi i kulinarska upotreba
19. okt.
Kakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta? Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
Divlji luk - SremušDivlji luk - Sremuš
31. maj
Divlji luk (Allium Ursinum), poznat i kao sremuš ili medveđi luk, je višegošnja zeljasta biljka iz porodice lukova....
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Zašto koristiti kvark sir? Kvark ima niz korisnih nutritivnih svojstava – bogat je visokim sadržajem proteina i kalcijuma, koji pomažu u nezi zdravlja zuba i kostiju, vitaminima grupe A i B....
Zdravstvene koristi od divljeg belog luka (sremuš)Zdravstvene koristi od divljeg belog luka (sremuš)
04. jun
Divlji beli luk se koristi ne samo za lečenje zdravstvenih problema. Poznat je i u kulinarstvu – često se dodaje u salate i supe sitno iseckan. Posebno je pogodan za krompir salatu....
Koristi od vlašcaKoristi od vlašca
28. nov.
Ovo povrće ima nezamenljive zdravstvene koristi, a svojim ukusom daje završni štih svakom jelu....
Brašno od graška - kulinarska upotrebaBrašno od graška - kulinarska upotreba
04. maj
Kulinarska upotreba brašna od graška Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaKulinarska upotreba pečurke Mrka truba
02. jun
U istom tiganju od livenog gvožđa dinstajte mrku trubu, prelijte ih preko mesa i začinite divljim belim lukom i peršunom. Odličan i izuzetan ukus!...
Seme celera - zdravstvena upotrebaSeme celera - zdravstvena upotreba
04. maj
Celer se smatra rođakom peršuna i ima mnogo dokazanih zdravstvenih koristi. Ova povrtna kultura se koristi u različitim jelima u svom svojstvu hrane, tako što svojim specifičnim ukusom dopunjava ukus mnogih jela....
Zdravstvene koristi kestenjaZdravstvene koristi kestenja
28. januar
Sadrži veliku količinu mineralnih soli što ih čini veoma korisnim, ali osim ploda kestena, koristi i ima i od drveta, listova i cvetova kestenja....
Zdravstvene koristi prosaZdravstvene koristi prosa
27. januar
Proso je vekovima bilo korišćeno u mnogim državama gde su ljudima bile jasne njegove zdravstvene korisi....
Zdravstvene koristi šipkaZdravstvene koristi šipka
17. januar
Njegovo kombinovanje sa nekim drugim korisnim biljkama - žalfijom, lavandom, medveđim pantalonama, pojačava analgetički efekat....
Zdravstvene koristi taroaZdravstvene koristi taroa
24. jul
Taro (Colocasia esculenta) je svetu poznat još pre nove ere po svojim zdravstvenim koristima za organizam. Smatra se da potiče iz Indije i postepeno počinje da se uzgaja u Kini, Egiptu, Africi, Novom Zelandu i SAD-u....
Zdravstvene koristi dudaZdravstvene koristi duda
19. sep.
Dud je sočan, malo gorak i u sebi krije dosta koristi za zdravlje....
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotreba
16. okt.
Kulinarske primene Pesta Trapaneze Poslužite Pesto Trapaneze preko kuvane testenine, kao što su makaroni, pene, taljatele, farfale. Špagete sa pestom Trapaneze su klasično jelo....
Zdravstvene koristi od kefiraZdravstvene koristi od kefira
20. januar
Njegova popularizacija i obnovljena slava su posledica novih istraživanja i otkrića o njegovim zdravstvenim koristima. Kefir zrna ili kefir gljiva su poznati od davnina i korišćeni su za lečenje brojnih bolesti....
Zdravstvene koristi konzumacije medaZdravstvene koristi konzumacije meda
31. dec.
Međutim, jasno je da se sadržaj vitamina povećava povećavanjem količine polena i matičnog mleča u njemu, a to povećava i njegove zdravstvene koristi....
Zdravstvene koristi od majoranaZdravstvene koristi od majorana
21. jul
Zdravstvene prednosti mojorana koriste se kod upala pluća i bolova u grudima, kao i kod glavobolje i nesanice....
Zdravstvene koristi od spelteZdravstvene koristi od spelte
09. jun
Njena upotreba se preporučuje kod bolesti i prehlada, avitaminoze ili neravnoteže minerala, kardiovaskularnih problema, bolesnog želuca, za poboljšanje crevne peristaltike, kod kolitisa, neuroze....
Zdravstvene koristi od renaZdravstvene koristi od rena
27. april
Redovna upotreba rena pomaže nam da se fokusiramo i da budemo koncetrisani, ali je takođe ova biljka divno sredstvo za regeneraciju mišića....
Zdravstvene koristi crne ribizleZdravstvene koristi crne ribizle
02. dec.
A ako bi se napravio sirup od njih, onda bi on bio veoma koristan kod kašlja i bolesti pluća....
Zdravstvene koristi vitamina CZdravstvene koristi vitamina C
11. avgust
Vitamin C, takođe poznat kao askorbinska kiselina ili L-askorbat, je životno važna hranljiva materija sa impresivnim zdravstvenim koristima. Ne sintetiše se u ljudskom telu, ali se nalazi u mnogim namirnicama....
Zdravstvene koristi od kardamomaZdravstvene koristi od kardamoma
03. nov.
Pogledajte još ukusnih specijaliteta sa ukusom kardamoma, kao i koristi i upotreba čaja od kardamoma....