Kako se priprema parena paprika?

Kako se priprema parena paprika?

Dolaskom jeseni većina domaćinstava orijentisana je na pripremu zimnice. Domaćice masovno pripremaju turšije koje se ne kuvaju, seoske turšije, turšije sa aspirinom itd., kako bi sredinom zime mogli da jedu ukusno i hrskavo povrće.

Stavljanje zimnice je naporno i dosadno za mnoge, ali postoji mnogo recepata za turšije sa paprikama koji se mogu pripremiti izuzetno lako i brzo. Parena paprika je jedan od tih recepata.

Da biste pripremili 10-12 tegli parene paprike, potrebno vam je oko 10 kg crvene paprike, 750 g šećera, 300 g soli, 300 ml ulja, 1,5 l sirćeta kao i 1 kg šargarepe, 2 glavice celera, 5-6 kom. lovorovog lista, biber u zrnu i beli luk po želji. Pripremite i aspirin.

Namirnice za marinadu stavljaju se u duboku posudu da prokuvaju, a zatim se dodaju očišćene paprike - cele ili nasečene na komade. Paprike se sasvim malo kuvaju dok se njihova boja ne promeni u svetlo narandžastu, a zatim se ređaju u tegle.

Naizmenično se stavlja red paprika, red nasečene šargarepe, celera, lovorovog lista, bibera i celih ili seckanih čenova belog luka. Dobro se pritiskaju i zatim se tegle napune marinadom, dodaju se 1-2 rastvorena aspirina, pa se tegle dobro zatvore, a zatim okrenu poklopcima prema dole dok se ne ohlade. Još lakih recepata za turšije, sirove turšije i turšije bez kuvanja možete naći na našem sajtu.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji