- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Japanska JabukaJapanska jabuka je korisno i ukusno suptropsko voće, otporno na hladnoću. Po spoljašnjem izgledu japanska jabuka podseća na paradajz i jabuku. Sastav i korisne materije u japanskoj jabuci.
17. jun
LičiLiči je ukusno voće, koje se proizvodi u Kini, ali se kultiviše u brojnim zemljama. Liči se koristi za pravljenje slatkih sokova i likera. Liči pomaže kod stomačnih tegoba i anemije
15. jun
PomeloPomelo često nazivaju kraljem citrusnog voća. Pomelo je okruglog oblika, kora mu je veoma često prilično debela. Pomelo je najveći izvor vitamina C.
13. jun
PapajaPapaja je izvor gvožđa i kalcijuma, dobar izvor vitamina A, B i K, i odličan izvor vitamina C. Papaja se nonzumira u sirovom stanju. Koristi i štete od konzumiranja papaje.
11. jun
Kokosov OrahKokosov orah je neprocenjiv dar prirode, koje nalazi primenu u kulinarstvu, kozmetičkoj industriji i medicini. Kokosov orah je voće tropske kokosove palme koja obično raste u vlažnim, tropskim regionima pokraj obale. Za njenu prapostojbinu smatra se zapad
09. jun
MalineMaline sadrže veliku količinu vitamina C i nemaju masti, holesterol ili natrijum. Plodovi malina su takođe veoma dobar izvor gvožđa i folata i štite od oboljenja raka.
07. jun
LubenicaUkusna i zrela lubenica može da rashladi tokom vrelih letnjih dana, kao inijedno drugo voće. Korisnost, sastav i svojstva lubenice. Izbor i čuvanje lubenice.
03. jun
SmokveSmokve su veoma ukusne i sadrže gotovo sve hranljive sastojke, neophodne za zdravlje čoveka. Sa smokvama se pripremaju neverovatni deserti. Sastav smokava. Korist od smokava.
30. maj
RibizleRibizla se često koristi za pripremu napitaka, likera, sladoleda, i najčešće soka. Ribizla je poznata i pod nazivom francusko grožđe. Sastav ribizle. Kulinarska upotreba ribizle.
30. maj
KestenKesten je već vekovima u narodnoj medicini popularno sredstvo za lečenje i ulepšavanje. Za zdravlje čoveka korisni su i divlji i pitomi kesten. Sastav kestena. Kestenje u kulinarstvu
24. maj
Odabrani
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 892
Recepti
7 904
11 421
Drugo