Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?
20. avgust
Pržene ćufte su klasika u kuhinjama mnogih naroda. Kako da ih ispržimo zdravo i da uživamo u njihovom jedinstvenom ukusu?
Pravila zdrave ishrane kod decePravila zdrave ishrane kod dece
16. avgust
Dobro je poznato, da deca vole da jedu slatko. Zbog toga je važno da dnevni iznos dodatog šećera ne premašuje 10 od ukupnog. Odnovni principi bogate ishrane dece.
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Patlidžan je vekovima bio osnovna namirnica u mnogim kuhinjama, uz veliku raznovrsnost tradicionalnih recepata u kojima se koristi ovo povrće. Pogledajte koje su osnovne vrste patlidžana i za koja jela se koriste.
Osnovni proizvodi od soje i njihova primenaOsnovni proizvodi od soje i njihova primena
05. avgust
Koristi soje za organizam su brojne. Razumna ishrana obavezno treba da uključuje redovan unos soje ili proizvoda od soje.
Najukusniji meki sireviNajukusniji meki sirevi
04. avgust
Meki sirevi nude zaista unikatan ukus poštovaocima i ljubiteljima sira. Ovi sirevi obično nisu odležali i odlikuju se mekšim ukusom i bogatijom, kremastom teksturom od tvrdih sireva.
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Nažalost, često je moguće da nemate poverenja u etikete na kojima se spominje da je med čist. Kako da proverimo da li je med prirodan pomoću sveće?
Ulje od soje - šta treba da znamo?Ulje od soje - šta treba da znamo?
26. jul
Tečno ulje iz semena soje ekstrahovano je pre oko 6. 000 godina u Kini. Sojino ulje - šta treba da znamo?
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Otkako je Satori Kato, japanski naučnik koji živi u Čikagu, došao na ideju da napravi instant kafu 1901. godine, zrna domaće pečene kafe su odjednom zastarela. Ovde ćete saznati kako se peku zrna kafe.
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Šta znate o italijanskoj kuhinji?
23. jul
Italijanska kuhinja se smatra jednom od tri najbolje kuhinje na svetu. Nekada je postavila temelje francuske kuhinje i u određenoj meri pokazala uticaj i na druge evropske kuhinje.
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Pino Gri se veoma dobro slaže s različitim vrstama ribe, plodovima mora i ptičijim mesom. Ovo vino takođe može da se posluži i uz sve vrste jela od pečuraka.
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesaMale tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa
11. jul
Prateći ove lake i jednostavne finese odmrzavanja piletine, vaša piletina će uvek biti sočna, meka i nežna. Ovi principi odmrzavanja su takođe relevantni za druge vrste mesa, posebno za svinjetinu i junetinu.
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
11. jul
Bez sumnje, mleveno meso zauzima jedno od prvih mesta u kategoriji omiljenih mesnih specijaliteta. Pogledajte kako treba začiniti mleveno meso.
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
Da biste servirali vino svojim prijateljima sa stilom, upamtite da je bolje, hladno, nego toplo kao kompot. Belo vino se servira pre crvenog, a mlado - pre starog.