Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Šta je to laneno jaje? Ovo jaje je predodređeno za ljude koji su vegani, za one koji ne vole jaja, i za one koji vole slatkiše, ali su alergični na jaja. Lanenim jajetom možete zameniti obična jaja.
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeKako se prave burek paprike - vodič za početnike
17. mart
Burek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Kako se prave burek paprike - priručnik za početnike
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Iako u zimskom periodu ima povrća i voća od kojih se mogu napraviti sveže vitaminske salate i zimska jela, gotovo da nema domaćinstva koje ne priprema zimnicu.
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Kako da osušimo slinavke?
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Patlidžan pomaže u održavanju optimalnog nivoa holesterola, poboljšava stvaranje krvi i normalizuje funkcionisanje slezine, creva i bubrega. Kako da konzerviramo patlidžan za zimu?
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta? Kako da napravimo vazdušast i mekan omlet? Kako da naš omlet bude i ukusan, i vazdušast?
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaKako se prave mafini - uputstvo za početnika
01. mart
Mafini predstavljaju mini kolačiće ispečene u specijalnim silikonskim (papirnim) kalupčićima ili aluminijumskim tepsijama za mafine, obično odgovarajući za pravljenje 12 komada. Kako se prave mafini?
Farbanje uskršnjih jaja prirodnom bojomFarbanje uskršnjih jaja prirodnom bojom
01. mart
Da bi na uskršnjoj trpezi bilo lepo ofarbanih jaja u jarke boje, potrebno je majstorstvo, strpljenje i ljubav. Postoji mnogo tehnika, ali ćemo se zaustaviti na bojama.
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Biljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testeninu, dinstano povrće, krompir pire, ribu i mnoga druga.
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoNajukusniji prženi krompir se pravi ovako
25. feb.
Istina je da otkako je smišljen prženi krompir - negde otprilike u 17. veku, on je omiljen svima. Eto zašto ćemo vam ovde pokazati 5 caka prilikom pravljenja prženih krompirića u kućnim uslovima.