Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Začini pogodni za jela sa bamijomZačini pogodni za jela sa bamijom
29. sep.
Odgovarajući začini za jela sa bamijom. Čime da začinomo jela sa bamijom? Ideje za jela sa bamijom.
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaKorisni saveti za uspešno pohovanje karfiola
26. sep.
Pripremanje pohovanog karfiola izgleda veoma lako i efikasno. To se može uraditi u nekoliko koraka:
Koji su to tvrdi sirevi?Koji su to tvrdi sirevi?
24. sep.
Pod nazivom tvrdi sirevi se podrazumevaju sirevi, čiji je proces zrenja veoma dug - od 2 do 4 meseca.
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Većina ljudi koristi mikrotalasnu pećnicu za podgrevanje pice, ali stručnjaci tvrde, da postoji bolji način da ponovo bude ukusna. Pogledajte koji!
Tamno ili svetlo pivo?Tamno ili svetlo pivo?
23. sep.
Pretpostavlja se da većina ljubitelja piva preferira svetlo pivo leti i tamno pivo zimi. To je možda zato što se tamno pivo smatra težim od svetlog.
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Klasičan način pripremanja lisnatog testa kod kuće traje predugo – više od pet sati. Postoji i bži način da pripremite lisnato testo.
Hajde da napravimo šećer u prahuHajde da napravimo šećer u prahu
22. sep.
Šećer u prahu možete dobiti pomoću avana i tučka. U avan je dovoljno sipati malu količinu šećera i udarati tučkom dok ne dobijete fini prah.
Kako da napravite pirinčano brašno?Kako da napravite pirinčano brašno?
21. sep.
Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje. Pirinčano brašno je veoma cenjen i koristan proizvod za osobe koje pate od bolesti organa za varenje.
Šta je u stvari brašno od leblebije?Šta je u stvari brašno od leblebije?
11. sep.
Brašno od leblebije je brašno bez glutena, koje se najčešće nalazi u indijskoj kuhinji. Postoje dve osnovne vrste brašna od leblebije.
U koja peciva možete dodati susam?U koja peciva možete dodati susam?
09. sep.
Susam je završni dodir, koji jela od testa pretvara u neodoljivo iskušenje. Međutim, evo peciva u koje treba da dodate susam:
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
U našoj nacionalnoj kuhinji pileća supa je poznata u neverovatnoj raznolikosti varijacija - sa pilećim mesom i povrćem, samo sa pilećim mesom, sa rezancima ili sa krompirom, sa pirinčem, sa ili bez zaprške. Kako se pravi pileća supa?
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuProizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanju
02. sep.
Iako beli pirinač nije najzdraviji zbog nedostatka proteina, važnih vitamina i vlakana, on nalazi ogromnu primenu u receptima. Evo nekih zamena za pirinač sa više vlakana i proteina.
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov ukus.