Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nepoznati švajcarski sireviNepoznati švajcarski sirevi
10. feb.
Osim popularnih u celom svetu sireva kao što su Ementaler i Grier, ima i drugih prefinjenih i ukusnih sireva koji se proizvode u Švajcarskoj.
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Kao što se kaže, niko se nije naučen rodio, zato ćemo u sledećim redovima pokušati da vam budemo od koristi i da vam pokažemo šta tačno da radite sa različitim vrstama pirinča.
Kako se pravi zaista zdrava pileća supaKako se pravi zaista zdrava pileća supa
09. feb.
Pileća supa je omiljena malima i velikima, ali pored svega je i veoma zdrava. Kako se pravi zaista zdrava pileća supa?
Konzervans za turšiju - kada i koliko?Konzervans za turšiju - kada i koliko?
09. feb.
Da bi turšija dobila svoj prijatan ukus i da bi se sačuva dosta dugo potrebni su kozervansi. Različite supstance se koriste u tu svrhu. Konzervans za turšiju - kada i koliko?
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi.
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
Osnovni termini u kulinastvu, koje treba da znate. Aspi je pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina. Biftek je debela kriška mesa od filea, isečena popreko.
Pravila kod kuvanja na pariPravila kod kuvanja na pari
05. feb.
Postoji nekoliko vrsta kuvanja: u ključaloj vodi, u hladnoj vodi i na pari. Postoje pravila ya kuvanje na pari.
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba. Ali kako da pripremimo brancina? Pogledajte ove savete za ukusnog brancina na roštilju, u tiganju ili u rerni.
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Mnoštvo nas oseća ozbiljne poteškoće kada odluči da pripremi pohovanu ribu. Mnogo je jednostavno prosto da ubaciš ribu u tiganj kako bi se propržilla, ali pripremanje pravilnog pohovanja je drugi posao.
Saveti za dimljenje ribe kod kućeSaveti za dimljenje ribe kod kuće
26. januar
Najpogodnija varijanta za dimljenje ribe je skuša koju možete da nađete u bilo kojoj ribari. Saveti za dimljenje ribe kod kuće.
Kako se pravi kiseli kupus bez pretakanjaKako se pravi kiseli kupus bez pretakanja
26. januar
Pretakanje je najdosadniji trenutak kada pravite kiseli kupus. Da biste napravili kiseli kupus bez pretakanja - ukusan i hrskav, biće vam potrebni sledeći sastojci i tehnologija:
Osnovna pravila kod zamrzavanja ribeOsnovna pravila kod zamrzavanja ribe
25. januar
Odgovarajuća za zamrzavanje je samo sveže ulovljena riba. Riba, kupljena iz prodavnice nije dovoljno sveža. Riblji filet ima maksimalan rok čuvanja u zamrzivaču 2 do 3 meseca.
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Možda vas u reklamama ubeđuju da se sve dešava pritiskanjem jednog dugmeta, ali kuvanje sa uređanjem ima neke svoje specifičnosti. Evo nekoliko praktičnih saveta za kuvanje u multikukeru.