Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač KarnaroliPirinač Karnaroli
03. avgust
Pirinač Karnaroli se odlikuje većim sadržajem pirinčanog skroba i zdravijom strukturom od mnogih popularnih vrsta pirinča. Čime je vrsta Karnaroli stekla takvu popularnost i u kojim jelima se koristi?
Nekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačNekoliko trikova za savršeno spremljen pirinač
02. avgust
Sve što je potrebno da znate o pripremanju savršeno mekanog pirinča smo sakupili na jednom mestu. Pirinač je jedan od onih proizvoda koji se lako spremaju, ali još lakše može da se pogreši.
Odgovarajuće meze uz viskiOdgovarajuće meze uz viski
22. jul
Postoji neko meze, koje naročito dobro ide uz viski. Evo šta je dobro da znate o tome i sa čim se poslužuje viski u različitim zemljama.
Čime da zamenimo pavlaku?Čime da zamenimo pavlaku?
17. jul
Ako se pitate čime da zamenite pavlaku prilikom pripreme omiljenih proizvoda od testa, supa i peciva, onda je ovaj članak samo za vas i otvoriće nove kulinarske horizonte.
Naglo prženje mesa zbog zatvaranja - kako i zašto?Naglo prženje mesa zbog zatvaranja - kako i zašto?
12. jul
Kako da pripremimo savršenu šniclu kod kuće? U tu svrhu može da vam pomogne tehnika pečaćenja mesa. Pogledajte kako treba zapečatiti meso.
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Mnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Kako da skuvamo čitava jaja, da ne pukne nijedno?
Uloga vode u našim domaćim napicimaUloga vode u našim domaćim napicima
02. jul
Želimo da vam posebnu pažnju obratimo na neke procedure koje bi bilo dobro da poštujete, ako želite da pripremite bezalkoholna pića u domaćim uslovima. Evo gde i kako da stavite vodu u domaće napitke.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. Kako da ne premesimo testo? Pogledajte detalje:
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
U poređenju sa belom leblebijom, crna ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Crna leblebija - njena primena u kulinarstvu.
Upotreba i primena jabukovog brašnaUpotreba i primena jabukovog brašna
26. jun
Jabukovo brašno može da se koristi na različite načine. Možete da ga pomešate sa drugom vrstom brašna da biste ga obogatili ili da koristite samo jabukovo za pravljenje različitih hlebova, kolača, palačinki.
Praktična upotreba kore pomorandžePraktična upotreba kore pomorandže
14. jun
Slatka pomorandža je drvo citrusa poreklom iz Istočne Azije. Ovo čudesno voće, bogato vitaminom C, prelazi dugačak put pre nego što stigne do našeg stola.
Specifičnosti kod mešenja testa od spelteSpecifičnosti kod mešenja testa od spelte
12. jun
Ako još uvek niste pripremili neko pecivo od spelte, obavezno pokušajte. Nećete zažaliti - korisnije je i prilično je ukusno. Pogledajte specifičnosti mešenja testa od spelte.