Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Neobična korist kiselog kupusaNeobična korist kiselog kupusa
08. dec.
Kiseli kupus trijumfalno korača kroz vekove. Širom sveta ga koriste različite kulture. Koje su koristi od konzumiranja kiselog kupusa.
Najopasnije namirnice na našem tržištuNajopasnije namirnice na našem tržištu
07. dec.
Svaka štetna stvar, koja se koristi dugo vremena, postaje opasna po zdravlje. Spisak štetnih namirnica, koje nas sporo ubijaju.
Hrana bogata hlorofilomHrana bogata hlorofilom
06. dec.
Zelena boja sve više postaje afirmacija zdravog, organskog ili ekološkog načina života. Hrana bogata hlorofilom.
Koristi od konzumacije brokolijaKoristi od konzumacije brokolija
06. dec.
Brokoli je zeleno lisnato povrće koje mnogo liči na malo drvo. U brokoliju ima mnogo korisnih supstanci - obilje vitamina, minerala, vlakana i antioksidanasa. Koristi od konzumiranja brokolija.
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Koristi od konzumiranje cimeta za telo su dokazane i brojne. Ali ovde smo napravili spisak najvažnijih prednosti korišćenja cimeta u kafi ili slatkišima za dušu. Zašto da koristimo cimet?
Šta sadrži cimet?Šta sadrži cimet?
05. dec.
Cimet ima čudesan bogat sastav, koji ga čini korisnim začinom. Zahvaljujući svom sastavu cimet ima primenu u narodnoj medicini. Sve vrste cimeta osim cejlonskog sadrže kumarin.
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?
02. dec.
Sve je korisno u ribizli - i plod, i lišće, pa čak i grančice. Za pripremanje čaja od crne ribizle mogu se koristiti kako sveže, tako i osušeni listovi i grančice ribizle.
Korisna svojstva cimetaKorisna svojstva cimeta
29. nov.
Cimet je korišćen ne samo u poslastičarstvu, već i u alternativnoj medicini. Specijalisti preporučuju da ne stavljamo cimet na kolače, koji su puni mastima i šećerom.
Šta sadrži kakao?Šta sadrži kakao?
29. nov.
Zrna kakaa sadrže neke od osnovnih minerala za telo. Kakaova zrna mogu da povećaju nivo serotonina u mozgu.
Koristi od vlašcaKoristi od vlašca
28. nov.
Divlji luk ili kako se kod nas naziva Vlašac, je manje uobičajena vrsta luka, ali je začin koji vredi dodati vašim jelima. Ovo povrće ima nezamenljive zdravstvene koristi.
Čarolija pčelinjeg polenaČarolija pčelinjeg polena
28. nov.
Pčelinji polen je direktan proizvod cvetnog polena. Polen su muške polne ćelije biljaka koje se nalaze u prašnicima.
Lekovita svojstva višnjeLekovita svojstva višnje
28. nov.
Lekovita svojstva višnje su cenjena i korišćena od pamtiveka. Ovo voće mora biti prisutno na trpezi ljudi koji boluju od kardiovaskularnih, jetrenih, žučnih i bubrežnih bolesti.
Koristi i štete od kuminaKoristi i štete od kumina
28. nov.
Aromatični začin kumin ima brojne koristi za zdravlje. Kumin je bio popularan i dostupan začin u Evropi za vreme srednjeg veka.