Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najukusniji nadevi za meksičke kesadiljeNajukusniji nadevi za meksičke kesadilje
07. jun
Veoma ukusan nadev za kesadilju dobija se od pilećeg mesa i kukuruza, kao i samo od prženih jaja, luka i paprike. Drugi nadevi za kesadilju. Klasični nadevi za kesadilju.
Nekoliko načina za čuvanje čeri paradajza za zimuNekoliko načina za čuvanje čeri paradajza za zimu
03. jun
Čeri paradajz je sočan, ukusan i prijatno slatkast. Ako ga sačuvate tokom zime, bićete veoma zadovoljni tom odlukom. Nekoliko načina da konzervirate čeri paradajz tokom zime.
Kako pripremiti sušeni paradajz u maslinovom ulju?Kako pripremiti sušeni paradajz u maslinovom ulju?
02. jun
Paradajz je oduvek bio poštovan u našoj zemlji. Sada je dostupan tokom cele godine na tržištu. Poslednjih godina se učvrstio i sada je dostupan u skoro svakoj prodavnici sušeni paradajz. Kako da sami pripremimo sušeni paradajz u maslinovom ulju?
Karakteristike i kulinarska upotreba paradajza RomaKarakteristike i kulinarska upotreba paradajza Roma
02. jun
Kulinarska upotreba paradajza sorte Roma je veoma široka, ali je verovatno najpoznatiji po tome što se koristi za pravljenje konzervi paradajza, paradajz pirea, kečapa i svih vrsta sosova. Karakteristike i kuvanje paradajza Roma.
Kako se kuva svinjski biftek?Kako se kuva svinjski biftek?
30. maj
Svinjski biftek je najdeblji i najnežniji mišić svinje i može se pripremiti na sličan način kao i svinjski file. Ostavite svinjski biftek da odmara bar 5-10 minuta pre nego što ga isečete.
U koja jela treba dodati sušeni paradajz?U koja jela treba dodati sušeni paradajz?
29. maj
Nakon sušenja, ukus paradajza postaje mnogo intenzivniji. Sušeni paradajz može trajati u vašoj ostavi, frižideru ili zamrzivaču nedeljama do godinama, a ako se pitate kako ga koristiti, odgovor je jednostavan.
Pogodni začini za aromatizaciju džigericePogodni začini za aromatizaciju džigerice
28. maj
Pravi izbor začina može ovo jelo pretvoriti u pravo kulinarsko remek-delo. Evo nekoliko odgovarajućih začina za aromatizovanje džigerice.
Kulinarske suptilnosti pri pripremi školjki Sen ŽakKulinarske suptilnosti pri pripremi školjki Sen Žak
26. maj
Školjke Sen Žak, poznate i kao Jakobove kapice, su delikates koji kombinuje izvrstan ukus i svilenkastu teksturu. Brzo i pažljivo kuvanje školjki Sen Žak. Začini i sosevi za školjke Sen Žak.
Pogodni začini za hobotnicuPogodni začini za hobotnicu
24. maj
Hobotnica se priprema kuvana, pečena, grilovana u tiganju, a odlična je hrana kada se griluje, isečena na komade, kao glavni sastojak špageta, rižota ili u salati. Odgovarajući začini za hobotnicu.
Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje?Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje?
24. maj
Osnovno pravilo za kvalitetno maslinovo ulje je da što je niža kiselost, to je bolji kvalitet maslinovog ulja. Maslinovo ulje, koje se ekstrahuje iz zrelih maslina, nema visok sadržaj kiselosti.
Kako da pripremimo kiselo mleko?Kako da pripremimo kiselo mleko?
23. maj
Kako da pripremimo kiselo mleko? Kiselo mleko ima dobar ukus, dijetetska i lekovita svojstva. Štaviše, tehnologija kojom možemo pripremiti ovaj jedinstveni proizvod kod kuće nije nimalo komplikovana.
Male tajne za ukusnu pileću džigericuMale tajne za ukusnu pileću džigericu
23. maj
Pileća džigerica je deo tradicionalne kuhinje i omiljeno jelo mnogih. Ali kako ih možemo pripremiti kod kuće, a da ukus parira onom iz kafana i restorana?
Pogodni začini za pileću džigericuPogodni začini za pileću džigericu
21. maj
Jedan od najvažnijih elemenata koji džigerici daju poseban ukus jeste izbor začina. Evo nekih od najpogodnijih začina, koji se divno kombinuju sa pilećim džigericama i stvaraju savršeno jelo.