Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da dekorišemo božićne medenjake?Kako da dekorišemo božićne medenjake?
13. feb.
Potrebna vam je brza i jednostavna ideja za dekorisanje božićnih medenjaka? Probajte ovih 9 tehnika za dekorisanje kako biste napravili sjajne božićne medenjake
Hajde da pripremimo savršenu japansku TempuruHajde da pripremimo savršenu japansku Tempuru
10. feb.
Tempura je tipično jelo japanske kuhinje. Tradicionalno jelo se pravi od pržene ribe i povrća u testu. Pogledajte kako se pravi japanska tempura i koje je najbolje povrće za vašu tempuru.
Kako da pripremimo mekanog oktopodaKako da pripremimo mekanog oktopoda
06. feb.
Možete da skuvate velikog oktopoda dok se ne skuva u malo vode. U proseku, to traje oko 40 minuta. Kuvani oktopod se može pohovati, pržiti ili konzumirati sa začinima.
Česte greške pri pečenju piteČeste greške pri pečenju pite
31. januar
Razumevanje najčešćih grešaka pri pečenju pite i kako ih izbeći je ključ za savršen rezultat. Česte greške pri pravljenju pite.
Tajna ukusnih rebaraTajna ukusnih rebara
27. januar
Rebra su jedno brzo, ali ukusno jelo. Otkrićemo vam tajnu ukusnih rebara i kako da ih pripremite.
Kako napraviti ćuftice od krompira - vodič za početnikeKako napraviti ćuftice od krompira - vodič za početnike
23. januar
Ovo je vodič za početnike za pravljenje ćuftica od krompira i pokušaćemo da budemo što detaljniji u našim objašnjenjima. Za ćuftice od krompira treba uzeti stari krompir, ne mlad. Pogledajte detalje.
Tajna sočnih šnicli na roštiljuTajna sočnih šnicli na roštilju
15. januar
Za većinu roštilj je simbol leta i dobrih vremena sa prijateljima i porodicom, a sočne šnicle su centralni deo svakog događaja. Evo koja je tajna savršenih sočnih šnicli na roštilju.
Marinade za pečeno pileMarinade za pečeno pile
14. januar
Prilikom mariniranja pilećeg mesa, ona treba da stoji u marinadi u frižideru od 30 minuta do 5-6 sati, a u nekim slučajevima i tokom noći.
Suvlaki - kako se priprema i pogodni začiniSuvlaki - kako se priprema i pogodni začini
04. januar
Ako ste bili u Grčkoj, ali niste probali suvlaki - onda niste mogli da dodirnete najtradicionalniji recept iz grčke kuhinje. Šta u stvari predstavlja suvlaki.
Koji začini se stavljaju u musaku?Koji začini se stavljaju u musaku?
02. januar
Začini koji se koriste u musaki su tajni sastojci, koji poboljšavaju njen ukus i oživljavaju je. Evo koji se začini stavljaju u musaku.
Hajde da sami dimimo slaninuHajde da sami dimimo slaninu
28. dec.
Pre nego što krenete da dimite slaninu, isecite je na komade. Mogu biti u obliku kvadrata ili pravougaonika. Sledi soljenje slanine. Sledite uputstva i uživajte!
Kako se služi riba?Kako se služi riba?
26. dec.
Riba je među najukusnijom i najzdravijom hranom, koju većina ljudi konzumira sa zadovoljstvom. Ona može da bude idealno jelo za praznik. Kako se servira riba?
Orzo - šta je to i kako se kuva?Orzo - šta je to i kako se kuva?
25. dec.
Orzo je vrsta testenine sa izgledom pirinča, koju možete kuvati i da koristite na isti način, na koji pripremate pirinač. Pogledajte opširnije.