Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako popraviti presoljene masline?Kako popraviti presoljene masline?
09. dec.
Masline su nosioci velike količine soli. Spadaju u grupu namirnica koje sadrže izuzetno veliku količinu ovog začina.
Kako se priprema kiseli kupus u buretu?Kako se priprema kiseli kupus u buretu?
05. dec.
Možete lako pripremiti kiseli kupus, koristeći šargarepu za dodatni ukus. na deset kilograma kupusa potrebne su tri šargarepe.
Kako da pohujemo bez jaja?Kako da pohujemo bez jaja?
04. dec.
Smesa za pohovanje bez jaja može da se napravi od različitih vrsta suvih sastojaka koji dodaju hrskavost hrani. Kako da napravimo smesu za pohovanje bez jaja? Pohovanje bez jaja.
Kako da pripremimo sočne ćuftice?Kako da pripremimo sočne ćuftice?
30. nov.
Ponekad samo želimo da napravimo stare dobre ćuftice sa pire krompirom, jer je srcu potrebna topla domaća hrana. Kako da pripremimo ćuftice tako ukusne kao bakine?
Tajne ukusne čorbe sa ćufticamaTajne ukusne čorbe sa ćufticama
28. nov.
Čorba sa ćufticama - omiljeno jelo malih i velikih. Ko ne voli čorbu sa ćufticama? Sa zadovoljstvom je jedu kako deca, tako i odrasli. Pogledajte tajne ukusne čorbe sa ćufticama.
Začini pogodni za rižotoZačini pogodni za rižoto
18. nov.
Za pripremu italijanskog rižota koristi se okrugli biserni pirinač, Arborio pirinač. Ali koji su najbolji začini za rižoto, koje možete koristiti kada pravite ovo jelo od pirinča?
Koliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticamaKoliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticama
14. nov.
Želite savršeno posoljene domaće sudžuke i kobasice? Onda pogledajte koliko tačno soli treba da dodate u svoje buduće mezetluke, da bi vam vino i rakija išli kao šro treba.
Tajna pravih ćuftica od krompiraTajna pravih ćuftica od krompira
13. nov.
Ćuftice su tradicionalno jelo narodne kuhinje, koje kod nas uživa posebno poštovanje. Pogledajte koja je tajna pravih ćuftica od krompira.
Finese kod kuvanja žita (pšenice)Finese kod kuvanja žita (pšenice)
08. nov.
Žito /pšenica/ je fantastična užina. To je obavezan sastojak sijete za čišćenje organizma i mršavljenje. Ali kako se tačno kuva žito?
Koje začine treba da stavimo u ljutenicu?Koje začine treba da stavimo u ljutenicu?
06. nov.
U praksi, u ljutenicu mogu da se stave svakakvi začini po želji i ukusu onoga, koji je priprema.
Proces pretakanja vinaProces pretakanja vina
04. nov.
Pretakanje je proces, čiji je cilj da odvoji talog koji se formira tokom određenog perioda sazrevanja od bistrog vina. Evo kako i kada se pretače vino.
Koji kesteni su jestivi?Koji kesteni su jestivi?
31. okt.
Za jelo se koriste slatki kesteni, koji su plodovi drveta slatkog kestena. Francuzi su poznati po uzgoju kestena, kome se čak svake godine posvećuje poseban praznik.
Kako da pripremimo savršenu kafuKako da pripremimo savršenu kafu
30. okt.
Pravilno pripremanje kafe se pretvara u napitak, koji daje vedrinu i raspoloženje. Isealna kafa se priprema u bakarnoj džezvi, a da bi bila egzotičnija, možete da joj dodate pikantne začine.