Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoOd kojeg grožđa se dobija dobro vino
22. jun
U svetu postoji oko 10. 000 vinskih sorti grožđa, a od njih je samo 13 glavnih. Da bi belo ili crno vino bilo dobro, prvi korak je odabir pravog grožđa za njega. Od kojeg grožđa se pravi dobro vino.
Kako da sami napravimo čvarkeKako da sami napravimo čvarke
17. jun
Čvarci se najbolje čuvaju u frižideru i koriste se kao dodatak kačamaku, za kiflice i pogačice, i druga peciva. Pogledajte kako da sami napravite čvarke.
Kako pripremiti sočne i nežne zalogaje od soje?Kako pripremiti sočne i nežne zalogaje od soje?
14. jun
Iako pravljenje zalogaja od soje nije posebno komplikovano, potrebno je pratiti određene korake. U suprotnom, zalogaji od soje mogu postati žilavi, bezukusni i teško svarljivi.
Ukusni načini za pravljenje pečenog tofuaUkusni načini za pravljenje pečenog tofua
08. jun
Pečenje tofua na tiganju, na grilu, u rerni - iznor je vaš. Uobičajena i često primenjivana metoda je pečenje tofua na tiganju. Pečenje tofua u rerni je drugi način, relativno lak.
Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?
28. maj
Losos je izuzetno ukusna riba i sa njom se može pripremiti mnogo različitih jela. U ovom članku ćemo sa vama podeliti kako zamrznuti lososa, odnosno kako ga odmrznuti.
Aromatični začini za ukusne ražnjićeAromatični začini za ukusne ražnjiće
23. maj
Ražnjići od mesa daju prednost određenim začinima. Postoje univerzalni začini, koji odgovaraju svim vrstama mesa za ražnjiće.
Kako napraviti savršene prženice - nekoliko trikovaKako napraviti savršene prženice - nekoliko trikova
14. maj
Prženice se smatraju jednim od najpopularnijih doručaka širom sveta. Potiču iz Francuske pod imenom francuski tost.
U koja jela se dodaje mirođija?U koja jela se dodaje mirođija?
14. maj
Svojstva ukusa mirođije su aroma i osvežavajući ukus. Zbog svojstava i karakteristika mirođije, ona je svestran začin za brojna jela. Evo u koja jela se stavlja mirođija.
Kako se peče jagnje - korak po korakKako se peče jagnje - korak po korak
10. maj
U sledećim redovima ćemo vam pokazati korak po korak kako da pečete jagnje. Jagnjetina se peče u posudi sa poklopcem. Saveti za ukuso jagnjeće pečenje.
Kako razlikovati jagnjetinu od ovčetine?Kako razlikovati jagnjetinu od ovčetine?
08. maj
Sveža jagnjetina se čuva tri do pet dana nakon kupovine. Treba je odbaciti ako vam meso izgleda braon, mast je požutela, omekšala, a meso sluzavo na dodir.
Kako čuvati različito voćeKako čuvati različito voće
06. maj
Čuvanje voća je posebno važno da bi se očuvali njegovi kvaliteti.
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke - šta je to i kako ga koristiti
24. april
Jedno od brašna bez glutena je brašno od tapioke, koje je veoma popularno u Južnoj Americi. Šta je brašno od tapioke. Hranljiva vrednost brašna od tapioke.
Finese za ukusnu pečenu jagnjetinuFinese za ukusnu pečenu jagnjetinu
18. april
Po tradiciji za važne praznike jedemo ukusno jagnjeće pečenje. Finese za pečenje jagnjetine u kućnim uslovima.