Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo Krustadu?Kako da pripremimo Krustadu?
11. mart
Danas ćemo vas upoznati sa jednim francuskim specijalitetom, poznatim kao Krustada ili Gaskonski pastis. Krustada dosta lići na slatku pitu, jer se za pravljenje koriste razvijane kore.
Kako da napravimo najukusnije staklene nudle?Kako da napravimo najukusnije staklene nudle?
10. mart
Staklene nudle se nazivaju i kineski vermičeli ili celofanske nudle. Napravljene su od skroba od zrna Mung pasulja ili zelene boranije. Saveti za njihovu primenu.
Odgovarajući začini za boranijuOdgovarajući začini za boraniju
08. mart
Boranija se može pripremiti i kao salata. Bez sumnje, so je neizostavan deo svakog jela i salate – u umerenoj količini je apsolutno neophodan začin za svako dobro jelo.
Kako se služe pečurke?Kako se služe pečurke?
03. mart
Kako se serviraju pečurke? Kako da poslužimo pečurke? Saveti i trikovi kod serviranja jela sa pečurkama. Ukusne ideje sa pečurkama.
Najčešće greške pri pravljenju vinaNajčešće greške pri pravljenju vina
03. mart
Evo najčešćih grešaka u pripremi vina i kako se one mogu izbeći. Jedna od najvećih grešaka u proizvodnji vina je korišćenje grožđa lošeg kvaliteta.
Najčešće sretane greške prilikom posluživanja i ispijanja vinaNajčešće sretane greške prilikom posluživanja i ispijanja vina
01. mart
Etiketa kod serviranja i ispijanja vina. Greške kod konzumiranja vina. Da bismo uživali u dobrom ukusu vina, treba da znamo neka osnovna pravila.
Osnovne greške prilikom pečenja kolačaOsnovne greške prilikom pečenja kolača
26. feb.
Grešaka u pripremanju kolača je mnogo i jedna ili više njih su razlog za razočarenje. Zašto kolač ne ispadne dobro? Gde grešimo kod pripreme kolača.
Kako da napravimo pravu ukusnu boraniju?Kako da napravimo pravu ukusnu boraniju?
25. feb.
Kako se pravi najukusnija boranija? Kulinarski saveti za pripremanje ukusne boranije. Tehnike za kuvanje zelene boranije na najukusniji način, Kako se pravo najukusnija boranija?
Kako da kuvamo sunčanicu?Kako da kuvamo sunčanicu?
25. feb.
Sunčanica je divlja pečurka, prilično rasprostranjena i poznata kod nas. Sunčanica je veoma ukusna ako se isprži i priprema kao naše omiljene pečurke sa maslacem. Pogledajte i deuge predloge za pripremanje sunčanice.
Saveti za mariniranje maslinaSaveti za mariniranje maslina
24. feb.
Mnogi koji su ih probali i smatraju da su domaće marinirane masline mnogo ukusnije od onih koje se prodaju u prodavnici.
Kako se seče cela svinja?Kako se seče cela svinja?
24. feb.
Sečenje mesa je komplikovana aktivnost i zahteva dobre kvalifikacije. Principi tranžiranja su u skladu sa devet delova svinje, koji se smatraju osnovnim.
Kako napraviti domaću ljutenicu - vodič za početnikeKako napraviti domaću ljutenicu - vodič za početnike
19. feb.
Evo kako da napravimo domaću ljutenicu. Priprema sastojaka za domaću ljutenicu. Pogledajte koji su sastojci potrebni pripremanje domaće ljutenice.
Tajne ukusnog krem karamelaTajne ukusnog krem karamela
14. feb.
Svi znaju da je idealni krem karamel gust, bez rupa i veoma ukusan. Kako da ga napravimo baš takvim i koje su tajne za pravljenje savršenog krem karamela