Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako peći ukusno povrće na roštiljuKako peći ukusno povrće na roštilju
22. mart
Povrće treba dobro pripremiti pre pečenja – dobro očistiti i iseći na odgovarajuću veličinu. Saveti za pečenje povrća na roštilju.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Evo pravilne pripreme mlevenog mesa za ćuftice i ćevape, začinjavanje i aromatizovanje mlevenog mesa. Ćuftice i ćevapi su neizostavni deo jelovnika balkanskih naroda.
Začini za pačje mesoZačini za pačje meso
19. mart
Pačetina je meso teško za obradu. Nije lakši ni izazov da se pravilno začini pačetina. Mediteranski miris morske rose, ili drugim rečima - ruzmarina, može da se vrlo uspešno kombinuje sa patkom.
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar se može koristiti i svež i osušen. Kada imate svež čubar pri ruci, najbolje je da ga upotrebite. Veoma je aromatičan i svakom jelu daje zanimljiv ukus.
Suptilnosti kod pripreme sušijaSuptilnosti kod pripreme sušija
24. feb.
Ukusan suši možete napraviti i u kućnim uslovima. Pratite ove savete i napravićete savršen suši.
Sosevi za roštiljSosevi za roštilj
19. feb.
Bez pravog sosa roštilj nije potpun. Uz soseve možete da jedete i meso potopljeno u posudi sa aromatičnom mešavinom da bude sočnije,
Šta ide uz jagnjeće pečenje?Šta ide uz jagnjeće pečenje?
05. feb.
Šta treba da stavite na svoj sto, služeći pečeno jagnjeće meso, koje je upravo izvađeno? Klasična salata, koja se servira uz pečenu jagnjetinu, jeste zelena salata. Bez bilo kakvih improvizacija.
Čuvanje i konzerviranje špargleČuvanje i konzerviranje špargle
31. januar
Špargle su sve popularnije kod nas. Možete da ih čuvate u frižideru, zamrzivaču ili da ih konzervirate. Evo jedne varijante kako da čuvate špargle.
Smrznite paprike za zimuSmrznite paprike za zimu
30. januar
Smrznute paprike su veoma zgodne namirnice za svako jelo, jer se mogu dodati i jelima od povrća i mesa. Smrznute paprike takođe se mogu puniti.
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Kako pripremiti arapski začin Zaatar?
27. januar
Aromatični začin Zaatar je poznat kao istočna šarena so i 23 septembar je njegov praznik. Zaatar je jedinstven začin za meso, sor i povrće. Recept za domaći zaatar.
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Blanširanje pirinča zahteva duboki lonac veće zapremine. Pirinač možete lako blanširati kod kuće.
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vino
22. januar
Da bi se vino kombinovalo sa određenim jelom, treba se držati pravila. Koliko je vino skuplje i jače, toliko jelo treba da bude jednostavnije.
Tajna vazdušastog domaćeg kuglofaTajna vazdušastog domaćeg kuglofa
20. januar
Pripremili smo za vas nekoliko tajni koje će vam pomoći da napravite pravi mekani i vazdušast domaći kuglof. Pogledajte ih.