Facebook
Omiljeno
Pinterest
Supa od kestenja i vrganjaKada se sve malo prokrčka otprilike 5 minuta, sipamo supu od kestenja u blender i mutimo dok ne postane glatko.
Vraćamo gotovu krem supu od pečuraka na ringlu i ostavljamo na još 5-10 minuta....
Kako se pravi brašno od kestena?Od dobijenog brašna od kestena možete pripremiti razna peciva, kolače ili supe.
Takođe pogledajte kako se čuva kesten i kako da jedemo kesten....
Kako se pravi tahini od susama?Nakon otprilike 10 minuta dobiće lepu ružičastu boju, ali imajte na umu da ga morate povremeno mešati kako bi se seme susama moglo dobro ispeći....
Kako se pravi sos od limunaNačin pripreme: U maloj šerpi stavite koru od limuna i bujon da provri. Nakon što provri, ostavite da se dinsta 5 minuta na tihoj vatri.
Pomešajte sok od limuna i brašno kukuruzno i dodajte lagano....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremauglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši;
- tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom;
- kuvajte ribu ne više od 20 minuta;
- proverite da li je gotova čačkalicom...
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Ljudi imaju razne netolerancije na vrste mleka od orašastih plodova i to se takođe treba proveriti.
Vrste mleka od orašastih plodova
Ima preko 10 vrsta mleka od orašastih plodova....
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
Krem od kestena sa čokoladomDodajte šećer i kuvan i oljušten kesten.
Dodajte esenciju vanile i ostavite da smesa provri.
Kad se mleko redukuje skinite sa vatre i pasirajte dok ne dobijete glatko pire....
Krem od kestena sa rumomU kesten pire dodajte malo od pavlake i mešajte kašikom dok se krem od kesetena ne homogenizuje.
Izmrvite piškote, prelijte preostalim rumom....
Kako se pravi zaprškaZapržavanje brasna u biljnom ulju ili maslacu se upotrebljava za pravljenje raznih svetlih sosova.
Možete napraviti kombinovanu zapršku, koja se pravi od masti, brašna i povrća....
Kako se pravi fonduDa zgusnete fondu dodajte tri kašike brašna od krompira ili u krajnjem slučaju prethodno na tiganju bez masnoće zapečeno brašno. Dodajte muskatni oraščić, kim i biber....
Konzervisano kestenje u sirupuKestenje se rasporedi u tri sterilisane teglice zapremine 250 ml, tako da njihov nivo bude na 3 cm od ruba.
5. Sirup se sipa do 1 cm od ruba i teglice se dobro zatvore....
Kako se pravi kiseli kupusKupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno.
Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Kako se pravi pirinčano mleko?Najbolje od svega, možete ga lako pripremiti kod kuće.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soOd starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi domaće pivoNapravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne.
Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke....