Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Posne sarme u ekspres loncuPosle su naše posne sarmi u ekspres loncu spremne za serviranje na Banje veče....
18. januar
Posne sarme u listovima prazilukaVadimo ih, ocedimo i počinjemo da savijamo sarmice od praziluka.
U jedan kraj stavljamo od nadeva i savijamo kao trougao. Tako pripremljene sarme poređamo u pleh i prelivamo vodom....
10. dec.
Posne sarme u mikrotalasnoj pećiSarme se poređaju u posudu za pečenje i prelivaju se vrućom vodom. Posuda za pečenje se poklapa. Peče se 11-12 minuta na 100 posto jačine.
Na pola vremena za spremanje sarme se okreću....
12. mart
Posne sarme sa suvim grožđem za Badnje večeUmotajte sarme i poređajte ih u šerpu, a na dno šerpe sipajte malo seckanog kupusa.
Ako je neophodno, dodajte još malo ulja i pritisnite tanjirom sarme....
22. januar
Posne sarme sa celeromUvijaju se sarme i prelivaju sokom od kupusa.
Peče se sa folijom 60 minuta na 200 stepeni, nakon čega se sklanja folija i zapeče se 10 minuta na 180 stepeni....
01. april
Posne sarme sa prosomPečemo posne sarme u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne zapeku.
Neka Vam je slatko sa mojim posnim sarmama sa prosom!...
01. feb.
Posne sarme sa povrćemPoslužujemo ukusne posne sarme sa povrćem za ručak.
Zanimljiva ideja za drugačije netradicionalne sarmice od listova vinove loze koje mogu da iznenade sve svojim prijatnim ukusom....
21. jul
Posne sarme sa pečurkamaU sredinu svakog lista se stavlja nadev i uvija se sarma, koji se nakon toga ređaju u duboku šerpu na čije dno je stavljen tanjir da posne sarme ne bi izgorele....
14. jul
Posne sarme sa prazilukomNa list kupusa stavljamo kašiku posnog nadeva i savijamo sarmu.
Poređamo u odgovarajuću posudu, prelivamo čašom vode i malo ulja. Pritiskamo tacnom i kuvamo posne sarme na tihoj vatri dok ne budu gotove....
30. mart
1
Posne sarme od zeljaUvijte sarme i poređajte ih u duboki pleh. Prelijte ih vrelom vodom i pecite u ugrejanoj rerni dok ne budu gotove.
Servirajte sa kiselim mlekom....
29. januar
Posne sarme od kupusa sa bulgurom za Badnje večeZapečemo u rerni dok posne sarme ne porumene i jelo ostane na masnoći....
21. avgust
Posne sarme na manastirski načinPosne sarme se peku 60 minuta pod poklopcem na 200 stepeni sa ventilatorom.
Posne sarme na manastirski način su gotove....
18. januar
1
Posne sarme od vinove lozeKuvajte sarme dok ne budu gotove i poslužite ih na trpezi za Badnje veče....
07. april
Posne sarme sa kiselim kupusomStavite posne sarme da se kuvaju dok pirirnač ne bude gotov, i dok voda ne ispari....
19. maj
Posne sarme i suve crvene paprike s pasuljem za Badnje večeBeleška: Moje sarme i suve crvene paprike s pasuljem spremam osnovno s prazilukom. Nikad unapred ne dinstam/ ne pržim nadev, stavljam ga sirov u listove, osim skuvanog pasulja za suve paprike....
05. dec.
Posne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje večePosne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje veče su gotove!...
27. dec.
Keto posne sarme u air fryer-uKeto posne sarme u air fryer-u možete servirati za Badnje veče....
11. januar
Grčke posne sarme u listu vinove lozeUzmite po kašiku nadeva za posnu sarmu i stavite u sredinu svakog lista.
Oblikujte sarmice od listova vinove loze. Ređajte ih na dno nauljene šerpe. Pre toga na dnu stavite nekoliko listova kao podlogu....
17. dec.
Posne sarme u vatrostalnoj činiji iz rerneSavijamo sarme i poređamo ih u vatrostalnu činiju. Kad budemo gotovi, sipamo toplu vodu do nivoa sarmi i pečemo oko jedan sat.
Bon apeti!...
05. januar
Posne sarme od kupusa sa kinoomNakon toga ređamo posne sarme u tepsiju i zapečemo u rerni.
Poslužujemo posne sarme od kupusa sa kinoom sa kriškicama paradajza i sitno iseckanim lukom i svežim zelenim začinima....
28. dec.
Posne sarme sa prazilukom i orasimaStavite tanjir na dno šerpe da sprečite sarme da zagore.
Poređajte sarme u šerpu. Sipajte vodu i poklopite drugim tanjirom.
Kuvajte posne sarme pod poklopcem na umerenoj vatri 30-40 minuta....
30. april
Posne sarme sa pečurkama i pirnčemSa ovako pripremljenim nadevom uvijte sarme, poređajte ih u pleh, prelijte rasolom i preostlaim delom ulja....
08. januar