Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomSir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm.
Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks.
Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomDva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg.
U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne.
U...
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati.
Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati...
Pohovani topljeni sirevi po receptu BenijaKada smo napravili sve pohovane sireve, stavite ih u frižider na 20-ak minuta.
Uzimamo tiganj sa nelepljivim keramičkim premazom.
Sipamo ulje, koje zagrejemo, a zatim stavimo sireve....
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaOvaj recept se pretvorio u umetničku kulinarsku terapiju za mene.
Pošto nemam spravu za oblikovanje špageta od povrća, igram se sa ljuštilicom i oštrim nožem.
Opranu i osušenu tikvicu sečemo na trake i svaku traku na...
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomSipajte isečene komade sireva i mešajte dok se ne pomešaju i rastope.
Dodajte pavlaku i ponovo pomešajte da se pavlaka i sirevi dobro pomešaju....
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi.
Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
Nepoznati arapski začiniOsim ovih svetski popularnih začina koji daju nezaboravnu uspomenu ukusa Arabije, ima i drugih koji su danas relativno nepoznati na Zapadu....
Nepoznati začin ŠejbaEvo jedan netradicionalni ukus sa ovim nepoznatim začinom:
Pečena goveđa kratka rebra sa kafom i jabukama
2 kg goveđih rebara, sa kosti
1 kašičica soli
3 kašičice mešavine začina Šejba /Sheva/
2 supene kašike biljnog...
Najskuplji sireviNa pozadini ostalih sireva, postoji nekoliko koji se definitivno izdvajaju od svih. Ovi sirevi spadaju u izvanrednu listu najskupljih sireva na svetu....
Pohovani sireviGotove pohovane sireve stavite na ubrus, pa na rešetku da se ocede....
Zapečeni sireviZa ove pečene sireve, narezani sirevi se stavljaju u posudu za pečenje.
Dodajte komade pomorandže i dobro promešajte.
Pravi se mešavina meda i konjaka i preliva se preko sira....
Najukusniji meki sireviMeki sirevi nude zaista unikatan ukus poštovaocima i ljubiteljima sira. Ovi sirevi obično nisu odležali i odlikuju se mekšim ukusom i bogatijom, kremastom teksturom od tvrdih sireva....
Popularni holandski sireviKao i većina vrsta sireva, Gauda takođe ne pravi izuzetak, i krštena je po gradu u kom je stvorena. Grad Gauda se nalazi u Južnoj Holandiji, u blizini Roterdama....
Najskuplji francuski sireviSvaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
Najpoznatiji plavi sireviPlavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....
Najpopularniji francuski sireviSvaki od sireva će vam doneti različito zadovoljstvo i očaraće vas na drugačiji način. Najčešće se francuski sirevi serviraju samostalno - komadi se stavljaju na drvenu dasku....
Nepoznati francuski deserti: Far BretonFar Breton je omiljeni francuski desert. On je slabo poznat kod nas. Ali nakon što ga jednom probate, neminovno ćete potražiti recept za pripremanje ovog remek dela. A on je izuzetno lak. Far Breton je veličanstven i lak...
Hrskavi aromatični sirevi1. Isečemo sir na trake, odgovarajuće za pohovanje i posipamo bosiljkom, belim lukom i orasima.
2. Krompir pire (ne rastvaramoga, nego koristimo suvo) i brašno sipamo u posebne posude, a jaja umutimo žicom.
3. Uvaljamo...
Nepoznate koristi semena makaHipnotički mak je sirovina, koja se dobija od semena maka. U umerenoj i toploj klimi ova jednogodišnja zeljasta biljka dobro uspeva. Većini ljudi ona je poznata kao izvor iz kojeg se izvlače opijati, ali ovo važi za neke...