Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Nažalost, često je moguće da nemate poverenja u etikete na kojima se spominje da je med čist. Kako da proverimo da li je med prirodan pomoću sveće?
Ulje od soje - šta treba da znamo?Ulje od soje - šta treba da znamo?
26. jul
Tečno ulje iz semena soje ekstrahovano je pre oko 6. 000 godina u Kini. Sojino ulje - šta treba da znamo?
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Otkako je Satori Kato, japanski naučnik koji živi u Čikagu, došao na ideju da napravi instant kafu 1901. godine, zrna domaće pečene kafe su odjednom zastarela. Ovde ćete saznati kako se peku zrna kafe.
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Šta znate o italijanskoj kuhinji?
23. jul
Italijanska kuhinja se smatra jednom od tri najbolje kuhinje na svetu. Nekada je postavila temelje francuske kuhinje i u određenoj meri pokazala uticaj i na druge evropske kuhinje.
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Pino Gri se veoma dobro slaže s različitim vrstama ribe, plodovima mora i ptičijim mesom. Ovo vino takođe može da se posluži i uz sve vrste jela od pečuraka.
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesaMale tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa
11. jul
Prateći ove lake i jednostavne finese odmrzavanja piletine, vaša piletina će uvek biti sočna, meka i nežna. Ovi principi odmrzavanja su takođe relevantni za druge vrste mesa, posebno za svinjetinu i junetinu.
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
11. jul
Bez sumnje, mleveno meso zauzima jedno od prvih mesta u kategoriji omiljenih mesnih specijaliteta. Pogledajte kako treba začiniti mleveno meso.
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
Da biste servirali vino svojim prijateljima sa stilom, upamtite da je bolje, hladno, nego toplo kao kompot. Belo vino se servira pre crvenog, a mlado - pre starog.
Pljosnate pogače iz celog svetaPljosnate pogače iz celog sveta
08. jul
Pripremanje pogača je jedan od najstarijih zanimanja u svetu. A hleb nasušni se smatra jednim od najdrevnijih proizvoda u ljudskoj istoriji.
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Francuski sirevi su dvostruko i trostruko masniji.