Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Saveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiSaveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiŠkoljke spadaju u omiljene morske plodove i zahvaljujući farmama školjki mogu se konzumirati i tokom zime. Pogledajte kako se čuvaju u domaćim uslovima.
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?Špric za torte i kolače je specijalni alat, koji se koristi za pripremu različitih slatkiša, tačnije za njihovo ukrašavanje. Pogledajte pravilne tehnike za rad sa poslastičarskim špricem.
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, sa neverovatnom preciznošću razvlači kore za pitu, koja je imala savršen ukus.
Koja su to penušava vina?Koja su to penušava vina?
01. jun
Zanimljivo
Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Zanimljivo
Na isti način na koji Sangriju povezujemo sa toplom i sunčanom Španijom, možemo da se odnosimo i sa Italijom i njenim tradicionalnim penušavim vinom, poznatijem pod imenom Proseko.
Hrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletiniHrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletiniNe želite da konzumirate crveno meso? Nema problema! Hranite se namirnicama iz galerije gore, koje su toliko bogate gvožđem da će vam pomoći da nabavite dnevnu dozu gvožđa na odličan način.
Saveti kod pečenja u rerniSaveti kod pečenja u rerniPečenje u rerni je osim toga mnogo lako, zato što nije potrebno da stojimo na nogama pored šporeta dok čekamo da jelo bude gotovo.
8 korisnih namirnica sa kojima ćemo zavarati glad kasno uveče8 korisnih namirnica sa kojima ćemo zavarati glad kasno uvečeSvima se dešavalo da nakon obične večere, kasnije uveče, gledajući neki interesantan film, emisiju, da poželimo da pojedemo nešto - voće, slatko, čips, orašasti plod. Ovd
Sve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaSve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaMladi kokos, poznat još i kao zeleni kokosov orah, ima malo manje mesa od zrelog voća, ali zbog toga elektrolitne vode u njemu je mnogo više - oko 350 ml.
Hrana koja se bori sa upalama u teluHrana koja se bori sa upalama u teluUpale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti.
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Zanimljivo
Proizvodni proces margarina pretvara ga u proizvod siromašan hranljivim sastojcima, koji izaziva nervna oboljenja, srčana oboljenja, arterosklerozu i td.
Ishrana kod usporenog metabolizmaIshrana kod usporenog metabolizmaMetabolizam se odnosi na različite hemijske reakcije koje se dešavaju unutra u našem organizmu radi održavanja života. Metabolizam se deli na dve osnovne kategorije: katabolizam i anabolizam.
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaDosadilo vam je da kupujete bezukusno testo sa kvascem u prodavnici? Želite da ga sami prirpemite u kuhinj? U sledećim redovima pogledajte korake za mešenje savršenog domaćeg testa.
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa. Pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju.
Kako da sterilizujemo patlidžanKako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan.
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima.
Korisna hrana kod urtikarije (koprivnjače)Korisna hrana kod urtikarije (koprivnjače)Urtikarija (koprivnjača) je vaskularna reakcija na koži, koja utiče na epidermu i praćena je osipom, pečatima i u većini slučajeva teškim svrabom.
Ishrana kod hemoterapijeIshrana kod hemoterapijeAko ste na hemoterapiji i želite da se osećate što je bolje moguće za to vreme, ono sa čime se hranite može olakšati u velikom delu vaše stanje. Iako je kod svakog
Kako da neutralizujemo ljutoKako da neutralizujemo ljutoLjuto daje ukus i individualnost hrani i važan je sastojak u kuhinji mnogih kuvara. Često se dešava da nas ljutina neke male papričice izbaci iz ravnoteže. Postoji nekoliko sredstava da se neutrališe ljuto.
Povećan fosfor u organizmuPovećan fosfor u organizmuGomilanje fosfora u organizmu je problem koji se često susreće. Konzumiranje nekih namirnica može da utiče na njegovo prirodno smanjenje. Pogledajte na koje.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade