Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiŠkoljke spadaju u omiljene morske plodove i zahvaljujući farmama školjki mogu se konzumirati i tokom zime. Pogledajte kako se čuvaju u domaćim uslovima.
02. jun
Kulinarski SavetiKako se koristi špric (poš) za torte?Špric za torte i kolače je specijalni alat, koji se koristi za pripremu različitih slatkiša, tačnije za njihovo ukrašavanje. Pogledajte pravilne tehnike za rad sa poslastičarskim špricem.
02. jun
Kulinarski SavetiKako da pripremimo okupane kore za pitu?Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, sa neverovatnom preciznošću razvlači kore za pitu, koja je imala savršen ukus.
01. jun
Kulinarski SavetiKoja su to penušava vina?Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
01. jun
ZanimljivoProseko - šta treba da znamo?Na isti način na koji Sangriju povezujemo sa toplom i sunčanom Španijom, možemo da se odnosimo i sa Italijom i njenim tradicionalnim penušavim vinom, poznatijem pod imenom Proseko.
30. maj
ZanimljivoHrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletiniNe želite da konzumirate crveno meso? Nema problema! Hranite se namirnicama iz galerije gore, koje su toliko bogate gvožđem da će vam pomoći da nabavite dnevnu dozu gvožđa na odličan način.
30. maj
Šta je zbog čega korisnoSaveti kod pečenja u rerniPečenje u rerni je osim toga mnogo lako, zato što nije potrebno da stojimo na nogama pored šporeta dok čekamo da jelo bude gotovo.
29. maj
Kulinarski Saveti8 korisnih namirnica sa kojima ćemo zavarati glad kasno uvečeSvima se dešavalo da nakon obične večere, kasnije uveče, gledajući neki interesantan film, emisiju, da poželimo da pojedemo nešto - voće, slatko, čips, orašasti plod. Ovd
29. maj
Šta je zbog čega korisnoSve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaMladi kokos, poznat još i kao zeleni kokosov orah, ima malo manje mesa od zrelog voća, ali zbog toga elektrolitne vode u njemu je mnogo više - oko 350 ml.
28. maj
Šta je zbog čega korisnoHrana koja se bori sa upalama u teluUpale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti.
28. maj
Šta je zbog čega korisnoDa li je margarin kancerogen?Proizvodni proces margarina pretvara ga u proizvod siromašan hranljivim sastojcima, koji izaziva nervna oboljenja, srčana oboljenja, arterosklerozu i td.
27. maj
ZanimljivoIshrana kod usporenog metabolizmaMetabolizam se odnosi na različite hemijske reakcije koje se dešavaju unutra u našem organizmu radi održavanja života. Metabolizam se deli na dve osnovne kategorije: katabolizam i anabolizam.
27. maj
Dijeta kod ProblemaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaDosadilo vam je da kupujete bezukusno testo sa kvascem u prodavnici? Želite da ga sami prirpemite u kuhinj? U sledećim redovima pogledajte korake za mešenje savršenog domaćeg testa.
26. maj
Kulinarski SavetiDa li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa. Pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju.
26. maj
Šta je zbog čega korisnoKako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan.
25. maj
Kulinarski SavetiDa sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima.
25. maj
Kulinarski SavetiKorisna hrana kod urtikarije (koprivnjače)Urtikarija (koprivnjača) je vaskularna reakcija na koži, koja utiče na epidermu i praćena je osipom, pečatima i u većini slučajeva teškim svrabom.
23. maj
Ishrana kod problemaIshrana kod hemoterapijeAko ste na hemoterapiji i želite da se osećate što je bolje moguće za to vreme, ono sa čime se hranite može olakšati u velikom delu vaše stanje. Iako je kod svakog
23. maj
Ishrana kod problemaKako da neutralizujemo ljutoLjuto daje ukus i individualnost hrani i važan je sastojak u kuhinji mnogih kuvara. Često se dešava da nas ljutina neke male papričice izbaci iz ravnoteže. Postoji nekoliko sredstava da se neutrališe ljuto.
22. maj
Kulinarski SavetiPovećan fosfor u organizmuGomilanje fosfora u organizmu je problem koji se često susreće. Konzumiranje nekih namirnica može da utiče na njegovo prirodno smanjenje. Pogledajte na koje.
21. maj
Ishrana kod problemaNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade