Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Prilikom spremanja i čuvanja sudžuka, krvavica i generalno mesa u domaćim uslovima potrebno je poštovati niz pravila. To je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice.
Osnovne greške u spremanju kiselog kupusaOsnovne greške u spremanju kiselog kupusa
08. januar
ikako nije komplikovano da sami napravite kiseli kupus ako znate recept za to. Nažalost, ne uspeva svaka domaćica da napravi ukusan kupus, jer pravi važne greške prilikom pripreme kiselog kupusa.
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiKulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maasti
06. januar
Slanina, namenjena za topljenje masti, se seče na ne mnogo velike komade koji se stavljaju u veliku posudu i zalivaju se hladnom vodom da se namoče na 1-2 dana i noći.
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Pazite da ne prekuvate škampe, zato što će postati bezukusni i žilavi. Dovoljno im je otprilike 5-10 minuta - u zavisnosti od njihove veličine.
Kako se puni jagnje - korak po korakKako se puni jagnje - korak po korak
03. januar
Već i vi znate kako da napravite ukusno punjeno jagnje za praznike, čak i ako nemate selo. Evo kako da napunite jagnje korak po porak
Odgovarajući prilog za meso divljačiOdgovarajući prilog za meso divljači
30. dec.
Pogledaćemo koji prilozi su najodgovarajući za meso divljači, zato što, navaše iznenaćenje se ispostavilo da je to voće, a ne povrće.
Kaster šećerKaster šećer
30. dec.
Kaster šećer ili Ricinusov šećer je veoma fin granuliran šećer, nešto između običnog i šećera u prahu. Redovno se koristi u Engleskoj za pripremu kolača i torti.
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Trgovačka mreža nudi i instant pirinač. Šta je instant pirinač, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje?
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaPravilno začinjavanje i kuvanje ptica
25. dec.
Nezavisno od načina pripreme ptica, one ostaju jedno od jela koja se preferiraju u savremenoj kuhinji. Da bi bila ukusna, pečena prica treba da bude dobro začinjena i pravilno pripremljena.
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Todu je proizvod kineskog porekla, koji se pravi od sojinog mleka. Smatra se da se ova vrsta sira konzumirala u Kini još pre nove ere. Kako da napravimo tofu u domaćim uslovima?
Tačka gorenja različitih masnoćaTačka gorenja različitih masnoća
24. dec.
U ovom članku ćemo vam objasniti koja je tačka gorenja većine masnoća koje možemo naći na našem tržištu i koje su u najširoj primeni. Posebno ćemo se zaustaviti na svakoj od masnoća i kazaćemo koja je tačka gorenja svake od njih. Takođe ćemo govori
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileNekoliko saveta za ukusno pečeno pile
23. dec.
Da bi pečeno pile bilo još ukusnije, treba da pratite nekoliko pravila. Najvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta. Pogledajte koji su začini najbolji za piletinu.
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Pavlaka može da se doda u dato jelo ili kolač u različitom obliku. Ovde ćete saznati kakva je razlika između obične pavlake, umućene pavlake, Kisele pavlake i slatke pavlake.