Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući prilog za meso divljačiOdgovarajući prilog za meso divljači
30. dec.
Pogledaćemo koji prilozi su najodgovarajući za meso divljači, zato što, navaše iznenaćenje se ispostavilo da je to voće, a ne povrće.
Kaster šećerKaster šećer
30. dec.
Kaster šećer ili Ricinusov šećer je veoma fin granuliran šećer, nešto između običnog i šećera u prahu. Redovno se koristi u Engleskoj za pripremu kolača i torti.
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Trgovačka mreža nudi i instant pirinač. Šta je instant pirinač, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje?
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaPravilno začinjavanje i kuvanje ptica
25. dec.
Nezavisno od načina pripreme ptica, one ostaju jedno od jela koja se preferiraju u savremenoj kuhinji. Da bi bila ukusna, pečena prica treba da bude dobro začinjena i pravilno pripremljena.
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Todu je proizvod kineskog porekla, koji se pravi od sojinog mleka. Smatra se da se ova vrsta sira konzumirala u Kini još pre nove ere. Kako da napravimo tofu u domaćim uslovima?
Tačka gorenja različitih masnoćaTačka gorenja različitih masnoća
24. dec.
U ovom članku ćemo vam objasniti koja je tačka gorenja većine masnoća koje možemo naći na našem tržištu i koje su u najširoj primeni. Posebno ćemo se zaustaviti na svakoj od masnoća i kazaćemo koja je tačka gorenja svake od njih. Takođe ćemo govori
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileNekoliko saveta za ukusno pečeno pile
23. dec.
Da bi pečeno pile bilo još ukusnije, treba da pratite nekoliko pravila. Najvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta. Pogledajte koji su začini najbolji za piletinu.
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Pavlaka može da se doda u dato jelo ili kolač u različitom obliku. Ovde ćete saznati kakva je razlika između obične pavlake, umućene pavlake, Kisele pavlake i slatke pavlake.
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimUlje od avokada - kako da kuvamo s njim
16. dec.
U poslednje vreme avokado se nalazi među tropskom hranom. Nezamenljivo je prisutan u svakoj zdravoj dijeti. Ulje od avokada - kako da kuvamo sa njim.
Osnovni francuski soseviOsnovni francuski sosevi
14. dec.
Evo koji su osnovi francuski sosovi koje svaki dobar kulinar treba da poznajte i da ume da napravi.