Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi. Pogledajte koliko dugo treba da pečete jagnjetinu prema savetu majstora kuvara.
Brašno od graška - kulinarska upotrebaBrašno od graška - kulinarska upotreba
04. maj
Brašno od graška se dobija kada se samelju osušena zrna graška. Kako da napravite brašno od graška kod kuće? Primena brašna od graška u kulinarstvu
Saveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stoluSaveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stolu
03. maj
Izbor ribe i morskih plodova ima svoje specifičnosti, a ovi kulinarski saveti će vam pomoći da se uverite da zaista jedete najbolje i najkorisnije proteine u našim omiljenim morskim plodovima.
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
1
Jedan od načina čuvanja skuvane hrane duže vreme je konfitiranje ili još obrada metodom konfi. Mogu se konfitirati mesa sa više masnoće, kao što su pačetina i svinjetina.
Kako karamelizovati povrće?Kako karamelizovati povrće?
30. april
Karamelizacija je kulinarski izraz, popularan među onima koji vole da provode vreme u kuhinji. Pogledajte kako da napravite karamelizovano povrće.
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Zečetina ima veliku kulinarsku i hranljivu vrednost. Ali kako se ćisti i deli zec?
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Luk, beli luk i bundeva se zamrzavaju sirovi, ali je dobro da se nakon sečenja prosuše.
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Kako pripremiti mirisne sušene masline?
21. april
Navikli smo na ukus mariniranih maslina, ali kako da napravimo sušene masline? Sušenje maslina je jedan od najlakših načina pripremanja.
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Svako ima svoj način na koji ljušti jabuku, ali postoji jedna laka i brza varijanta. Oljuštiti jabuku je prilično lak i brz proces.
Kako sušiti zelene začine u rerni i mikrotalasnoj pećnici?Kako sušiti zelene začine u rerni i mikrotalasnoj pećnici?
21. april
Danas su zeleni začini poznati svakoj domaćici i široko se koriste u kulinarstvu. Evo nekoliko načina na koje ih možemo sačuvati za zimu.
9 zamena za kafu i zašto treba da ih probate9 zamena za kafu i zašto treba da ih probate
20. april
Mnogi od nas ne vole gorak ukus kafe ili prosto im je dosadilo da je piju svako jutro. Iz tog razloga predstavljamo vam 9 ukusnih alternativa kafe koje možete da probate. Alternativa za kafu.
Saveti za uvek ukusno meso na stoluSaveti za uvek ukusno meso na stolu
16. april
Pravim tehnikama možete da pripremite meso kao profesionalan kuvar. Probajte ove savete za uvek ukusno meso na trpezi.
Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?
11. april
Maslac ili margarin - šta se češće nalazi u vašem frižideru? Da li znate razliku između to dvoje?