Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
Natrijum benzoat koji se nalazi na mnogim etiketama kao E211 spada među one konzervanse koji se nalaze na listi dozvoljenih aditiva u Evropi, ali u isto vreme imaju neblagotvoran efekat na mentalni razvoj dece.
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviSpremanje kiselog kupusa: cake i trikovi
09. dec.
Trpeza balkanca tokom zime je siromašna bez tradicionalnog kiselog kupusa! Turšija se sprema od svih sorti običnog kupusa, ali samo da je zdrav, dobro razvijen, neispucan i idealno svež.
Tajne ukusnog mlevenog mesaTajne ukusnog mlevenog mesa
08. dec.
Mleveno meso je osnovni proizvod za niz jela od ukusnih ćufti do dodatka u špagete i drugo. Zauzima veoma važno meso na našoj trpezi.
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Sudžuk i suve kobasice se čuvaju 4-5 meseci, ako se pridržava uslova čuvanja. Sušeni mesni delikatesi treba da se čuvaju u prostoriji sa minimalnom količinom vlage.
Finese prilikom pripremanja savršenog paja od jabukaFinese prilikom pripremanja savršenog paja od jabuka
03. dec.
Idealni paj od jabuka ima prepečenu, masnu koricu i majstorski napravljen nadev. Evo kako da napravite idealno testo za paj od jabuka.
Uz šta idu tikvice?Uz šta idu tikvice?
03. dec.
Pitate se sa čim da pripremite tikvice? One mogu da se kombinuju sa različitom hranom i odličan su dodatak za picu, testenine, čak i sendviče!
Sirup od rogača - prednosti i primenaSirup od rogača - prednosti i primena
02. dec.
Sirup od rogača ima izuzetno korisna svojstva zbog svog sastava. On sadri tijamin - vitamin koji učestvuje u razgrađivanju proteina i njihovoj sintezi.
Začini koji odgovaraju uz kinouZačini koji odgovaraju uz kinou
27. nov.
Čime da začinimo kinou? Koji su odgovarajući začini sa kinoom? Kako da začinomo jela kinoom? Korisni saveti za pripremanje kinoe.
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?
26. nov.
Da biste mogli da osetite sva korisna dejstva maslinovog ulja, ono mora biti dobrog kvaliteta. Stručnjaci savetuju da uvek pogledate etiketu na flaši.
Najpopularniji švajcarski sireviNajpopularniji švajcarski sirevi
26. nov.
Švajcarske sireve ne treba mnogo predstavljati – oni su neka vrsta vizit karte ove zemlje.