Hranljive Namirnice

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica . Primena pojedinih hranljivih namirnica.
Palmin šećerHranljive NamirnicePalmin šećer
30. nov.
Kristina Chernikova
ArarutaHranljive NamirniceAraruta
28. nov.
Rosi Stoyanova
Palmino UljeHranljive NamirnicePalmino Ulje
27. nov.
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
UljeUlje
13. nov.
Ulje ili biljno ulje je najpopularnije i najčešće korišćeno ulje na našim prostorima. Upotreba ulja ima i pozitivne i negativne strane, sa kojima je preporučljivo da se čovek dobro upozna, posebno ako je reč o svakodnevnoj konzumaciji. Postoji suncokreto
Šećerna trskaŠećerna trska
11. okt.
Šećerna trska je jedna od najranije kultivisanih biljaka. Šećerna trska se koristi za dobijanje šećera, osim toga primenjuje se u kozmetici i proizvodnji parfema. Šećerna trska se koristi za proizvodnju biogoriva.
FruktozaFruktoza
05. okt.
Fruktoza predstavlja ugljeni hidrat sa slatkim ukusom. Prema fizičkim pokazateljima fruktoza liči na glukozu. Fruktoze ima u voću, zaslađenim sokovima, slatkišima i td.
AgavaAgava
27. sep.
Agava predstavlja biljki koja po spoljašnjem izgledu podseća na kaktus. Raste u divljoj pustuši centralne i južna Amerike, a najpopularnija upotreba joj je za pravljenje svetski poznate tekile. Iako mnogo liči agava nije kaktus i nema ništa zajedničko
Kokosovo MlekoKokosovo Mleko
27. sep.
Kokosovo mleko je egzotičan proizvod, koji se dobija od mesnatog dela dobro uzrelih kokosovih oraha. Ne treba da se meša sa kokosovom vodom u unutrašnjosti oraha. Kokosovo mleko je odli
Ulje od RepiceUlje od Repice
27. sep.
Ulje od repice je biljno ulje, koje je od nedavno sve popularnije i sve više se koristi u balkanskim kuhinjama. Ono se dobija od biljke repice. Repica je jedna od glavnih uljanih kultura u svetu.
Ulje od KikirikijaUlje od Kikirikija
25. sep.
Ulje od kikirikija je blago biljno ulje, koje nakon obrade čuva aromu i ukus kikirikija. Ulje od kikirikija je popularno u azijskoj kuhinji. Koristi i štete od ulja od kikirikija.
Tabasko SosTabasko Sos
20. sep.
Tabasko sos je američka marka ljutog sosa koji se proizodi od kraja 19. veka od strane porodične kompanije koja se nalazi na ostrvu Ejvori. Sos tabasko je bez sumnje najpoznatiji ljuti sos, koji je kulinarski svet ikada poznavao.
Pirinčano BrašnoPirinčano Brašno
18. sep.
Pirinčano brašno je proizvod bele ili žute boje koji ima široku upotrebu u kulinarstvu. Dobija se od zrna pirinča, koja se već od davnina koriste u ishrani.
GlukozaGlukoza
17. sep.
Glukoza je monosaharid iz grupe ugljenih hidrata, koji se rastvara u vodi i ima sladak ukus. Glukoza ima sladak ukus zahvaljujući 5 hidroksilnim grupama. Kontrola glukoze u krvi se sprovodi takozvanim glikemijskim indeksom.