- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Hranljive NamirnicePalmin šećer
30. nov.
Kristina Chernikova
Hranljive NamirniceAraruta
28. nov.
Rosi Stoyanova
Hranljive NamirnicePalmino Ulje
27. nov.
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
UljeUlje ili biljno ulje je najpopularnije i najčešće korišćeno ulje na našim prostorima. Upotreba ulja ima i pozitivne i negativne strane, sa kojima je preporučljivo da se čovek dobro upozna, posebno ako je reč o svakodnevnoj konzumaciji. Postoji suncokreto
13. nov.
Šećerna trskaŠećerna trska je jedna od najranije kultivisanih biljaka. Šećerna trska se koristi za dobijanje šećera, osim toga primenjuje se u kozmetici i proizvodnji parfema. Šećerna trska se koristi za proizvodnju biogoriva.
11. okt.
FruktozaFruktoza predstavlja ugljeni hidrat sa slatkim ukusom. Prema fizičkim pokazateljima fruktoza liči na glukozu. Fruktoze ima u voću, zaslađenim sokovima, slatkišima i td.
05. okt.
AgavaAgava predstavlja biljki koja po spoljašnjem izgledu podseća na kaktus. Raste u divljoj pustuši centralne i južna Amerike, a najpopularnija upotreba joj je za pravljenje svetski poznate tekile. Iako mnogo liči agava nije kaktus i nema ništa zajedničko
27. sep.
Kokosovo MlekoKokosovo mleko je egzotičan proizvod, koji se dobija od mesnatog dela dobro uzrelih kokosovih oraha. Ne treba da se meša sa kokosovom vodom u unutrašnjosti oraha. Kokosovo mleko je odli
27. sep.
Ulje od RepiceUlje od repice je biljno ulje, koje je od nedavno sve popularnije i sve više se koristi u balkanskim kuhinjama. Ono se dobija od biljke repice. Repica je jedna od glavnih uljanih kultura u svetu.
27. sep.
Ulje od KikirikijaUlje od kikirikija je blago biljno ulje, koje nakon obrade čuva aromu i ukus kikirikija. Ulje od kikirikija je popularno u azijskoj kuhinji. Koristi i štete od ulja od kikirikija.
25. sep.
Tabasko SosTabasko sos je američka marka ljutog sosa koji se proizodi od kraja 19. veka od strane porodične kompanije koja se nalazi na ostrvu Ejvori. Sos tabasko je bez sumnje najpoznatiji ljuti sos, koji je kulinarski svet ikada poznavao.
20. sep.
Pirinčano BrašnoPirinčano brašno je proizvod bele ili žute boje koji ima široku upotrebu u kulinarstvu. Dobija se od zrna pirinča, koja se već od davnina koriste u ishrani.
18. sep.
GlukozaGlukoza je monosaharid iz grupe ugljenih hidrata, koji se rastvara u vodi i ima sladak ukus. Glukoza ima sladak ukus zahvaljujući 5 hidroksilnim grupama. Kontrola glukoze u krvi se sprovodi takozvanim glikemijskim indeksom.
17. sep.
Odabrani Članci
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 808
Recepti
7 886
11 369
Drugo