Hranljive NamirniceKonservansi i E-dodaciMahunarke i žitariceMesa i kobasiceMlečni ProizvodiOrašasti plodovi i SemenkePovrćeRiba i Morski PlodoviVoćeVrste Alkoholnih PićaVrste GljivaVrste Vina
Hranljive NamirniceUlje
13. nov.
Rosi Trifonova
Hranljive NamirniceŠećerna trska
11. okt.
Rosi Stoyanova
Hranljive NamirniceFruktoza
05. okt.
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
AgavaAgava predstavlja biljki koja po spoljašnjem izgledu podseća na kaktus. Raste u divljoj pustuši centralne i južna Amerike, a najpopularnija upotreba joj je za pravljenje svetski poznate tekile. Iako mnogo liči agava nije kaktus i nema ništa zajedničko
27. sep.
Kokosovo MlekoKokosovo mleko je egzotičan proizvod, koji se dobija od mesnatog dela dobro uzrelih kokosovih oraha. Ne treba da se meša sa kokosovom vodom u unutrašnjosti oraha. Kokosovo mleko je odli
27. sep.
Ulje od RepiceUlje od repice je biljno ulje, koje je od nedavno sve popularnije i sve više se koristi u balkanskim kuhinjama. Ono se dobija od biljke repice. Repica je jedna od glavnih uljanih kultura u svetu.
27. sep.
Ulje od KikirikijaUlje od kikirikija je blago biljno ulje, koje nakon obrade čuva aromu i ukus kikirikija. Ulje od kikirikija je popularno u azijskoj kuhinji. Koristi i štete od ulja od kikirikija.
25. sep.
Tabasko SosTabasko sos je američka marka ljutog sosa koji se proizodi od kraja 19. veka od strane porodične kompanije koja se nalazi na ostrvu Ejvori. Sos tabasko je bez sumnje najpoznatiji ljuti sos, koji je kulinarski svet ikada poznavao.
20. sep.
Pirinčano BrašnoPirinčano brašno je proizvod bele ili žute boje koji ima široku upotrebu u kulinarstvu. Dobija se od zrna pirinča, koja se već od davnina koriste u ishrani.
18. sep.
GlukozaGlukoza je monosaharid iz grupe ugljenih hidrata, koji se rastvara u vodi i ima sladak ukus. Glukoza ima sladak ukus zahvaljujući 5 hidroksilnim grupama. Kontrola glukoze u krvi se sprovodi takozvanim glikemijskim indeksom.
17. sep.
KvasacKvasac je bio poznat još u drevnom Egiptu. Kvasac je aktivna materija, sastavljena od kvasnih gljivica vrste Sacchromyces cerevisae. Prirodni kvasac od ražanog brašna, ovsa, ječma i pšenice.
17. sep.
Kakao maslacKakao maslac je jedna od najčistijih, korisnih prirodnih masti. Kakao maslac je pun vitamina i antioksidanasa. Koristi od kakao maslaca.
13. sep.
MelasaMelasa je ostatak pri proizvodnji šećera. Melasa može biti svetla, tamna i crna. Melasa se najčešće koristi u pripremi kolača. Melasa donosi brojne koristi za zdravlje.
13. sep.
Bela čokoladaBela čokolada je proizvod čokolade, pa se zvanično ne može nazvati čokoladom. Bela čokolada se pravi na skroz drugačiji način od crne i mlečne čokolade. Bela čokolada sadrži minimum 20 kakao maslaca.
12. sep.
JajaČuvanje jaja za upotrebu je veoma važno, pošto nepravilno obrađena jaja mogu da sadrže salmonelu. Jaja su dobar izvor proteina. Sastav i koristi od jaja.
02. sep.
Sojino BrašnoSojino brašno se dobija od zrna soje, koja se melju u fini prah. Sojino brašno sadrži dosta proteina. Sojino brašno se koristi za zgušnjavanje soseva i čorbi, peciva i palačinaka.
01. sep.
Odabrani Članci
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 605
Recepti
8 116
11 747
Drugo