Hranljive Namirnice

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica . Primena pojedinih hranljivih namirnica.
GrizHranljive NamirniceGriz
20. jun
Rosi Trifonova
Zeleni ČajHranljive NamirniceZeleni Čaj
17. jun
Rosi Trifonova
MedHranljive NamirniceMed
12. jun
Rosi Trifonova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Maslinovo UljeMaslinovo Ulje
09. jun
Malinovo ulje, naročito hladno ceđeno, je najkorisnija masnoća. Konzumiranje maslinovog ulja nas čuva od brojnih teških oboljenja, čuva zdravlje i produžava život. Vrste maslinovog ulja i koristi od maslinovog ulja.
Crni ČajCrni Čaj
03. jun
Ako ne znate ništa o crnom čaju, niste jedini. Crni čaj smanjuje nivo kortizola u krvi i deluje umirujuće. Konzumiranje crnog čaja ima brojne terapeutske prednosti.
Himalajska SoHimalajska So
03. jun
Himalajska so se često naziva belo zlato zbog neospornih koristi za zdravlje. Himalajska so može da se koristi kao stona so. Himalajska so poboljšava metabolizam, stimuliše aktivnost nervnih ćelija.
TahiniTahini
02. jun
Postoje 2 osnovne vrste tahinija - od ljuštenog i neoljuštenog susama, ali tahini se može praviti od oraha, semenki suncokreta i td. Tahini je izuzetno korisna hrana, koje se ne treba lišavati.
JufkaJufka
01. jun
Jufka je proizvod od testa koji se dobija od suvih kora testa. Na sreću, danas u prodavnicama možemo kupiti domaću jufku, sa njenim poznatim i gotovo nepromenjenim ukusom. Vrste jufke.
Balzamiko SirćeBalzamiko Sirće
25. maj
Balzamiko sirće zauzima glavno mesto među najcenjenijim i najskupljim proizvodima u svetu. Balzamiko sirće daje neverovatan ukus jelu. Balzamiko sirće ulazi u sastav mnogih dijeta za mršavljenje.
Integralni hlebIntegralni hleb
24. maj
Integralni hleb se proprema od brašna, mlevenjem celog zrna. Integralni hleb je koristan za peristaltiku i dijabetičare. Kako da prepoznamo integralni hleb?
Gorka so (Engleska so)Gorka so (Engleska so)
09. maj
Gorka so je važna namirnica, koja ima brojna lekovita svojstva. Engleska so je veoma korisna. Ulepšavanje i detoksikacija sa gorkom solju.
Jaja od prepeliceJaja od prepelice
25. april
Jaja od prepelice su bomba vitamina, minerala i mikroelemenata. Prepeličja jaja su korisna za decu i odrasle, pomažu srcu i kod mnogo oboljenja. Sastav jaja prepelice.
Prašak za pecivoPrašak za pecivo
24. april
Prašak za pecivo je zaista najpopularnije sredstvo za narastanje testa i peciva, raznih slatkiša, mafina, kolačića, itd. Prašak za pecivo se sastoji od sode bikarbone (osnova) i limunske kiseline (limuntusa). Sastav praška za pecivo.
Soda bikarbonaSoda bikarbona
16. april
Soda bikarbona je nezamenjiv aktivator u kulinarstvu, ali i dragoceni lek u domaćoj apoteci. Soda pomaže kod bolova u grlu. Kulinarska primena sode bikarbone.
MaslineMasline
01. mart
Informacija, korist i čuvanje maslina. Vrste maslina i obrada do maslinovog ulja ili paste od masline. Kalorije, sastav i dijeta sa maslinama. Gajenje maslina.