Hranljive Namirnice

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica . Primena pojedinih hranljivih namirnica.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pačija jajaPačija jaja
23. maj
Karakteristike pačijih jaja. Koliko često se jedu pačija jaja? Kulinarska upotreba pačijih jaja. Koristi od konzumiranja pačijih jaja
Jakon sirupJakon sirup
23. maj
Hemijski sastav i hranljiva vrednost jakon sirupa. Zdravstvene koristi i štetnost jakon sirupa. Primena jakon sirupa. Gde da kupimo jakon sirup i kako se čuva?
Ovsene pahuljiceOvsene pahuljice
14. april
Ponovo otkrivajući ovas, ljudi su shvatili da pred sobom imaju jednu od najdragocenijih žitarica koje postoje na zemlji, a ovsene pahuljice su naša predstava o zdravom doručku.
Glukozno-fruktozni sirupGlukozno-fruktozni sirup
14. april
Glukozno-fruktozni sirup se koristi u mnogim namirnicama i pićima. glukozno-fruktozni sirup je oko 75 slađi od šećera. Štete od glukozno-fruktoznog sirupa.
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenEvo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na gluten
07. feb.
Raspoznavanje simptoma glutenske intolerancije. Dugoročni simptomi glutenske intolerancije. Postavljanje dijagnoze i lečenje glutenske intolerancije.
Štetanost gaziranih pićaŠtetanost gaziranih pića
29. januar
Gazirana pića su opasna, jer sadrže fruktozu, koju jetra ne može da preradi, a pretvara se u masne naslage. Kakva je šteta od gaziranih pića?
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Mnogima omiljeni topljeni sir - toliko mekan i ukusan da se bukvalno topi u ustima. Sastav topljenog sira. Istorija topljenog sira. Istina o proizvodnji topljenog sira.
PiškotePiškote
28. jul
Piškote su fini italijanski keks, sa kojim se pripremaju veoma ukusni i jedinstveni deserti kao što je tiramisu sa maskarponeom. Kako da prippremite domaće piškote?
KokiceKokice
13. jul
Kokice su mnogim ljudima omiljene, a odlazak u bioskop bez njih je nezamisliv za većinu. Iako su ukusne, slane kokoce mogu biti izuzetno štetne za zdravlje. Slatke kokice možete dobiti ako im dodate kašiku meda ili smeđeg šećera.
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Verovatno svako zna da da se pod nazivom pasta podrazumevaju različite vrste testenina, čija je upotreba široko rasprostranjena po Italiji. Međutim, iznenadićete se raznovrsnošću ovih makarona.
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoKako se konzumira laneno seme i za šta je korisno
04. jul
Lan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu.
SušiSuši
25. jun
Suši je najoznatije jelo van granica Japana, ali šta znamo o njemu? Saznajte više o vrstama sušija, pripremanju sušija, rizicima od konzumiranja sušija.
Kokosova vodaKokosova voda
17. april
Kokosova voda je pravi prirodni eliksir, kojem se pripisuju razna lekovita svojstva. U stvari, kokosova voda je voda, koja se nalazi u mladom i zelenom kokosovom orahu, a ne u zrelom.