Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Simptomi kod nedostatka vitamina B8Simptomi kod nedostatka vitamina B8
20. okt.
Naše telo ima svakodnevnu potrebu za mnogim vitaminima i mineralima kako bi normalno funkcionisalo. Ukoliko je neki vitamin u deficitu, ovo može da dovede do značajnih zdravstvenih problema.
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije - zašto su korisne?
18. okt.
Bifidobakterije mogu da imaju supresivni efekat na patogene i uslovno patogene mikroorganizme kroz proizvodnju antimikrobnih komponenti. Bifidobakterije poboljšavaju unos gvožđa.
Zašto da pijemo čaj ulong?Zašto da pijemo čaj ulong?
16. okt.
Kineski čaj ulong privlači pažnju ljubiteljima čaja kao jedan od najčistijih na svetu. Crni čaj ulu, koji se danas gaji na Tajvanu, smatra se jednim od najkorisnijih napitaka.
Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdravija hrana za zemlji?Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdravija hrana za zemlji?
14. okt.
Ekstra devičansko maslinovo ulje ima karakterističan ukus i sadrži visok nivo antioksidanasa. Kao super namirnica, ekstra devičansko maslinovo ulje je dosta otporno na visoke temperature i može da se kuva sa njim.
Zeaksantin - izvori i koristiZeaksantin - izvori i koristi
12. okt.
Nedostatak zeaksatina može da dovede do oštećenja vida, naročito kod svakodnevne upotrebe elektronskih aparata i jakih ekrana. Koristi zeaksatina za organizam čoveka. Hrana sa zeaksatinom.
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaJin i Jang hrana i njihova ravnoteža
11. okt.
Prema kineskim verovanjima hrana ima kvalitet Jin i Janga. Smtra se da ukoliko se hranite samo jang hranom ili samo jin hranom, vaše zdravlje će biti narušeno.
Evo zašto su šljive izuzetno zdravo voćeEvo zašto su šljive izuzetno zdravo voće
09. okt.
Sa svojim antioksidansima i fitonutrijentima šljiva čuva zdrave ćelije od tetnih kancerogenih efekata. Sušene šljive regulišu mehanizam rada creva. U Japanu se šljive i sok od šljiva koriste kao sredtvo protiv gripa.
Koji su plodovi mora najkorisniji?Koji su plodovi mora najkorisniji?
09. okt.
Nije tajna da su plodovi mora superhrana koja nas čini zdravijima, koji telu daju mnoge vredne supstance i puno energije. Pogledajte koja je morska hrana korisna za sve nas.
Zašto treba češće jesti brancina?Zašto treba češće jesti brancina?
08. okt.
Morska hrana je izuzetno korisna za zdravlje i to je svima poznato. Zašto da jedemo brancina češće? Šta je korisno kod brancina?
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Skuša je jedna od najukusnijih riba, koja je izuzetno korisna i u pogledu ukusa i sadržaju hranljivih materija, ali je u svetu dosta zanemarena. Pogledajte koje su koristi od skuše i kako da je skuvamo.