Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Za osobu koja nema iskustva sa kuvanjem artičoke, ovaj poduhvat može izgledati kao pravo iskušenje. U stvari, nema ništa tako komplikovano i ako pratite neke finese.
Zeleno sočivoZeleno sočivo
14. mart
Istorija i suština zelenog sočiva. Koristi od konzumiranja zelenog sočiva. Kuvanje zelenog sočiva.
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Kukuruz za kuvanje se lako zamrzava, pri čemu može da se koristi metoda blanširanja i da se zamrznu celi klipovi ili zrna. Mogu da se zamrznu i sirova zrna kukuruza.
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Majoran je zeljasta biljka iz porodice jorgovana. Ima jak karakterističan miris. Koristi se kao začin za različite vrste mesa, ribe, supe i povrće.
Kako kuvati amarant?Kako kuvati amarant?
01. mart
Priprema amaranta je izuzetno jednostavna. U tu svrhu, zrno se potopi u vodi 10-12 sati. Tako je njegov nutritivni profil savršeno očuvan.
Persijska plava so - drevna i neprocenjivaPersijska plava so - drevna i neprocenjiva
01. mart
Plava so ili persijska plava so je jedna od najređih i najstarijih soli na planeti. Plava so je redak unikatan mineral. Prednosti persijske plave soli. Gde da stavimo plavu so?
Koje povrće i proizvodi dobro idu uz korijander?Koje povrće i proizvodi dobro idu uz korijander?
27. feb.
Korijander se najčešće koristi za pravljenje marinada, često u kombinaciji sa lovorovim listom, pimentom i karanfilićem.
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?
24. feb.
Frosting ili ajsing su sinonimi za isti koncept, koji takođe nazivamo glazura. Glazura je slatka kremasta masa od šećera i tečnosti, najčešće vode ili mleka. Ponekad se može obogatiti drugim sastojcima.
Kako da ispečemo orašaste plodove?Kako da ispečemo orašaste plodove?
22. feb.
Hajde da pogledamo sve prednosti i nedostatke nekoliko metoda pečenja orašastih plodova. Pečenje orašastih plodova u prethodno zagrejanom tiganju. Pečenje orašastih plodova u mikrotalasnoj.
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Kako možemo sami da napravimo lepe figurice za tortu. Kako se pripremaju ukrasi za tortu? Kako možete da napravite ruže od fondana?
Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!
31. januar
Jeste li razmišljali o kuvanju za celu nedelju unapred, uz odlaganje gotovih obroka u frižider ili zamrzivač? Koliki je rok trajanja hrane koju sami pripremamo?
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?
31. januar
Ružina voda ima niz lekovitih i terapijskih svojstava zbog sadržaja antioksidanata. Dokazane su koristi ružine vode. Korišćenje ružine vode. Sprej za kosu sa ružinom vodom.
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Ako već imate omiljene recepte za kolače, daćemo vam nekoliko saveta o tome kako da ih pripremite i koje zanimljive detalje treba da znate.