Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako čuvati različito voćeKako čuvati različito voće
06. maj
Čuvanje voća je posebno važno da bi se očuvali njegovi kvaliteti.
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke - šta je to i kako ga koristiti
24. april
Jedno od brašna bez glutena je brašno od tapioke, koje je veoma popularno u Južnoj Americi. Šta je brašno od tapioke. Hranljiva vrednost brašna od tapioke.
Finese za ukusnu pečenu jagnjetinuFinese za ukusnu pečenu jagnjetinu
18. april
Po tradiciji za važne praznike jedemo ukusno jagnjeće pečenje. Finese za pečenje jagnjetine u kućnim uslovima.
Najpopularnija likerska vinaNajpopularnija likerska vina
11. april
Svetska paleta likerskih vina je bogata različitim vrstama uz cenjene kvalitete. Malo poznata likerska vina se gotovo u svemu razlikuju od suvoh vina.
Šećer od urme - prednosti i upotrebaŠećer od urme - prednosti i upotreba
10. april
Malo poznat zaslađivač u našoj zemlji i još uvek retko korišćen u kulinarstvu je šećer od urme. To je odlična i zdrava alternativa našem dobro poznatom belom rafinisanom šećeru i smeđem šećeru.
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacKako prepoznati kvalitetno vino i šampanjac
22. mart
Prema boji vina možete da odredite da li je vino mlado, zrelo ili umire. Mehurići su indikator dobrog kvaliteta šampanjca.
Kako peći ukusno povrće na roštiljuKako peći ukusno povrće na roštilju
22. mart
Povrće treba dobro pripremiti pre pečenja – dobro očistiti i iseći na odgovarajuću veličinu. Saveti za pečenje povrća na roštilju.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Evo pravilne pripreme mlevenog mesa za ćuftice i ćevape, začinjavanje i aromatizovanje mlevenog mesa. Ćuftice i ćevapi su neizostavni deo jelovnika balkanskih naroda.
Začini za pačje mesoZačini za pačje meso
19. mart
Pačetina je meso teško za obradu. Nije lakši ni izazov da se pravilno začini pačetina. Mediteranski miris morske rose, ili drugim rečima - ruzmarina, može da se vrlo uspešno kombinuje sa patkom.
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar se može koristiti i svež i osušen. Kada imate svež čubar pri ruci, najbolje je da ga upotrebite. Veoma je aromatičan i svakom jelu daje zanimljiv ukus.
Suptilnosti kod pripreme sušijaSuptilnosti kod pripreme sušija
24. feb.
Ukusan suši možete napraviti i u kućnim uslovima. Pratite ove savete i napravićete savršen suši.
Sosevi za roštiljSosevi za roštilj
19. feb.
Bez pravog sosa roštilj nije potpun. Uz soseve možete da jedete i meso potopljeno u posudi sa aromatičnom mešavinom da bude sočnije,
Šta ide uz jagnjeće pečenje?Šta ide uz jagnjeće pečenje?
05. feb.
Šta treba da stavite na svoj sto, služeći pečeno jagnjeće meso, koje je upravo izvađeno? Klasična salata, koja se servira uz pečenu jagnjetinu, jeste zelena salata. Bez bilo kakvih improvizacija.