Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako konzumirati pčelinji polen?Kako konzumirati pčelinji polen?
02. dec.
Jedna od namirnica najbogatih hranljivim materijama je pčelinji polen. U narednim redovima saznaćemo više o njegovim vrednim kvalitetima i kako konzumirati pčelinji polen.
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?
02. dec.
Kurkuma je jedan od najvažnijih začina u indijskoj kuhinji. Kako da razlikujete nekvalitetnu od kvalitetne kurkume?
Čuvanje mirođije i peršunaČuvanje mirođije i peršuna
02. dec.
Da biste sačuvali aromu i korisna svojstva mirođije i peršuna, morate ih pravilno čuvati. Nakon kupovine peršuna ili mirođije, umotajte ih u novine i stavite novine u plastičnu kesu.
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?
30. nov.
Morske špargle, nazvane još i morsko povrće, je vrsta morskog delikatesa, koji se jede zbog svoj ukusa i hranljivim svojstvima. Morske špargle - šta je to i za šta se koristi?
Primena štapića cimetaPrimena štapića cimeta
29. nov.
Štapići cimeta se koriste za ukras praznične trpeze, za aromatizovanje doma, kao i za aranžiranje različitih koktela. Saznaj više o štapićima cimeta.
Najmirišljaviji sirevi na svetuNajmirišljaviji sirevi na svetu
27. nov.
Najmirišljaviji sirevi na svetu, koji mirišu na neoprano telo ili na znojave noge i mokre peškire, su i najukusniji. Pont Levek, Smrdljivi episkop, Epuas, Rokfor i Kamamber.
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Kako da kiseli kupus bude brže gotov?
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Aromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih zlatnih“ pravila. Najčešće je za 1 šolju napitka potrebna jedna puna kašičica fino mlevene kafe i šećera.
Bundeva Matilda - koristi i kulinarska primenaBundeva Matilda - koristi i kulinarska primena
14. nov.
Za kulinare su važni kvaliteti ukusa bundeve Matilde i njena primena u različitim receptima, ali zdravstvene koristi takođe ne treba zaneariti. Kulinarska primena bundeve Matilda.
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Svo povrće se kuva u posoljenoj vodi. Izuzetak su seleni grašak i cvekla. Oni se sole posle kuvanja. Pogledajte koliko dugo se kuva različito povrće.
Najpopularniji azijski začiniNajpopularniji azijski začini
30. okt.
Azijska kuhinja je mešavina aroma i ukusa koja se retko može naći bilo gde drugde u svetu. Teško da postoji osoba, koja nije probala japanski specijalitet suši, kineski pirinač ili delikatese indijske kuhinje.
Kako napraviti dobar kiseli kupusKako napraviti dobar kiseli kupus
28. okt.
Pre nego što počnete, treba da znate da bi napravili dobar kiseli kupus, morate da uzmete u obzir vreme kada počinjete. Kako da napravimo lep kiseli kupus?
Sušene jabuke - jednostavno i ukusnoSušene jabuke - jednostavno i ukusno
26. okt.
Kako se suše jabuke? Da napravimo sušene jabuke. Recept za sušene jabuke u erni. da li su korisne sušene jabuke?