Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočivaČuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočiva
19. dec.
Pasulj, grašak i sočivo su mahunarke, koje su veoma korisne, hranljive i veoma jednostavne za prippremu. Deo njih možete da konzervirate, a druge da čuvate bez neophodnog konzervisanja.
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Sitni sir je dosta popularan hranljivi proizvod. Pravi se od različitih vrsta mleka, s tim što je najrasprostraljeniji sitni sir od kravljeg mleka Kako da pravilno konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Za pripremu pola litra mleka potreban vam je samo jedan litar vode, 125 grama pirinča i 1 štapić vanile ili cimeta (po izboru). Sama priprema je prosta.
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Danas se urme koje se prodaju u prodavnicama tretiraju sumpor-dioksidom i sulfitima kako bi im dale lepu svežu boju i zaštitile ih od razvoja bakterija.
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1. 200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima.
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
10. dec.
Priča se da je za muškarca pretakanje kupusa slađe od medenog meseca. On to radi svako veče, može to da radi nedelju dana svaki dan.
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Kajenska paprika je među najljućim začinima na celom svetu. To je posebno ljuta crvenkasta paprika. Međutim, naziv kajenska paprika obično se odnosi na mešavinu ove aleve paprike sa drugim začinima.
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Danas postoji mnogo različitih začina kojima možete začiniti svoja jela i pripremiti prave kulinarske užitke. Među širokim asortimanom, možete sresti ne samo beli biber ili crni biber, već i roze ili ružičasti biber.
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Gotove prezle i smese za pohovanje se prodaju u svakoj prodavnici, ali prezle koje ste pripremili sopstvenim rukama su mnogo ukusnije. Čuvajte prezle u hermetički zatvorenoj tegli.
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Svi smo čuli za koristi od belog luka. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas. Kako da osušimo beli luk za zimu?