Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese u pripremi patišpanj koreFinese u pripremi patišpanj kore
22. jul
Ako vam predstoji nekakav poseban povod, ili jednostavno želite da napravite jednu ukusnu tortu sa patišpanj korom, ovaj članak je za vas. Saznaćete kako se pravi savršena patišpanj kora za torte i kolače.
Kako da pripremimo sočnu teletinu u rerniKako da pripremimo sočnu teletinu u rerni
22. jul
Pogledajte kako se peče teletina da ne bi bila suva ili da ne zagori. Upoznavanjem ovih trikova, tajna sočne pečene teletine je već otkrivena pred vama.
Simptomi nedostatka vitamina TSimptomi nedostatka vitamina T
18. jul
Nedosatatak vitamina T može da dovede do različitih simptoma, koji su povezani sa oštećenim funkcionisanjem ovih sistema, i to ozbiljno. Kako da se spreči i leči deficit vitamina T
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Kako da napravimo suncokretovo brašno?
10. jul
Suncokretovo brašno je univerzalna i hranljiva alternativa bez glutena tradicionalnom pšeničnom brašnu. Pogledajte šta vam je potrebno da napravite suncokretovo brašno
Originalni ukrasi za torte i deserteOriginalni ukrasi za torte i deserte
05. jul
Gotovo nijedan praznik ne prolazi bez praznične torte. Evo nekoliko varijanti za originalne dekoracije i ukrase, koje možete da napravite lako i brzo u domaćim uslovima.
U koja pića treba dodavati zdravu čiju?U koja pića treba dodavati zdravu čiju?
28. jun
Raznovrsnost napitaka u koje možemo dodati korisnu čiju je prilično velika. Čia je bogata vlaknima, proteinima, antioksidansima, omega-3 masnim kiselinama i raznim mineralima koji čine ovo malo seme izuzetno korisnim za naše zdravlje
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoOd kojeg grožđa se dobija dobro vino
22. jun
U svetu postoji oko 10. 000 vinskih sorti grožđa, a od njih je samo 13 glavnih. Da bi belo ili crno vino bilo dobro, prvi korak je odabir pravog grožđa za njega. Od kojeg grožđa se pravi dobro vino.
Kako da sami napravimo čvarke?Kako da sami napravimo čvarke?
17. jun
Čvarci se najbolje čuvaju u frižideru i koriste se kao dodatak kačamaku, za kiflice i pogačice, i druga peciva. Pogledajte kako da sami napravite čvarke.
Kako pripremiti sočne i nežne zalogaje od soje?Kako pripremiti sočne i nežne zalogaje od soje?
14. jun
Iako pravljenje zalogaja od soje nije posebno komplikovano, potrebno je pratiti određene korake. U suprotnom, zalogaji od soje mogu postati žilavi, bezukusni i teško svarljivi.
Ukusni načini za pravljenje pečenog tofuaUkusni načini za pravljenje pečenog tofua
08. jun
Pečenje tofua na tiganju, na grilu, u rerni - iznor je vaš. Uobičajena i često primenjivana metoda je pečenje tofua na tiganju. Pečenje tofua u rerni je drugi način, relativno lak.
Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?
28. maj
Losos je izuzetno ukusna riba i sa njom se može pripremiti mnogo različitih jela. U ovom članku ćemo sa vama podeliti kako zamrznuti lososa, odnosno kako ga odmrznuti.
Aromatični začini za ukusne ražnjićeAromatični začini za ukusne ražnjiće
23. maj
Ražnjići od mesa daju prednost određenim začinima. Postoje univerzalni začini, koji odgovaraju svim vrstama mesa za ražnjiće.
Kako napraviti savršene prženice - nekoliko trikovaKako napraviti savršene prženice - nekoliko trikova
14. maj
Prženice se smatraju jednim od najpopularnijih doručaka širom sveta. Potiču iz Francuske pod imenom francuski tost.