Hranljive NamirniceKonservansi i E-dodaciMahunarke i žitariceMesa i kobasiceMlečni ProizvodiOrašasti plodovi i SemenkePovrćeRiba i Morski PlodoviVoćeVrste Alkoholnih PićaVrste GljivaVrste Vina
Konzervansi i E-dodaciSorbitol
25. sep.
Rosi Stoyanova
Konzervansi i E-dodaciIzomalt
21. sep.
Rosi Stoyanova
Konzervansi i E-dodaciNatrijum Benzoat
06. sep.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
AspartamAspartam je veštački zaslađivač, iz grupe veoma efektnih zaslađivača. Sastav i štetnost aspartama. Smatra se, da aspartam može da nude uzročnik 92 oboljenja.
21. jul
SaharinSaharin je najstariji veštački zaslađivač, razrađen u XIX veku. Saharin ima ukus metala i česti se zamenjuje ciklamatom. Saharin je 300 puta slađi od šećera.
19. jul
ZaslađivačiZaslađivači su veštačkazamena za šećer. Postoje prirodni i sintetički zaslađivači, pri čemu ove druge organizam ne prihvata i šešni su za zdravlje. Koristi i štete od zaslađivača.
18. jul
LimuntusLimuntus je vinska kiselina koja se koristi u kulinarske svrhe, koja se dobija sintetičkim putem. Ranije se limuntus dobijao destilacijom vinskih otpadaka. Limuntus, kao i sirće, ima sposobnost da neutrališe nitrate.
25. maj
ŽelatinŽelatin je materija životinjskog porekla i predstavlja prostu belančevinu. Želatin se koristi za kremove, kolače, bujone i td. Želatin pomaže kod koksartroze, ali se ne preporučuje kod zatvora.
20. maj
CiklamatCiklamat je veštački zaslađivač, zamena za šećer. Ciklamat je zabranjen za upotrebu u SAD i Engleskoj, zato što može da izazove rak. Još 60-tih godina je postalo jasno, da ciklamat izaziva rak kod laboratorijskih miševa.
06. mart
Odabrani Članci
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 595
Recepti
8 109
11 738
Drugo