Šta da skuvam

Šta da skuvam

Piraš se šta da kuvaš? Interesantni, tradicionalni i neuobičajeni predlozi za vašu trpezu na Bonapeti.rs
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Industrijski napravljeni bujon je jednostavan za upotrebu, ali nije uvek dovoljno dobar. Pripremili smo za vas dva recepta za odličan domaći riblji bujon.
Šta je račel i kako se pravi?Šta je račel i kako se pravi?
22. maj
Račel je jednostavno slatko od bundeve. Tipično je lokalnog porekla iz južne Bugarske. Takođe je poznat pod lokalnim nazivom petmez ili madžun. Račel su spremale bake, ali danas je ovo ukusno slatko iskušenje pomalo zaboravljeno.
Ideje sa zdrave slatkiše sa jabukovim brašnomIdeje sa zdrave slatkiše sa jabukovim brašnom
05. maj
Osim što je toliko zdravo, jabukovo brašno je i veoma ukusno. Jabukovo brašno su sazrele jabuke, osušene i samlevene na brašno. Sa jabukovim brašnom se pripremaju korisni kolači i deserti
Ideje za slatke nadeve pitaIdeje za slatke nadeve pita
11. april
Slane i slatke pite se mogu podeliti na tartove, kiševe, a one male veličine nazivaju se tartalete. Pita (paj) je vrsta testa sa nadevom u svim mogućim varijacijama. Ideje za slatke nadeve za pite
Omiljena jela sa tikvicamaOmiljena jela sa tikvicama
08. mart
Raznovrsnost ukusnih recepata koji uključuju tikvice je ogromna, ali evo nekih od najomiljenih jela od tikvica.
Ideje za moderne krompir salate za iznenadne gosteIdeje za moderne krompir salate za iznenadne goste
25. feb.
Kako možete da obogatite standardnu krompir salatu nekim modernijim i genijalnim idejama, kojim možete iznenaditi svoje goste nestandardnim ukusom.
Domaći sudžuci se prave majstorskiDomaći sudžuci se prave majstorski
17. feb.
Jedna od najukusnije meze za svaki povod su domaće spremljeni sudžuci. Oni mogu da budu spremljeni i od različite vrste gotovih kobasica, ali da biste bili sigurni u njihov sastav, dobro bi bilo da ih pripremite sami.
Orada u rerni je tako najukusnijaOrada u rerni je tako najukusnija
17. feb.
Otprilike 30 minuta je dovoljno za pečenje orade - noje potrebno da se orada prepeče. Evo i recepta kojeg smo izabrali.
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Brancin sa mirođijom je veoma ukusno i istančano jelo.
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
I koliko god da se odbacuje ovaj delikates, istina je da ima mnogo jela u tradicionalnoj kuhinji koja ne bi postala toliko sočna i ukusna bez prisustva slanine.