Dvorište i BaštaIshrana kod problemaKulinarske VestiKulinarski SavetiPR ObjavePraznična TrpezaŠta da skuvamŠta je zbog čega korisnoZanimljivo
ZanimljivoNajmoderniji kokteli za ovo leto
25. avgust
Diana Ivanova
ZanimljivoDeset najpoznatijih italijanskih jela
29. jul
Nikolina Georgieva
ZanimljivoNeobična trobojna Gauda koju morate probati
28. jul
Stanislava Valkova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće vino od aronijeAronija je poznata po brojnim koristima za zdravlje. Domaće vino od aronije takođe. Evo koje su finese kod pripremanje vina od aronije.
07. jul
Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?Nije jasno kada i gde je izmišljeno pravilo, po kome je normalno brzo pokupiti i pojesti hranu koja je pala na pod za ne duže od 5 sekundi. Ali da li je to istina?
29. jun
Sambuka liker - italijanska inspiracija sa ukusom anisaLiker Sambuka je alkoholno piće sa aromom anisa, koje se tradicionalno proizvodi u Italiji. Liker je bistra tečnost sa karakterističnom aromom.
12. jun
Fourme d'Amber - šta treba da znamoIme ovog sira potiče od malog grada Amber, koji se nalazi na obroncima planinskih lanaca Fores. Fourme d'Amber (Fourme d'Ambert) je sir od kravljeg mleka.
24. maj
Javorov sirup - kap kanadskog zlataPrema kanadskim standardima, javorov sirup mora da sadrži najmanje 66 šećera. Ne preporučuje se javorov sirup, čija je cena manja od 70 dolara po litru. Zašto je javorov sirup kanadsko zlato?
22. maj
Kratka istorija musakeČudan utisak ostavlja i to što u kuvaru Petka Slavejkova, koji je objavljen 1870. godine, u Carigradu, nedostaje musaka, kao i recept za nju.
12. maj
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiSvako od ovih španskih jela ima najpopularnija mesta za ishranu u Španiji, koja treba da posetite. Kada je reč o kulinarskom turizmu, ove španske recepte obavezno treba da probate u Španiji.
09. maj
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Umami se prevodi kao prijatan pikantan ukus.
03. maj
Najpopularnija portugalska vinaPortugalci duguju svoje vinarstvo starim Feničanima, koji su doneli lozu na ovu teritoriju. Sorte i vinarske regije u Portugaliji. Lepo porugalsko vino.
29. mart
Najbolji sokovi za detoksDetoks sokovi uključuju vrste, koje stimulišu uklanjanje toksičnih materija iz unutrašnjih sistema. Priprema za detokiskaciju sokovima. Detoksikacija sokovima takođe ima mane.
21. mart
E320 - šta je to u stvari?Butil hidroksi anizol je naziv supstance iza skraćenice E320. Šta je to i da li treba da znamo nešto o tome?
09. mart
Njušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužitiTradicionalni Njušatel (Neufchatel) datira iz šestog veka i najstariji je sir u Francuskoj, napravljen od kravljeg mleka. Sir Njušatel je mekan i podseća na krem sir.
10. feb.
Zanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danasPretpostavljamo da dosta vas voli da pije čaj sa rumom za dobro zdravlje i za lečenje prehlade? Sada ćemo vam reći odakle dolazi ovo piće i kako se pravi!
04. feb.
Odabrani Članci
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 592
Recepti
8 107
11 734
Drugo