Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Chevre (Ševru) sir - kralj francuskih mekih sirevaChevre (Ševru) sir - kralj francuskih mekih sireva
15. dec.
Karakteristike sira Ševru. Ševru je meki francuski sir iz istoimenog regiona. U francuskoj kombinuju Ševru sa kobasicama i pilećim grudima.
Šta se dešava ako pas ili mačka jedu čokoladuŠta se dešava ako pas ili mačka jedu čokoladu
03. dec.
Kako je čokolada opasna za psa ili mačku kod kuće. Koje vrste i količine čokolade su opasne za mačke i pse. Koji su simptomi trovanja čokoladom kod kućnih ljubimaca
Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?
29. nov.
Ponekad se ispostavi da je odabir dobro zrele i slatke lubenice težak zadatak. Ovde su saveti stručnjaka korisni. Pogledajte na šta treba da obratite pažnju da biste bili sigurni da kupujete najbolje moguće voće.
Koliko i kakvu vodu piti?Koliko i kakvu vodu piti?
17. nov.
Ovo je ideja sledećeg članka - da rešimo pitanje koliko i kakvu vodu treba da pijemo da bismo bili dovoljno hidrirani i zdravi. Koja voda je najkorisnija za nas.
Zašto avokado nazivaju krvavim?Zašto avokado nazivaju krvavim?
29. okt.
U gradu Uruapanu, u srcu Meksika, avokado je poznat pod nazivima Zeleno zlato Meksika i kao Krvavo voće. Zašto avokado nazivaju krvavim?
Istorija čokolade koju su napisali AsteciIstorija čokolade koju su napisali Asteci
25. okt.
Drvo kakaa koje raste u divljini bilo je poznato Majama i Astecima, koji su ga koristili kao sredstvo plaćanja. U prevodu njegovo ime znači Jelo bogova, zbog energije koju daje svojim poštovaocima.
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
Da li ste čuli za kafu sa maslacem? Ova nova vrsta sa malo neobičnim nazivom je zapravo veoma elementarna kombinacija kafe sa prirodnom masnoćom.
Sorte grožđa za vinoSorte grožđa za vino
11. okt.
1
U vinu je istina - tako kaže poznata fraza koja se pripisuje Rimljanima. Zadržaćemo se ukratko na nekim od najpoznatijih sorti grožđa za crno i belo vino.
Sazrevanje vina i kako vino stariSazrevanje vina i kako vino stari
10. okt.
Vino je jedan od onih proizvoda, koji vremenom dobijaju sve bolje kvalitete. Koji je razlog što čuvanje vina njegovo sazrevanje vremenom čini ukus boljim?
Koliko kalorija ima avokado?Koliko kalorija ima avokado?
01. okt.
Avokado je ukusno i korisno voće, pa ga možete jesti za doručak, ručak ili večeru. Konzumiranje avokada treba da bude umereno, jer sadrži dosta kalorija i masti, makar i nezasićene.
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Više od 93 odsto ljudi na svetu jelo je picu i to je pravi rekord za masovnu konzumaciju bilo koje hrane. Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Armanjak - simbol luksuza i dobrog ukusaArmanjak - simbol luksuza i dobrog ukusa
06. sep.
U kulinarstvu Armanjak može da se koristi za pravljenje najrazličitijih jela, za aromatizovanje keksa i kolača, za začinjavanje salata.
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaSezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicima
06. sep.
Ne postoje jasno formulisana pravila i koja hrana ide uz jake alkoholne napitke, s obzirom na to da kada ih poslužite, oni su dovoljni sami po sebi i čak nije potrebno nešto što biste stavili na sto