Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Sve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaSve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaMladi kokos, poznat još i kao zeleni kokosov orah, ima malo manje mesa od zrelog voća, ali zbog toga elektrolitne vode u njemu je mnogo više - oko 350 ml.
Hrana koja se bori sa upalama u teluHrana koja se bori sa upalama u teluUpale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti.
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa. Pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju.
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetnaU poslednje vreme sve više se govori o delovanju stevije na ljudski organizam. Mišljenja dosežu krajnosti. Neki je definišu kao zdrav proizvod i korisna zamena za tradicionalni šećer.
Hrana koja prečišćava jetruHrana koja prečišćava jetruDa biste pomogli organizmu da se izbori sa toksinima u telu, navalite na luk, beli luk, kupusnjače, integralne namirnice, kurkumu i šumsko voće.
Fizalis - malo poznat, ali veoma koristanFizalis - malo poznat, ali veoma koristanFizalis je poznat i kao jevrejska jagoda. Mali plodovi imaju osvežavajući, lagano kiseo do slatkog ukusa. Čaj od fizalisa leči astmu i upalu disajnih puteva.
Hrana bogata triptofanomHrana bogata triptofanomTriptofan je prethpdnik serotonina. Pomaže u regulisanju spavanja, apetita i raspoloženja. Namirnice bogate triptofanom su mleko, meso, sir i banane.
Prednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljePrednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljeBrusnica nije mnogo poznata, ali ima lekovita svojstva, čuvaju od kamenja u bubrezima. Sadrže proantociandine i antioksidanse. Pomažu kod zgrušavanja krvi.
Za šta je koristan kupus?Za šta je koristan kupus?Posuda sa kupusom sadrži samo 15 kalorija i idealna je za dijete. Kupus je dobar za zdravu kožu i dobar vid. Sadrži vlakna i gvožđe.
Biljke u borbi sa visokim trigliceridimaBiljke u borbi sa visokim trigliceridimaTrigliceridi su hemijska forma masti u krvi. NJihov višak je povezan sa različitim bolestima. Visok nivo triglicerida može da dovede do povećanja holesterola, povećanog rizika od infarkta i hipertonije.