Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!So nazivaju belom smrću, jer neverovatno povećava rizik od iznenadne smrti kao posledice srčanih bolesti. Međutim, pojavile su se tvrdnje da so baš i nije toliko štetna.
Najbolje vrste doručka - gorivo za vaše teloNajbolje vrste doručka - gorivo za vaše teloDoručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru daj neprijatelju - ovo zlatno pravilo je smišljeno kako bi nas podsetilo na to koliko je doručak važan za ljudski organizam. Evo koje su vrste doručka najkorisnije za početak dana.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice imaju brojne koristi za ljudski organizam. Sadrži 500 puta više vitamina C od pomorandži i limuna.
Namirnice koje će poboljšati zdravlje debelog crevaNamirnice koje će poboljšati zdravlje debelog crevaPravilno varenje je od ključnog značaja za zdravo telo, a debelo crevo je od suštinskog značaja za ovaj proces. Pogledajte koje će namirnice poboljšati zdravlje debelog creva:
10 zdravih zamena za šećer10 zdravih zamena za šećerDa li postoji način da zamenimo šećer i to zdravom varijantom? DA! Za to evo deset zdravih zamena za šećer.
Smokve leče dijabetes i bolesti srcaSmokve leče dijabetes i bolesti srcaSmokve imaju mnogo vitamina - iz grupe B, vitamin E, PP, C. Bogate su vlaknima i beta-karotenom. U dve reči smokve su prava zdrava bomba za organizam.
Čaj od mirođije pomaže varenje i pročišćava teloČaj od mirođije pomaže varenje i pročišćava teloMirođija pomaže kod detoksikacije tela i izbacivanja tečnosti iz organizma.
Lekovita svojstva zoveLekovita svojstva zoveZova je višegodišnja drvenasta biljka iz porodice Caprifoliaceae. To je žbun ili malo drvo koje može da dostigne visinu 3 do 10 metara. Zova je izuzetno lekovita.
Hrana koja izaziva skok šećera u krviHrana koja izaziva skok šećera u krviVisok šećer u krvi bi mogao da izazove ozbiljne probleme kao što je prekomerna težina, problemi sa srcem i dijabetes. Ovo poslednje je jedan od najčešće sretanih uzroka koji mogu da dovedu do fatalnog kraja.
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Međutim, važno je da orašaste plodovre prethodno potopimo u vodu. Pogledajte zašto.