Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zdravstvene koristi od đumbiraZdravstvene koristi od đumbira
21. maj
Čaj od korena je veoma koristan za respiratorne probleme. Ublažava kašalj i simptome povezane sa prehladom. Bogat antioksidansima, jača imunitet čoveka.
Svojstva i koristi od bananaSvojstva i koristi od banana
16. maj
Koristi od jedenja banana su višestruke. Konzumiranje banana opušta nervi sistem. Banana je veoma korisna za srce, za aktivne sportiste zbog dopamina, povećava kognitivne sposobnosti.
Koje su dokazane koristi od žvakanja đumbira?Koje su dokazane koristi od žvakanja đumbira?
13. maj
Đumbir je dobro poznat i korišćen začin u kuvanju, ali je takođe i biljka sa širokom upotrebom za brojne zdravstvene tegobe. Koje su dokazane koristi od žvakanja đumbira?
Da li je kvasac za hleb štetan?Da li je kvasac za hleb štetan?
13. maj
Kvasac za hleb je proizvod koji se relativno nedavno široko koristi. Pre toga hleb je bio sa kvasom, ali kvasac je dugotrajnija alternativa.
Preporuke za upotrebu đumbiraPreporuke za upotrebu đumbira
06. maj
Đumbir je dobro poznati kulinarski začin, koji se vekovima koristi za lečenje mnogih zdravstvenih problema. Preporuke za upotrebu đumbira.
Šta je maltodekstrin i zašto ga treba izbegavatiŠta je maltodekstrin i zašto ga treba izbegavati
28. april
Ako imate celijakiju, izbegavajte da jedete hranu sa maltodekstrinom. Prašak ima tragove glutena ako je njegov izvor pšenica. Glikemijski indeks maltodekstrina je veći nego kod konzumnog šećera. Štetnost maltodekstrina.
Zašto je crno sočivo korisnije?Zašto je crno sočivo korisnije?
26. april
Crno sočivo, koje se naziva i beluga sočivo zbog sličnosti sa crnim kavijarom, je superhrana koja postaje sve popularnija zbog svoje bogate nutritivne vrednosti. Zašto da jedemo crno sočivo?
Šta je protein surutke i kada se uzima?Šta je protein surutke i kada se uzima?
25. april
Protein surutke je vrsta dodatka ishrani, koji pomaže u povećanju i održavanju mišićne mase. Njegova proizvodnja se zasniva na mleku i potpuno je bezopasna.
Čia sa kiselim mlekom - zašto da je uključimo u svoju ishranu?Čia sa kiselim mlekom - zašto da je uključimo u svoju ishranu?
22. april
Čia je superhrana ili super namirnica, koja postaje sve popularnija, a u kombinaciji sa zdravim kiselim mlekom postaje odličan doručak ili lagana užina. Zašto da jedemo čiu sa kiselim mlekom?
Narodna medicina i kuvani napici sa suvim grožđemNarodna medicina i kuvani napici sa suvim grožđem
18. april
Napitak od suvog grožđa je magični napitak, koji stimuliše biohemijske procese koji se odvijaju u jetri. Pogledajte koje sve koristi donosi napitak od suvog grožđa.
Loše kombinacije namirnica, koje nikada ne bi trebalo da jedemoLoše kombinacije namirnica, koje nikada ne bi trebalo da jedemo
14. april
Loše kombinacije namirnica dovode do viška kilograma i nemogućnosti otklanjanja gojaznosti sa svim posledicama. Koje kombinacije hrane treba izbegavati
Šta bademi sadrže i zašto su korisni?Šta bademi sadrže i zašto su korisni?
11. april
Bademi su deo moderne zdrave ishrane. Bademi sadrže veliko bogatstvo hranljivih materija i mnogo proteina.
Kako maslinovo ulje utiče na srce i arterije?Kako maslinovo ulje utiče na srce i arterije?
09. april
Poznato od davnina, maslinovo ulje nije slučajno nazvano tečno zlato“. Saznajte kako deluje maslinovo ulje na srce i arterije.