Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sve o smeđem šećeru MuskovadoSve o smeđem šećeru Muskovado
06. avgust
Smeđi šećer Muskovado je nerafinisani šećer od trske, kod kog se melasa ne uklanja. Muskovado sadrži viši nivo različitih minerala u odnosu na bilo koji obrađeni šećer.
Koje voće i povrće je bogato cinkom?Koje voće i povrće je bogato cinkom?
05. avgust
Cink je jedan od vitalnih minerala za ljudsko telo. Bolje je da se snabdevate cinkom iz namirnica životinjskoh, nego biljnog porekla.
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Da li nas jedenje mesa čini manje zdravim od vegetarijanaca? Da li treba da potpuno izbacimo meso iz menija ili koliko često treba da ga jedemo?
Za ili protiv redovnog konzumiranja medaZa ili protiv redovnog konzumiranja meda
04. avgust
Med je često preporučivan kao zdrava alternativa šećeru. Ali ne treba zaboraviti da je med previše sladak, što može dovesti do nekih problema. Pogledajmo prednosti i nedostatke meda.
Deset namirnica, koje poboljšavaju pamćenjeDeset namirnica, koje poboljšavaju pamćenje
04. avgust
Ako imate problema sa pamćenjem, uključite u dnevni meni sledeće namirnice, da biste poboljšali pamćenje: masnu ribu, borovnice, orašaste plodove, paradajz, ribizle, brokoli, semenke bundeve
Vanila smiruje nerve i gladVanila smiruje nerve i glad
03. avgust
Aroma vanile izaziva osećaj radosti i na nejasan način osećaj sitosti. Aroma vanile uklanja nervu napetost, guši negarivne emocije.
Kako šećer uništava naše telo?Kako šećer uništava naše telo?
31. jul
Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je da . Napravite svesni napor i počnite da smanjujete unos šećera još danas - vaše telo će vam biti zahvalno.
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoPočnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zašto
30. jul
Gi puter se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Smatra se da podstiče kako psihičko, tako i fizičko pročišćenje.
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Dolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Korisna svojstva kukuruzaKorisna svojstva kukuruza
27. jul
Kukuruz je unikatna biljka od koje se koriste gotovo svi delovi. Zbog sadržaja antioksidanasa, upotreba klipova zaustavlja prevremeno starenje, deluje kao preventivno sredstvo protiv oboljenja srca.
Spelta - brašno za dobro pamćenjeSpelta - brašno za dobro pamćenje
21. jul
Spelta ili krupnik, kako se negde zove, uzgaja se bez korišćenja bilo kakvog đubriva za poboljšanje rasta. Spelta je odličan izvor cinka - u jednoj kriški hleba ima 1, 3 mg cinka ili 16 od propisanog dnevnog unosa ovog minerala za žene i 11, 7 za muškar
O koristima od pačije mastiO koristima od pačije masti
14. jul
Kuvanje u pačijoj masti je hit umnogim zemljama, kao što su USA, Velika Britanija i Švajcarska. Postoje čak i lanci restorana, koji nude dosta raznovrstan meni, koji uključuje jela pripremljena u njoj.
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan.