Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Aromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih zlatnih“ pravila. Najčešće je za 1 šolju napitka potrebna jedna puna kašičica fino mlevene kafe i šećera.
Bundeva Matilda - koristi i kulinarska primenaBundeva Matilda - koristi i kulinarska primena
14. nov.
Za kulinare su važni kvaliteti ukusa bundeve Matilde i njena primena u različitim receptima, ali zdravstvene koristi takođe ne treba zaneariti. Kulinarska primena bundeve Matilda.
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Svo povrće se kuva u posoljenoj vodi. Izuzetak su seleni grašak i cvekla. Oni se sole posle kuvanja. Pogledajte koliko dugo se kuva različito povrće.
Najpopularniji azijski začiniNajpopularniji azijski začini
30. okt.
Azijska kuhinja je mešavina aroma i ukusa koja se retko može naći bilo gde drugde u svetu. Teško da postoji osoba, koja nije probala japanski specijalitet suši, kineski pirinač ili delikatese indijske kuhinje.
Kako napraviti dobar kiseli kupusKako napraviti dobar kiseli kupus
28. okt.
Pre nego što počnete, treba da znate da bi napravili dobar kiseli kupus, morate da uzmete u obzir vreme kada počinjete. Kako da napravimo lep kiseli kupus?
Sušene jabuke - jednostavno i ukusnoSušene jabuke - jednostavno i ukusno
26. okt.
Kako se suše jabuke? Da napravimo sušene jabuke. Recept za sušene jabuke u erni. da li su korisne sušene jabuke?
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotreba
16. okt.
Pesto Trapaneze (Pesto Trapanese), je sos italijanske kuhinje koji potiče iz regiona Sicilije u Italiji. Ova vrsta pesta se tradicionalno priprema u Trapaniju, primorskom gradu na severozapadnoj obali Sicilije.
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Saveti kod izbora kafe. Koju kafu da odaberemo? Vrste kafe. Koja je najkvalitetnija kafa? O čemu da vodimo računa kod izbora kafe?
Kako odmrznuti ribu?Kako odmrznuti ribu?
19. sep.
Kupite zamrznutu ribu i sve što treba da uradite je da je odmrznete i skuvate. Dakle, koji je najbolji način za odmrzavanje ribe? Kako se riba odmrzava?
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Najlakši način da podelimo masline je na crne i zelene. Razlike između crnih i zelenih maslina. Crne masline Kalamata i zelene masline Halkidiki. Masline su kultivisane od čoveka pre više od 7000 godina.
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Kako da lako i jednostavno očistite lignje? Lignje su veoma ukusna i zdrava morska hrana, ali da ne bi izgubile svoje korisne osobine, morate biti u stanju da ih pravilno skuvate.
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Perfektno pohovana piletina je sočna, hrskava i punog ukusa. Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje.
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Šta kažete na ideju sušenja voća kod kuće, čime ćete osigurati slatke trenutke tokom dana? Možete da osušite svakakvo voće u rerni za samo nekoliko sati.