Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sosevi od majoneza - vrste i pripremaMajonez sos je veoma popularan i široko korišten dresing, koji često dopunjuje bilo koje jelo. Priprema se vrlo brzo i ekonomično, a dovoljno je bogat, nežan, mirisan i ukusan.
29. okt.
Kulinarski SavetiNamirnice sa luteinom - jedite ih redovno!Lutein se nalazi u mrežnjači i što ga je više, vid je oštriji. Pigment pomaže u održavanju zdravog vida dugi niz godina i prevencija je očnih bolesti poput katarakte i degeneracije mrežnjače.
29. okt.
Šta je zbog čega korisnoSoja sos: 10 stvari koje možda niste znaliUnikatnog ukusa i bogat aromama - soja sos ne može da ostane neprimećen! Znamo ukus i znamo kada nam treba, ali da li znamo sve o njemu? Evo 10 činjenica o soja sosu, koje možda niste znali.
28. okt.
ZanimljivoKulinarske tajne kod obrade kestenaOd početka jeseni i tokom cele zime pa sve do proleća, pečeni kesten svojom aromom i toplinom zagreva ulice mnogih gradova, ne samo u Evropi. Kulinarski trikovi u pripremi kestennja.
28. okt.
Kulinarski SavetiKoje su zdravstvene koristi slatkog krompira?Sladak krompir ili poznat još kao batat, potiče iz Centralne Amerike i raduje se širokoj popularanosti na svim kontinentima. Postoje najrazličitiji recepti za njihovu pripremu. Imaju unikatan ukus i aOvo povrće nije samo ukusno, već i veoma zdrav
28. okt.
Šta je zbog čega korisnoDa li je slanina korisna?Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako?
27. okt.
Šta je zbog čega korisnoKako da napravite savršeni frape?Čak i u ovom jednostavnom i laganom napitku možete pogrešiti. Od sada ćete slediti naše jednostavne i proste savete kako biste uvek iznenadili svoje prijatelje sjajnim frapeom napravljenim kod kuće.
27. okt.
Kulinarski SavetiZbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Semenke bundeve su bogate proteinima i korisnim mastima - tako je zapisano u mnogim tekstovima i uputstvima. Ali mora se reći da reč bogato uopšte ne prikazuje stvarnu sliku. Ove semenke su mnogo korisnije nego što očekujete.
27. okt.
Šta je zbog čega korisnoHrana koja čisti štetne slobodne radikale iz telaSuper hrana, bogata antioksidansima, je od ključnog značaja. Pogledajte 6 najboljih namirnica, bogatih antioksidansima, koje treva da dodate u vašu dijetu kako biste se očistili od štetnih slobodnih radikala.
26. okt.
Šta je zbog čega korisnoSalsifi - neobičan koren koji štiti od osteoporozeOvaj koren užasnog izgleda kompenzuje svoj neugledni spoljašnji izgled hranljivim kvalitetima i kvalitetima ukusa. Malo poznat kod nas, on zaslužuje da zauzme dostojno mesto na našoj trpezi i da je obogati.
26. okt.
Šta je zbog čega korisnoPrirodni antisepticiAntiseptici su jedna od najvažnijih grupa lekova. Tokom godina, zahvaljujući njima, razvoj teških infekcija, kao i smrtnost od njih, dramatično je opao.
24. okt.
Šta je zbog čega korisnoUlje od semenki bundeve - koristi i primenaOsim što je svečana dekoracija u jesen ili sastojak savršene pite, bundeva ima i druge namene. Na primer, ulje od bundevinih semenki ima brojne koristi za zdravlje.
24. okt.
Šta je zbog čega korisnoDa li su zelene banane korisne?Banane imaju čitavu paletu koristi za zdravlje. Zbog velikog zadržaja vlakana, zelena banane zasićuju i pomažu kod mršavljenja.
23. okt.
Šta je zbog čega korisnoTajna ukusnog šaranaŠarana obično povezujemo sa trpezom za Nikoljdan. Ali nije obavezno da se ova riba sprema za praznik ovog sveca. Kako se priprema šaran?
23. okt.
Kulinarski SavetiGreške kod pečenja mesaKao bilo koje zanimanje, tako i kulinarstvo, skriva svoje suptilne male tajne što se tiče pripreme hrane. To su često vrlo mali detalji, koji mogu drastično promeniti ukus celog jela.
22. okt.
Kulinarski Saveti10 dokazanih koristi maslinovog uljaLjudi u mediteranskim zemljama imaju manji rizik od nekih vrsta raka i mnogi istraživači smatraju da uzrok može da se krije upravo u maslinovom ulju. Pogledajte koje su dokazane koristi od konzumiranja maslinovog ulja.
22. okt.
Šta je zbog čega korisnoČeri paradajz - šta treba da znamoMinijaturni čeri paradajz nije slučajno svima omiljen - pored čisto estetske strane, oni imaju mnogo korisnih svojstava i bogati su različitim vitaminima, mineralima i hranljivim materijama.
21. okt.
PovrćeRazarajuća šteta od konzumacije alkoholaJedva da postoji osoba koja u životu nije probala alkohol. Možda manjina ne pije, ali veći deo stanovništva to čini i to stabilno. Pogledajte kako preterano konzumiranje alkohola utiče na telo.
20. okt.
Vrste Alkoholnih PićaOsećate neprastani umor? Jedite školjke!U poslednje vreme sve više stručnjaka za ishranu preporučuje umesto teško dostupne super hrane da insistiramo na ribi i morskim plodovima. Oni pomažu da savladamo umor.
20. okt.
Šta je zbog čega korisnoKako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Da li ste ikada probali meki, mirisni i lisnati hleb koji ste upravo izvadili iz rerne? U malim pekarama su pre nekoliko decenija prodavali takav hleb. Evo kako da ga pripremite sami.
19. okt.
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade