Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Hrana, štetna za imuni sistemHrana, štetna za imuni sistemU vreme u kom danas živimo, sa desetinama novih vrsta gripa i korona virusa, imunitet igra sve važniju ulogu. Koja hrana srozava imunitet? Pogledajte u sledećim redovima:
Dijeta sa ograničenjem soliDijeta sa ograničenjem soliRežim ishrane sa smanjenim unosom soli se pripisuje različitim zdravstvenim stanjima, među kojima su problemi sa srcem, visok krvni pritisak i bolesti bubrega.
Najkorisniji orašasti plodovi i njihova svojstvaNajkorisniji orašasti plodovi i njihova svojstvaOrašasti plodovi su izuzetno ukusni i korisni. Naučno je dokazano da konzumacija šake orašastih plodova dnevno pojačava aktivnost organizma u celini, ali uglavnom pojačava aktivnost mozga.
Slatka iskušenja sa jagodamaSlatka iskušenja sa jagodamaAko vam se dešavalo da naiđete na ono nedovoljno ukusno voće, nudimo vam nekoliko načina da se spasite od njih tako što napravite deserte. Naravno, naši predlozi će se ostvariti i sa ukusnim slatkim jagodama.
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeZečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Postoji nekoliko varijanti za pripremanje zeca. Pogledajte ih.
Ciklična glad leči svaku bolestCiklična glad leči svaku bolestRešenje za sve probleme krije se u nama samima. Ciklična glad je nešto što može imunitet da održava vitalnim. Ispostavlja se da čak i najstrašnije i nelečive bolesti mogu da se izleče prostom dijetom.
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške, kupus, bundeva, brokoli. . . Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih?
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeNajstarija hrana koju je čovek spremao jeste hleb. Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš.
Najzdravije voće, dostupno tokom cele godineNajzdravije voće, dostupno tokom cele godineNa našim geografskim širinama se rađa mnogo voća i povrća, ali većina je sezonsko. Posebno ima takvih koji ne uspevaju kod nas. Zahvaljujući uvozu i načinima čuvanja imamo mogućnost da se radujemo raznovrsnim ukusima voća tokom cele godine.
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeIstorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeKada se beli luk koristi ceo, aroma se pretvara u slatkast, gotovo orašast ukus koji nema oštrinu. Pogledajte još saveta za kuvanje sa belim lukom.
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Približava se sezona kuvanog kukuruza. Ali da li je vredno da ga jedete, ukoliko se pridržavate pravila tankog struka. Da li smemo da jedemo kukuruz i da li je on dijetalni proizvod - odgovor na ovo i druga pitanja nalazi se u članku.
Hrana efikasna protiv nagomilavanja masnih naslagaHrana efikasna protiv nagomilavanja masnih naslagaNe postoji čarobni štapić kojim ćete momentalno smršati. Međutim, postoji hrana koja u kombinaciji sa pojačanim treninzima ima moć da sagori masti, kojih nikada niste mogli da se otarasite.
ŠimširikaŠimširika
03. nov.
Biljke
Šimširika (Berberis vulgaris L. ) predstavlja lep, raširen žbun iz iz istoimene porodice (Berberidaceae), dostiže visinu do 3 m. Biljka je poznata još i kao žuti šipak, žutika, žuta šiba, divlji šimšir, žuta šimširika, kiseli trn. Koren šimširke je dug,
Pravila za tanak strukPravila za tanak strukSvaka žena sanja o tankom struku. To možete postići i bez teške dijete i lišavanja. Dovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba.
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Pogledajte kako se kuva povrće na pari.
Najbolji izvori rutinaNajbolji izvori rutinaPostoje razne namirnice sa rutinom koje možete dodati svojoj ishrani da biste povećali unos ove važne hranljive materije. Otkrijte 5 glavnih izvora rutina.
12 namirnica koje će vam pomoći da preživite sezonu gripa i prehlada12 namirnica koje će vam pomoći da preživite sezonu gripa i prehladaDruga najgora stvar posle drhtavice, kada ste prehlađeni ili imate grip, jeste da izgubite apetit. Obzirom na to du su prehlada i grip izazvani virusima, hrana sa antivirusnim svojstvima pre svega može da ubrza oporavak.
O štetnosti suvih supaO štetnosti suvih supaSve se više se govori i istraživanja pokazuju da su suve supe i bujoni koje koristimo iz praktičnosti štetni. Ali zašto?
Najkorisnije voće za digestivni traktNajkorisnije voće za digestivni traktUključivanje voća u svakodnevnu ishranu je jednostavan i efikasan način za održavanje vašeg digestivnog trakta u dobrom stanju.
Top lista 10 povrća bogatog proteinima, koje pomaže kod mršavljenjaTop lista 10 povrća bogatog proteinima, koje pomaže kod mršavljenjaDobro je poznata činjenica da kada upražnjavamo različite dijete i režime ishrane, u pokušaju da smršamo, moramo svom telu da pružimo razumnu količinu proteina.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade