Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koristi i upotrebe kore limunaLimun senalazi među najpopularnijim citrusnim voćem. Sećate se barem nekoliko njegovih upotreba, zar ne? Međutim, kada je pitanje njegove kore, često ne možete da predstavite gde drugde bi mogla da ulazi njegova upotreba, osim kao ukus domaćim pecivima.
19. nov.
Šta je zbog čega korisnoKoristi različitih vrsta čajevaNeki ga više vole ujutru, drugi ga piju po nekoliko puta na dan, a treći ga koriste kao umirujući ritual pre spavanja. Hiljadama godina čaj je jedan od najomiljenijih napitaka u svetu.
19. nov.
Šta je zbog čega korisnoKorisne namirnice, koje se brinu za naš vidZdrava ishrana važan je korak ka dobrom zdravlju. Ne razmišljaju svi o tome, ali i očima je potrebna posebna nega koja se obezbeđuje hranom.
18. nov.
Šta je zbog čega korisnoEliminišite naduvenost i gasove - evo ovako!Gasovi i naduvenost su normalan proces sistema organa za izlučivanje. Međutim, neka stanja ovaj proces čine preterano čestim i previše bolnim. Ovakvi su problemi sa želucem: bolest kolitis ili sindrom nervoznog debelog creva. Ponekad naduvenost i gasov
18. nov.
Ishrana kod problemaŠta je pekmez i kako da ga pripremimo?Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun. Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas priprema se veoma lako.
17. nov.
Kulinarski SavetiBriga o crevima tokom različitih godišnjih dobaGodišnja doba se menjaju, a sa njihovom promenom aktiviraju se različiti bolovi. Kako da se brinemo o zdravlju creva?
17. nov.
Šta je zbog čega korisnoKako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateEto zašto ćemo vam u ovom članku pokazati 5 metoda pomoću kojih možete donekle da očistite pile od hormona i da se rešite neželjenih sastojaka u njemu, kako biste nastavili da uživate u njemu.
16. nov.
Kulinarski SavetiLignani - korisna svojstvaVoće i povrće sadrži mnogo korisnih materija. Najkorisnije od njih su lignani. Šta su lignani?
16. nov.
Šta je zbog čega korisnoPostoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?Šteta prekomerne konzumacije šećera je odavno poznata. Slatko iskušenje dovodi do naglog pada glukoze u krvi, a nestabilni nivo šećera u krvi izaziva umor, glavobolju i izaziva zavisnost.
14. nov.
ZanimljivoElaginska kiselina - sve koristiElaginska kiselina je vodorastvorljivi antioksidans klase polifenola. Nazivali su je budućnošću pravilnog lečenja svih onkoloških, kardio-vaskularnih bolesti i starenja.
14. nov.
Šta je zbog čega korisnoDeficit fosforaPosle kalcijuma, fosfor je drugi mineral koji se najčešće sreće u ljudskom telu. Kada se javlja deficit fosfora i kakvi su simptomi?
13. nov.
Šta je zbog čega korisnoTrileće (Tres Leches) - moj prvi susret sa omiljenim slatkišemDanas bih vam skrenuo pažnju na deserte, a posebno na desert Tres Leches (Tri mleka). To je moj prvi susret sa omiljenim slatkišem.
13. nov.
ZanimljivoZašto je važno da deca jedu sitan sirSitan sir definitivno je hrana koja zaslužuje mesto na trpezi svake porodice. Predstavićemo vam nekoliko činjenica, koje dokazuju da je veoma važno da vaša deca jedu sitan sir.
12. nov.
Šta je zbog čega korisnoRib eye steak - najsočniji od svih stejkovaAromatičan i bogat ukusom - Rib eye steak je najkrhkiji i najsočniji od svih vrsta stejkova. On se smatrao unikatnim zbog svoje mermerne boje i posebnog mesta sa kojeg je isečen - tačno iznad rebara.
12. nov.
Kulinarski SavetiNamirnice sa plemenitim plesnima, koje su neverovatno ukusnePlesni su svuda oko nas. Oni su mikroorganizmi iz porodice gljiva, rastu na domaćinu i hrane se njime. Evo i namirnica sa plemenitim plesnima, koje su neverovatno ukusne.
12. nov.
ZanimljivoOve namirnice su uvek verni pomoćnici kod kašljaObično ne znamo tačno šta da radimo kada se javi dosadan kašalj. U sledećim redovima pročitajte koje namirnice olakšavaju kašalj i smanjuju neprijatne simptome.
11. nov.
Ishrana kod problemaO alergiji na kikirikiKikiriki je jedan od najrasprostranjenijih alergena. Alergijska reakcija može da se dobije nakon konzumacije kikirikija, dodirivanja, uzimanjem lekova.
11. nov.
Ishrana kod problemaAlergija na lukAlergija na hranu je rezultat greške imunog sistema. Alergija na luk se veoma retko pojavljuje, ali je ipak ima kod nekih ljudi.
10. nov.
Ishrana kod problemaSpisak super namirnica, koje treba da se nađu vašoj trpeziČesta konzumacija super namirnica sprečava mnoge bolesti i jača se zdravlje. Evo koja su to super namirnice koje treba da se nađu na vašoj trpezi i treba da pokušavate redovno da ih uključite u svoj meni.
10. nov.
Šta je zbog čega korisnoHrana, štetna za imuni sistemU vreme u kom danas živimo, sa desetinama novih vrsta gripa i korona virusa, imunitet igra sve važniju ulogu. Koja hrana srozava imunitet? Pogledajte u sledećim redovima:
09. nov.
Šta je zbog čega korisnoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade