- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Vrste VinaPino Blan
13. feb.
Kristina Chernikova
Vrste VinaVino Madeira
12. feb.
Kristina Chernikova
Vrste VinaVionije
10. januar
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KanajoloKanajolo /Canaiolo/ je crna sorta vinove loze, koja se dosta gaji u centralnoj Italiji, a najviše u Toskani. Može se naći i u Markeu, Laciju i na Sardiniji.
10. januar
BordoBordo (Bordeaux) je francusko vino, koje se proizvodi u poznatom gradu Bordou, koji se nalazi na obalama reke Garone. Kada birate hranu za vaš Bordo, imajte u vidu vrstu. Vina koja su proizvedena u Bordou serviraju se u specijalnoj čaši, koja nosi isti na
09. januar
ŠirazŠiraz (Syrah) je crna sorta grožđa, koja je poznata u Australiji i zemljava Novog sveta poznata pod ovim nazivom, dok se u drugim zemljama naziva i - sira. Širaz se smatra vinom za muškarce.
09. januar
TrebijanoTrebijano ima prave loze. Listovi su veliki, puni i zaobljeni, obično trodelni. Grubi su i mahovinasti sa naličja. Osim u Italiji, ova so
08. januar
SanđovezeKao jedan od najboljih predstavnika crnog vina, sanđoveze se odlično kombinuje sa krhkim šniclama, pečenom piletinom i divljači. Sanđoveze je stara italijanska vinska sorta. Sanđoveze relativno dobro uspeva na različitim vrtsma zemljišta.
08. januar
PlovdinaPlovdina je sorta grožđa koja je pre izvesnog vremena bila veoma popularna na našim prostorima. Danas se plovdina i dalje gaji, ali ne u velikim količinama.
08. januar
TempraniljoTempraniljo /Tempranillo/ je stara crvena sorta grožđa, od koje se proizvode visokokvalitetna vina. Najveći zasadi ove sorte se nalaze u poznatom vinarskom regionu Rioha, koji se nalazi u Španiji.
05. januar
Nero D'AvolaNero d'Avola predstavlja crnu sortu grožđa, koja se gaji u Italiji, tačnije Siciliji. Smatra se da je to najvažija takva sorta na tim prostorima. Nero d'Avola se kombinuje sa probranom hranom.
05. januar
Vidal BlanVidal blan /Vidal blanc/ je bela hibridna sorta grožđa. Vidal blan je selektovao francuski selekcionar Žan Luj Vidal još 30-tih godina prošlog veka, tako što je ukrstio sorte Juni blan i rajondor. Vidal blan se servira na temperaturi 8-10 stepeni.
04. januar
Peti VerdoPeti verdo /Petit verdot/ je crna sorta grožđa, koja je najviše karakteristična za Francusku, tačnije za oblast oko luke Bordo.
09. dec.
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 873
Recepti
7 898
11 401
Drugo