Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako skuvati uskršnja jaja?Postoje određena pravila kojih bi se trebalo pridržavati kada kuvamo jaja za Uskrs. Prvo je potrebno izabrati odgovarajuću posudu. Temperatura i minutaža takođe imaju značaj.
17. feb.
Kulinarski SavetiOsam korisnih namirnica za ljude sa visokim krvnim pritiskomZnačajnu pomoć u orbi sa visokim krvnim pritiskom možete dobiti od sledećih hranjivih namirnica: svežeg mleka, spanaća, semenki suncokreta, pasulja, soje, banana, krompira, crne čokolade.
17. feb.
Ishrana kod problemaŠta sadrže rolnice od rakovaOsnovni sastojak rolnica od rakova nije meso rakovog repa, nego pročišćena riblja belančevina poznata kao surimi. Osim surimija, u sastav rolnica ulaze krompirov skrob, biljna mast, so, šećer, voda i prirodni aromatizatori.
14. feb.
Šta je zbog čega korisnoZačini, koji čine krompir neodoljivimKada razmislimo o različitim jelima uz koja ide krompir, on se kombinuje sa različitim proizvodima, pa ćemo nazbrojati najprikladnje mirise koje obavezno treba dodati krompiru, nezavisno od toga šta smo pripremili sa njima.
14. feb.
Kulinarski SavetiĐumbir i med protiv rakaLekovita svojstva meda su poznata već hiljadama godina unazad. Uvažavali su ga stari Grci i Egipćani, koji su ga koristili kao moćan lek protiv rana i opekotina.
U današnje vreme otkriva se sve više načina primene i koristi od ovog lekovitog proizvo
14. feb.
Tibetanska dijeta za prečišćavanje krviZdrava i korisna dijeta sa Tibeta može da vam pomogne u čišćenju toksina iz krvi, i na taj način da smanjite rizik od moždanog udara ili infarkta.
14. feb.
Dijeta kod Problema10 činjenica koje niste znali o bananamaNaučite 10 činjenica o bananama, koje ne znate. Banane sadrže više vitamina B6 od bilo kog drugog voća. Banane sadrže kalijum i pomažu u skidanji visokog krvnog pritiska.
14. feb.
ZanimljivoNajopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hraniMeđu prizvodima, koji se smatraju zdravom hranom, ima i onih koji mogu biti opasni po zdravlje, kao što su masline, paradajz, jaja, zelen - peršun, mirođija i celer.
14. feb.
Šta je zbog čega korisnoNekoliko ideja za brzu večeruČaki i da nemate vremena za kuvanje posle radnog dana, kulinatsvo vam predlaže veoma jednostavne i brze recepte. Bez problema movete napraviti specijalitet od krompira, piletine, kobasica i smrznutog povrća.
14. feb.
Šta da skuvam7 kilograma manje za 7 dana dijete sa kafom.Kratkom sedmodnevnom dijetom možete da istopite 7 kilograma, pridržavajući se jednog efektnog dijetetskog režima sa kafom. Uslov je da svakog dana pijete po 2-3 šolje kafe.
13. feb.
DijeteDijeta protiv masnih naslaga - šlaufaU žargomu se nepotrebne masne naslage oko struka nazivaju šlaufima“ ili ljubavnim držačima“. To je zapravo nagomilavanje velikog broja masnih ćelija na jednom mestu.
13. feb.
DijeteHranljive namirnice preporučene kod povišenog šećera u krviGlukoza obezbeđuje energiju za ćelije organizma, a insulin transportuje glukozu iz krvi u ćelije organizma. Međutim, kada u organizmu nema dovoljni insulina, ta glukoza nije u stanju da stigne do ćelija.
13. feb.
Dijeta kod ProblemaČetiri kašike sirćeta dnevno i zbogom kilogramiSirće je korisno kod mršavljenja. Zašto se sirće preporučuje za vašu dijetu? Prilikom istraživanja da li sirće pomaže za smanjenje nivoa holesterola, naučnici su otkrili zanimljivu činjenicu. . .
13. feb.
DijeteKako se pravi salamura za sirDa bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja.
13. feb.
Kulinarski SavetiRežimi ishrane za osobe sa niskim pritiskomMnogo ljudi pati zbog niskog pritiska, i to se odražava najčešće kao, konstantna malaksalost, umor bez razloga i neprestana glavobolja.
12. feb.
Ishrana kod problemaKako se pravi zaprškaZaprška jela je tradicionalna metoda u bugarskoj kuhinji. Zaprška se najčešće pravi od luka, brašna i aleve paprike. Postoji i kombinovana zaprška, koja se sastoji od brašna, masnoće i povrća.
12. feb.
Kulinarski SavetiUz maslinovo ulje želudac vam radi kao švajcarski satMaslinovo ulje je fantastično sredstvo za čišćenje jetre i žučnih puteva. Pomešano sa peršunom i kiselim mlekom pomaže želucu da radi kao sat.
12. feb.
Šta je zbog čega korisnoKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaOsim mesa su vam potrebni i začini - biber, kumin, so. Njihov odnos je u zavisnosti od ukusa. Najbolje je da kumin i biber budu u istim količinama, da ne bi neki od začina preovladao svojim ukusom.
11. feb.
Kulinarski Saveti10 namirnica koje su korisnije nego što misliteNa dijeti ste. Sa svih strana vas obasipaju informacijama šta je korisno, a šta ne. Evo spiska sa 10 namirnica koje su mnogo korisnije nego što ste mislili.
11. feb.
Šta je zbog čega korisnoSaveti za pripremanje patkeAko su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su ne samo recepti, već i priprema mesa pre početka kuvanja. Patka ima veliku količinu potkožne masnoće.
11. feb.
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade