Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
  • Bolovi u stomaku od konzumacije ljute hraneBolovi u stomaku od konzumacije ljute hraneVeliki broj ljudi ima osećaj pečenja u želucu, a to obično bude nakon obroka. Najčešće je glavni krivac ljuta hrana. Postoji nekoliko razloga zašto pikantna hrana izaziva osećaj pečenja i žarenja u želucu. Kao prvo......
  • Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanjePogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanje/undefined Prema preporuci Svetske zdravestvene organizacije, masti u ishrani ne bi trebalo da prelaze 30%. Tu spadaju i masti, sa kojima spremamo jela i koje koristimo za salate. U galeriji možete pogledati ko......
  • Pogledajte kako izgleda 200 kalorija od različitih namirnicaPogledajte kako izgleda 200 kalorija od različitih namirnicaAko ste nekada bili na dijeti, sigurno su vas zanimale kalorije raznih namirnica. Sada možete pogledati koliko je 200 kalorija u različitim namirnicama. Prosečnoj osobi je potrebno maksimum 2500 kalorija dnevno, ......
  • Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinomŽelatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi......
  • Bolesti paradajzaBolesti paradajzaParadajz ima specifične bolesti, koje, ako se ne leče na vreme, narušavaju kako izgled, tako i ukus ovog korisnog povrća. U periodu prvobitnog rasta, paradajz aktivno usvaja fosfor i azot, a u periodu sazrevanja ......
  • Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trticeSočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju: Pileće trtice sa medom i senfom 500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike ......
  • Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?Glavna prednost torti sa keksom jeste da im nije potrebno pečenje. Takođe, za njihovo pravljenje je potrebno koristiti jednostavne sastojke, koji se uvek nađu pri ruci. Takva torta se može napraviti i sa detetom, a t......
  • Koliko traje stimulativno dejstvo šoljice kafeKoliko traje stimulativno dejstvo šoljice kafeKofein je najjači stimulant za nervni sistem, a i malo ljudi može početi dan bez šolje kafe. To je najbrži način da se razbudite, a efekat dosta traje. Nova istraživanja su pokazala da dejstvo kofeina počinje nek......
  • Upomoć! Lenji želudacUpomoć! Lenji želudacLenji želudac je terapija koja iziskuje složen medicinski pristup, a poznat je kao dispepsija. To je skup poremećaja, za koje je karakterističan osećaj nelagodnosti i bolova u gornjem delu želuca, osećaj nadutosti, ......
  • Selen - lekovita svojstva, upotreba i kontraindikacijeSelen - lekovita svojstva, upotreba i kontraindikacijeSelen, u narodu poznat i kao lesandrina, miloduh, višegodišnja je biljka iz porodice Apiaceae kao i peršun i šargarepa. Zemljom porekla ove biljke se smatra Zapadna Azija. Selen se uglavnom koristi u kulinar......
  • Tajne ukusne mlečne piteTajne ukusne mlečne piteUkusnu mlečnu pitu možete veoma brzo i lako napraviti. Postoji dosta varijanti za pravljenje ove pite. Možete je napraviti i sa gotovim korama. Najukusnija varijanta je da mlečnu pitu naravite sa domaćim korama. Druga......
  • Učini život slađim! Top 7 najboljih kremova za tortuUčini život slađim! Top 7 najboljih kremova za tortuAko ste i vi, kao i mi, ljubitelji slatkih i slasnih torti, onda sigurno i vi pravite svake nedelje poneko slatko iskušenje kod kuće. Ako vam nije dovoljno samo da utolite glad za slatkim, već želite da usavršite i s......
  • Kako da spremite školjkeKako da spremite školjkeKako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi. Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se o......
  • Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,......
  • Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelicePrepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mang......
  • Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicleZajedno sa ćevapima i ćuftama, šnicle spadaju u najrasprostranjenije jelo od mesa na Balkanu. One se nalaze u jelovnicima širom sveta, a razlikuju se samo po načinu spremanja. Svako zna da koliko god da je ......