Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je sirova riba bezbedna?Da li je sirova riba bezbedna?
26. maj
Suši se od egzotične pretvorio u veoma popularnu hranu u našoj zemlji. Pored specijalizovanih restorana, sve češće ga pripremaju i domaćice koje žele da iznenade svoje porodice. Ali da li sirova siba nosi rizike i kako ih izbeći?
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Osnove pečenja različitih vrsta mesa. Kako da pečemo govedinu i druga crvena mesa? Kako da pečemo piletinu i svinjetinu? Ista pravila možete da koristite za pečenje zečetine, jaretine i drugog mekanog mesa.
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Pre nego što se pirinač prži, treba ga dobro oprati pod tekućom vodom kako bi se iz njega uklonio skrob. Prženje pirinča se odvija u jako zagrejanoj masnoći, uz mešanje, dok ne dobije staklast izgled.
Šta je Ramen i kako se pravi?Šta je Ramen i kako se pravi?
23. maj
Ramen je jedna od najpoznatijih japanskih supa sa nudlama na svetu. U Japanu se kuva skoro svuda. Ramen supa je vrlo zasitna, a zanimljivo je da postoji mnogo različitih varijacija. Kako se pravi supa Ramen?
Kako organizovati malu kuhinju i kuvati u njojKako organizovati malu kuhinju i kuvati u njoj
05. maj
Evolucija dizajna u rasporedu male kuhinje se stalno menja u skladu sa raznovrsnim životnim stilom. Kako da organizujemo malu kuhinju i kuvamo u njoj?
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Osnovno pravilo pri spremanju frikasea je, osim što dobro skuvate pileće meso, da od njega pripremite i lep bujon, koji ćete kasnije koristiti. Tajna ukusnog frikasea:
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako čuvati svež ruzmarin?
27. april
Ruzmarin je srodnik mente. Puno ljudi ga gaji u baštama ili kod kuće. Kako da čuvamo svež ruzmarin?
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Ruzmarin se dodaje u razne vrste salata od povrća, u jela od piletine, ribu, teletinu, jagnjetinu i ređe svinjetinu. Zečetina dobija prijatniju aromu ako se kuva sa ruzmarinom.
Primena i koristi od pirinčanih koraPrimena i koristi od pirinčanih kora
06. april
Pirinčane kore su uobičajene i u kineskoj kuhinji i u nekim azijskim zemljama. Uglavnom sadrže pirinčano brašno, tapioku, što ih čini zdravim proizvodom, koji je poštovan u vegetarijanskoj kuhinji