- Dvorište i Bašta
- Ishrana kod problema
- Kulinarske Vesti
- Kulinarski Saveti
- PR Objave
- Praznična Trpeza
- Šta da skuvam
- Šta je zbog čega korisno
- Zanimljivo
Kulinarski SavetiBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Nikolina Georgieva
Kulinarski SavetiFinese u pripremi nojevog mesa
19. jun
Potrebitel#240543
Kulinarski SavetiZačini koji odgovaraju uz ćuretinu
15. jun
Krisi Krasimirova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je sirova riba bezbedna?Suši se od egzotične pretvorio u veoma popularnu hranu u našoj zemlji. Pored specijalizovanih restorana, sve češće ga pripremaju i domaćice koje žele da iznenade svoje porodice. Ali da li sirova siba nosi rizike i kako ih izbeći?
26. maj
Kako da pečemo različite vrste mesa?Osnove pečenja različitih vrsta mesa. Kako da pečemo govedinu i druga crvena mesa? Kako da pečemo piletinu i svinjetinu? Ista pravila možete da koristite za pečenje zečetine, jaretine i drugog mekanog mesa.
25. maj
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Pre nego što se pirinač prži, treba ga dobro oprati pod tekućom vodom kako bi se iz njega uklonio skrob. Prženje pirinča se odvija u jako zagrejanoj masnoći, uz mešanje, dok ne dobije staklast izgled.
23. maj
Šta je Ramen i kako se pravi?Ramen je jedna od najpoznatijih japanskih supa sa nudlama na svetu. U Japanu se kuva skoro svuda. Ramen supa je vrlo zasitna, a zanimljivo je da postoji mnogo različitih varijacija. Kako se pravi supa Ramen?
23. maj
Kako organizovati malu kuhinju i kuvati u njojEvolucija dizajna u rasporedu male kuhinje se stalno menja u skladu sa raznovrsnim životnim stilom. Kako da organizujemo malu kuhinju i kuvamo u njoj?
05. maj
Tajna ukusnog frikaseaOsnovno pravilo pri spremanju frikasea je, osim što dobro skuvate pileće meso, da od njega pripremite i lep bujon, koji ćete kasnije koristiti. Tajna ukusnog frikasea:
02. maj
Kulinarska upotreba Kvark siraKvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
02. maj
Kako čuvati svež ruzmarin?Ruzmarin je srodnik mente. Puno ljudi ga gaji u baštama ili kod kuće. Kako da čuvamo svež ruzmarin?
27. april
U koja jela treba dodati ruzmarin?Ruzmarin se dodaje u razne vrste salata od povrća, u jela od piletine, ribu, teletinu, jagnjetinu i ređe svinjetinu. Zečetina dobija prijatniju aromu ako se kuva sa ruzmarinom.
20. april
Primena i koristi od pirinčanih koraPirinčane kore su uobičajene i u kineskoj kuhinji i u nekim azijskim zemljama. Uglavnom sadrže pirinčano brašno, tapioku, što ih čini zdravim proizvodom, koji je poštovan u vegetarijanskoj kuhinji
06. april
Odabrani Članci
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 846
Recepti
7 892
11 380
Drugo