Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Ruzmarin se dodaje u razne vrste salata od povrća, u jela od piletine, ribu, teletinu, jagnjetinu i ređe svinjetinu. Zečetina dobija prijatniju aromu ako se kuva sa ruzmarinom.
Primena i koristi od pirinčanih koraPrimena i koristi od pirinčanih kora
06. april
Pirinčane kore su uobičajene i u kineskoj kuhinji i u nekim azijskim zemljama. Uglavnom sadrže pirinčano brašno, tapioku, što ih čini zdravim proizvodom, koji je poštovan u vegetarijanskoj kuhinji
Kako sušiti banane?Kako sušiti banane?
06. april
Banane se suše lako i ovaj proces ne uključuje upotrebu hemikalija. To je ekološki proizvod koji se, čak iu industrijskim količinama, proizvodi bez dodavanja konzervansa i boja.
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Za osobu koja nema iskustva sa kuvanjem artičoke, ovaj poduhvat može izgledati kao pravo iskušenje. U stvari, nema ništa tako komplikovano i ako pratite neke finese.
Zeleno sočivoZeleno sočivo
14. mart
Istorija i suština zelenog sočiva. Koristi od konzumiranja zelenog sočiva. Kuvanje zelenog sočiva.
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Kukuruz za kuvanje se lako zamrzava, pri čemu može da se koristi metoda blanširanja i da se zamrznu celi klipovi ili zrna. Mogu da se zamrznu i sirova zrna kukuruza.
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Majoran je zeljasta biljka iz porodice jorgovana. Ima jak karakterističan miris. Koristi se kao začin za različite vrste mesa, ribe, supe i povrće.
Kako kuvati amarant?Kako kuvati amarant?
01. mart
Priprema amaranta je izuzetno jednostavna. U tu svrhu, zrno se potopi u vodi 10-12 sati. Tako je njegov nutritivni profil savršeno očuvan.
Persijska plava so - drevna i neprocenjivaPersijska plava so - drevna i neprocenjiva
01. mart
Plava so ili persijska plava so je jedna od najređih i najstarijih soli na planeti. Plava so je redak unikatan mineral. Prednosti persijske plave soli. Gde da stavimo plavu so?
Koje povrće i proizvodi dobro idu uz korijander?Koje povrće i proizvodi dobro idu uz korijander?
27. feb.
Korijander se najčešće koristi za pravljenje marinada, često u kombinaciji sa lovorovim listom, pimentom i karanfilićem.