Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Za šta je dobra bokvicaBokvica je korisna lekovita biljka, koju većina ljudi često smatra korovom. Nalazi se u Evropi i nekim delovim Azije. Njen naučni naziv je Plantago Major.
06. feb.
Čuvanje bamijeAko ste odlučili da obradite bamiju, to možete uraditi u roku od 24 sata nakon njene berbe. Do trenutka obrade čuva se na senovitom i vetrovitom mestu.
05. feb.
Kulinarski SavetiTonik od 7 sastojaka ubija infekcije u vašem teluOvaj lekoviti tonik je pomogao mnogim ljudima da se izleče od bakterijskih, parazitnih, gljivičnih i virusnih infekcija. Pogledajte od čega se sastoji i kako možete da ga napravite.
05. feb.
Šta je zbog čega korisnoKako da kuvamo zamrznute školjke?Meso školjki je ukusno, korisno i od njega se skoro ne deblja. U 100 grama mesa od školjki se nalazi tek 50 kalorija. Pogledajte kako se mogu pripremiti zamrznute školjke.
05. feb.
Kulinarski SavetiSmokve - hrana i lekSmokve leče depigmentaciju od vitiliga, bolesti disajnih puteva i crne tačke. Kontraindikovane su kod bolesti pankreasa i kod dijabetesa.
04. feb.
Šta je zbog čega korisnoKonzerviranje patlidžanaPatlidžan možemo konzervirati na dosta različitih načina. Pogledajte naše predloge:
04. feb.
Kulinarski SavetiOd kakvih se trava pravi turski čajTurski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere.
03. feb.
Kulinarski SavetiKoristi za zdravlje od indijskog orahaIndijski orah sve češće prisustvuje na našoj trepzi. Poznat je kao orašasti plod, a on ustvari predstavlja košticu kruške ili jabuke, koja raste u Indiji.
03. feb.
Šta je zbog čega korisnoMembrane od oraha - koristi i lekovita svojstvaU narodnoj medicini u širokoj primeni je odvarak i tinktura od membrana oraha. Savršeno pomažu u sprečavanju mnogih bolesti.
02. feb.
Šta je zbog čega korisnoKoliko proteina sadrži jedno jajeJaja ponekad prati loša reputacija, kako zbog sadržaja holesterola, tako i zbog toga što spadaju u namirnice, koje vode do alergije na hranu.
02. feb.
Šta je zbog čega korisnoEvo ovako se pravi mekani omletUprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan vazdušasti omlet, svima dostupan!
30. januar
Kulinarski SavetiKako da se odreknemo hlebaVećina se pita da li je moguće smršati ako se izbace hleb i slatkiši? Moguće je, ali pod određenim uslovima. Pogledajte šta tačno treba da uradite, ako želite da se odreknete hleba.
30. januar
Ishrana kod problemaCikorija čisti jetruToksini ulaze sa hranom koju konzumiramo, sa vazduhom, koji dišemo i dr. Možemo da preduzmemo mere, koristeći se efektima koje imaju neke lekovite biljke na organizam.
30. januar
Ishrana kod problemaZa šta je dobar čaj od rujaJedna od univerzalnih biljaka, svima poznata je ruj ili rujevina. Zajedno sa ostalim lekovitim biljkama kao što su žalfija i kamilica, je jedna od najpoželjnijijih lekovitih biljaka, sa izrazitim adstrigentnim dejstvom, protivupalnim i hemostatskim dejstv
29. januar
Šta je zbog čega korisnoTajna ukusnog kapućinaSvima omiljeni Kapućino(Cappuccino), 8. novembra slavi rođendan. Ovaj napitak sa kofeinom nije samo kafa sa mlekom, već traži celu paletu veština, da bi se napravio savršeno ukusan kapućino.
29. januar
Kulinarski Saveti10 namirnica protiv starenja - ako ste prešli 40-tuLepa i blistava koža dosta zavisi od načina ishrane, zato ove namirnice protiv starenja takođe mogu da pomognu. Kada u svoju dijetu ubacimo namirnice koje sadrže antioksidante, zdrave masti, vodu i osnovne hranljive materije, naše telo će pokazati zahv
28. januar
Šta je zbog čega korisnoKako da očistimo kamenac iz bokalaSvaka domaćica se često susreće sa problemom formiranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
28. januar
ZanimljivoCrni kumin - rešenje za sve bolestiRimski korijander ili crni kumin - nazivi za jednu biljku za koju je islamski prorok Muhamed rekao: To je rešenje za sve bolesti, osim smrti.
28. januar
Šta je zbog čega korisnoKoji začini su odgovarajući za supuSupama sa mesom odgovaraju peršun, kurkuma, kari, biber, lovorov list, paškanat, muskatni oraščić, Ljuta aleva paprika, bosiljak.
27. januar
Kulinarski SavetiKonzerviranje paradajzaParadajz se koristi u dosta gozbi i konzerve od ovog povrća su obavezne.
27. januar
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade