Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ishrana kod niskog hemoglobinaHemoglobin je protein u crvenim krvnim zrncima koji igra važnu ulogu kad je reč i dobrom zdravlju. On transportuje kiseonik u celo telo. Gvožđe je osnovni element za sintezu hemoglobina.
03. mart
Dijeta kod ProblemaNeprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiolaZa biste zamrznuli karfiol i brokoli, treba ih pre toga obavezno blanširati, kako bi očuvali boju, strukturu i ukus.
03. mart
Kulinarski SavetiKako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Ogledalo glazura se pravi na bazi čokolade, kakaa i pavlake sa dodatkom želatina ili pektina, koja u svom gotovom obliku zaista ima izglačanu površinu, kao ogledalo.
02. mart
Kulinarski SavetiIshrana kod visokog holesterolaSvi znamo koliko je holesterol opasan. Ali to samo u teoriji. U praksi uopšte ne razmišljamo o zdravom načinu života, opravdavamo se brzom svakodnevicom, stresom i problemima.
02. mart
Dijeta kod ProblemaVoće i povrće koje čisti jetruLisnato povrće je najjače sredstvo za detoksikaciju jetre. Konzumira se sirovo, obrađeno ili u obliku soka. Bogato je hlorofilom.
28. feb.
Ishrana kod problemaZačini, odgovarajući za teletinuPogledajte koji začini najviše odgovaraju teletini, jer ne odgovaraju baš svi naši, tipično balkanski začini. Evo koje začine možete dodati u vaše jelo sa teletinom.
27. feb.
Kulinarski SavetiJutarnji napici za čišćenje krviOvi jutarnji napici pomažu za čišćenje krvi i oslobađanje od toksina.
Ishrana nakon povraćanjaPovraćanje može da se pojavi iz različitih razloga, najčešće je kao posledica trovanja hranom i drugih anomalija u normalnom funkcionisanju sistema ograna za varenje. Pogledajte kako se treba hraniti nakon povraćanja.
26. feb.
Ishrana kod problemaKoji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuU poslednje vreme sve modernije postaje ono što se prodaje u prodavnicama kao pirodno, naturalno, pravo i obaveno sa oznakom BIO-. Manija je postala toliko velika da proizvodi, plod viševekovnog tešog naučnog posla, se smatra gotovo otrovnim. Istina
26. feb.
Šta je zbog čega korisnoDunja i njenih 100 korisnih svojstavaEksperti dunji pripisuju 100 svojstava među kojima su protivupalno, učvršćujuće, umirujuće, kao analgetik, za iskašljavanje i dr.
25. feb.
Šta je zbog čega korisnoUkusne tajne kiselog kupusaKiseli kupus je proizvod koji je veoma karakterističan za balkance i volimo da ga jedemo zimi. Kažu da postaje lepo samo kada se napravi na Balkanu. Mnogo emigranata govori da su probali da naprave kiseli kupus u drugim zemljama, ali bezuspešno.
25. feb.
Kulinarski SavetiKako da osušimo jujubuJujuba ili još kineska urma je jedno od najkorisnijih voćki, ali malo nas zna o njenom korisnom daru prirodi. Jujuba se može sušiti tako da se njeni korisna svojstva povećaju.
25. feb.
Kulinarski SavetiNekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaČaj od šipka je jedan od najstarijih lekova, koji se koristi u bugarskoj narodnoj medicini. Čaj od šipka se preporučuje kod bolova u zglobovima. Šipak olakšava bol kod artritisa, reumatoidnog artritisa i osteoartritisa.
24. feb.
Ishrana kod problemaZamrzavanje i čuvanje bamijeAko gajite bamiju u dvorištu, ili imate mogućnost da nabavite domaću bamiju, dobro je da naučite kako da je čuvate.
24. feb.
Kulinarski SavetiDijetetski režim kod urtikarijeSpecijalisti preporučuju pacijentima koji boluju od nervne urtikarije da makar jednom dnevno pijučaj od nane, matičnjaka, lavande, bosiljka, hajdučke trave ili valerijane. Ishrana treba da bude u osnovi vegetarijanska.
24. feb.
7 loših kombinacija namirnica, koje štete vašem zdravljuMnogo ljudi prave grešku kombinujući namirnice, koja ne treba konzumirati zajedno. Neke kombinacije namirnica su opasnije od drugih, ali sve mogu naneti štetu vašem organizmu. Otežano varenje i tegobe u želucu su samo neke od njih.
22. feb.
Šta je zbog čega korisnoNajbolje lekovite biljke za smanjivanje holesterolaDosta dobrih rezultata kod holesterola daju biljke, koje objedinjuju komponente kao što su - vitamini, minerali i pektin. Sve biljke koje imaju holeretično dejstvo, pozitivno utiču na smanjivanje nivoa holesterola u krvi.
21. feb.
Ishrana kod problemaOzbiljne neželjene reakcije od Ginka BilobeGinko Biloba je čudesna lekovita biljka. Ima dosta zdravstvenih prednosti, ali takođe i dosta negativnih reakcija. U sledećim redovima pročitaćete najčešće neželjene efekte od ginko bilobe.
21. feb.
Šta je zbog čega korisnoPravi koraci za idealnu lazanjuSpremanje lazanje je naizgled lak kulinarski poduhvat. Međutim, istina je da samo jedan pogrešan korak može da uništi ceo recept. Pogledajte kako treba spremati lazanju.
20. feb.
Šta da skuvamTajna ukusne fokačePostoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa.
20. feb.
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade