Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Za šta je dobar čaj od rujaJedna od univerzalnih biljaka, svima poznata je ruj ili rujevina. Zajedno sa ostalim lekovitim biljkama kao što su žalfija i kamilica, je jedna od najpoželjnijijih lekovitih biljaka, sa izrazitim adstrigentnim dejstvom, protivupalnim i hemostatskim dejstv
29. januar
Šta je zbog čega korisnoTajna ukusnog kapućinaSvima omiljeni Kapućino(Cappuccino), 8. novembra slavi rođendan. Ovaj napitak sa kofeinom nije samo kafa sa mlekom, već traži celu paletu veština, da bi se napravio savršeno ukusan kapućino.
29. januar
Kulinarski Saveti10 namirnica protiv starenja - ako ste prešli 40-tuLepa i blistava koža dosta zavisi od načina ishrane, zato ove namirnice protiv starenja takođe mogu da pomognu. Kada u svoju dijetu ubacimo namirnice koje sadrže antioksidante, zdrave masti, vodu i osnovne hranljive materije, naše telo će pokazati zahv
28. januar
Šta je zbog čega korisnoKako da očistimo kamenac iz bokalaSvaka domaćica se često susreće sa problemom formiranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
28. januar
ZanimljivoCrni kumin - rešenje za sve bolestiRimski korijander ili crni kumin - nazivi za jednu biljku za koju je islamski prorok Muhamed rekao: To je rešenje za sve bolesti, osim smrti.
28. januar
Šta je zbog čega korisnoKoji začini su odgovarajući za supuSupama sa mesom odgovaraju peršun, kurkuma, kari, biber, lovorov list, paškanat, muskatni oraščić, Ljuta aleva paprika, bosiljak.
27. januar
Kulinarski SavetiKonzerviranje paradajzaParadajz se koristi u dosta gozbi i konzerve od ovog povrća su obavezne.
27. januar
Kulinarski SavetiKako se priprema bamijaMahune bamije se obrišu vlažnom krpom pre kuvanja, da se skine mahovina. Da bi se uklonilo nešto tečnosti iz mahuna, bamiju treba pretkodno blanširati
27. januar
Kulinarski SavetiOpekotine od uljaPošto nema svako kremu kako bi odmah namazao mesto odmah kada mu se desi, možete se koristiti narodnu medicinu, kojoj često puta verujemo i koja je mnogo puta pokazala svoje blagotvorno dejstvo kod različitih bolova i problema.
25. januar
Šta je zbog čega korisnoDa napravimo sirup od aronijeAronija je voćni hrast poreklom iz Severne Amerike. Sirup od aronije je izuzetno ukusan i koristan. Pogledajte kako da ga napravite u domaćim uslovima.
25. januar
Kulinarski SavetiDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu.
25. januar
Kulinarski SavetiKako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Namirnice bez glutenaNetolerancija na gluten se naziva celijakija. Ovo je autoimuna bolest. Izaziva atrofiju sluzokože tankog creva ukoliko jedete namirnice sa glutenom i pšenicu. Sve veći procenat čovečanstva pati od nje.
24. januar
Ishrana kod problemaKako se kuvaju lignje?Lignje su veoma ukusni plodovi mora, ali postoje posebni zahtevi koji se odnose na njihovu kulinarsku obradu. Ako se ne skuvaju pravilno, lignje se savijaju i gube ne samo veličinu, nego i ukus.
24. januar
Kulinarski SavetiDijeta za čišćenje sa vodom prema Petru DanovuPrema učitelju Petru Danovu voda je jedna od materija koje imaju najveću moć na planeti. Voda je toliko moćna stihija da bi mogla probiti čak i kamen, ona je svuda oko nas i prolazi kroz različita agregatna stanja. Na isti način, kao što deluje na sve
23. januar
DijeteNamirnice sa najvećim sadržajem ugljenih hidrataDa bismo bili zdravi i u dobroj formi, telu je potrebna raznovrsna hrana koja će nas puniti energijom i davati nam potrebne minerale, vitamine i druge sastojke.
23. januar
Šta je zbog čega korisnoDa li je bezopasna buđ na hlebu?Većina ljudi zna da se penicilin pravi od buđi. Kada se na površini hrane stvori plesen, uvek će se naći neko ko će reći: Slobodno jedi. U čemu je problem? To je penicilin.
23. januar
ZanimljivoKako da osušimo smokveSmokve se suše na suncu, da bi upile toplotu sunčevih zraka. Kada uzru, prve smokve se beru, suše se na rešetki, odozgo se pokrivaju gazom ili tankim platnom.
22. januar
Kulinarski SavetiKakva je razlika između proseka i šampanjca?Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj. Istina je, da je razlika ogromna, a jedina sličnost između ova dva penušava vina su mali mehurići u njima
22. januar
ZanimljivoDa napravimo masline u salamuriMasline nisu dobre za upotrebu odmah nakon branja. One imaju specifičnu gorčinu, koja treba da se izvuče, da bismo uživali u njihovom ukusu.
21. januar
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade