Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Za šta je dobar čaj od rujaZa šta je dobar čaj od rujaJedna od univerzalnih biljaka, svima poznata je ruj ili rujevina. Zajedno sa ostalim lekovitim biljkama kao što su žalfija i kamilica, je jedna od najpoželjnijijih lekovitih biljaka, sa izrazitim adstrigentnim dejstvom, protivupalnim i hemostatskim dejstv
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućinaSvima omiljeni Kapućino(Cappuccino), 8. novembra slavi rođendan. Ovaj napitak sa kofeinom nije samo kafa sa mlekom, već traži celu paletu veština, da bi se napravio savršeno ukusan kapućino.
10 namirnica protiv starenja - ako ste prešli 40-tu10 namirnica protiv starenja - ako ste prešli 40-tuLepa i blistava koža dosta zavisi od načina ishrane, zato ove namirnice protiv starenja takođe mogu da pomognu. Kada u svoju dijetu ubacimo namirnice koje sadrže antioksidante, zdrave masti, vodu i osnovne hranljive materije, naše telo će pokazati zahv
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Zanimljivo
Svaka domaćica se često susreće sa problemom formiranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
Crni kumin - rešenje za sve bolestiCrni kumin - rešenje za sve bolestiRimski korijander ili crni kumin - nazivi za jednu biljku za koju je islamski prorok Muhamed rekao: To je rešenje za sve bolesti, osim smrti.
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supuSupama sa mesom odgovaraju peršun, kurkuma, kari, biber, lovorov list, paškanat, muskatni oraščić, Ljuta aleva paprika, bosiljak.
Konzerviranje paradajzaKonzerviranje paradajzaParadajz se koristi u dosta gozbi i konzerve od ovog povrća su obavezne.
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamijaMahune bamije se obrišu vlažnom krpom pre kuvanja, da se skine mahovina. Da bi se uklonilo nešto tečnosti iz mahuna, bamiju treba pretkodno blanširati
Opekotine od uljaOpekotine od uljaPošto nema svako kremu kako bi odmah namazao mesto odmah kada mu se desi, možete se koristiti narodnu medicinu, kojoj često puta verujemo i koja je mnogo puta pokazala svoje blagotvorno dejstvo kod različitih bolova i problema.
Da napravimo sirup od aronijeDa napravimo sirup od aronijeAronija je voćni hrast poreklom iz Severne Amerike. Sirup od aronije je izuzetno ukusan i koristan. Pogledajte kako da ga napravite u domaćim uslovima.
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu.
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Šta da skuvam
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Namirnice bez glutenaNamirnice bez glutenaNetolerancija na gluten se naziva celijakija. Ovo je autoimuna bolest. Izaziva atrofiju sluzokože tankog creva ukoliko jedete namirnice sa glutenom i pšenicu. Sve veći procenat čovečanstva pati od nje.
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?Lignje su veoma ukusni plodovi mora, ali postoje posebni zahtevi koji se odnose na njihovu kulinarsku obradu. Ako se ne skuvaju pravilno, lignje se savijaju i gube ne samo veličinu, nego i ukus.
Dijeta za čišćenje sa vodom prema Petru DanovuDijeta za čišćenje sa vodom prema Petru Danovu
23. januar
Dijete
Prema učitelju Petru Danovu voda je jedna od materija koje imaju najveću moć na planeti. Voda je toliko moćna stihija da bi mogla probiti čak i kamen, ona je svuda oko nas i prolazi kroz različita agregatna stanja. Na isti način, kao što deluje na sve
Namirnice sa najvećim sadržajem ugljenih hidrataNamirnice sa najvećim sadržajem ugljenih hidrataDa bismo bili zdravi i u dobroj formi, telu je potrebna raznovrsna hrana koja će nas puniti energijom i davati nam potrebne minerale, vitamine i druge sastojke.
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Da li je bezopasna buđ na hlebu?
23. januar
Zanimljivo
Većina ljudi zna da se penicilin pravi od buđi. Kada se na površini hrane stvori plesen, uvek će se naći neko ko će reći: Slobodno jedi. U čemu je problem? To je penicilin.
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokveSmokve se suše na suncu, da bi upile toplotu sunčevih zraka. Kada uzru, prve smokve se beru, suše se na rešetki, odozgo se pokrivaju gazom ili tankim platnom.
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Zanimljivo
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj. Istina je, da je razlika ogromna, a jedina sličnost između ova dva penušava vina su mali mehurići u njima
Da napravimo masline u salamuriDa napravimo masline u salamuriMasline nisu dobre za upotrebu odmah nakon branja. One imaju specifičnu gorčinu, koja treba da se izvuče, da bismo uživali u njihovom ukusu.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade